Naglfar - "Harvest"

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: Naglfar - Harvest

03-02-2012, 20:16

Obrazek
Responsible for the artwork is Niklas Sundin of DARK TRANQUILLITY, who has previously worked with such bands as IN FLAMES, ARCH ENEMY and AT THE GATES. The album cover only shows a part of the overall motif, which is going to be shown in its entirety with the release of the new CD.

Due on March 27 via Century Media Records (one day earlier internationally), "Téras" will include the following nine tracks:

01. Téras
02. Pale Horse
03. III: Death Dimension Phantasma
04. The Monolith
05. An Extension Of His Arm And Will
06. Bring Out Your Dead
07. Come Perdition
08. Invoc(H)ate
09. The Dying Flame Of Existence

"Pale Horse" is available for streaming in the YouTube clip below.

The drum tracks on the CD were laid down by Dirk Verbeuren (SOILWORK).

The album will be available as regular CD, limited deluxe CD digipak (including the studio bonus track "Tired Bones" and a logo patch), digital download and noble deluxe 2LP with 180-gram vinyls, gatefold sleeve, an etching on side D, printed inner sleeves as well as the aforementioned bonus track.

Prior to the album, Century Media Records will release the "An Extension Of His Arm And Will" seven-inch EP, limited to 500 hand-numbered copies. The EP includes the exclusive non-album track "As Long As They Fear". Check out www.cmdistro.com for the ultra-rare colored vinyl version.

NAGLFAR's current lineup is as follows:

Kristoffer W. Olivius - Vocals
Marcus E. Norman - Guitar
Andreas Nilsson - Guitar

http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

Re: Naglfar - "Harvest"

27-03-2012, 18:30

mnie się zawsze ta kapela podobała, podobnie jest z nową płytą. bardzo ładna jest
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

28-03-2012, 11:10

no niestety nie bardzo. mam wrażenie, że każda kolejna ich płyta jest słabsza od poprzedniczki. czasem sobie włączam debiut lub dwójkę, ale naprawdę rzadko. do pozostałych nie wracam. generalnie ta kapela to takie środkowe rejony drugiej ligi, coś koło tego.
Maria Konopnicka

28-03-2012, 11:19

Dla mnie to jedna z tych kapel, których nowych płyt nie chce mi się już nawet sprawdzać. Coś tam mam, coś tam słyszałem, ale nie było to nic co by zapadało w pamięć. Przeciętniak jeden ze 100 milionów podobnych.
Heretyk

28-03-2012, 11:29

no, nie ma sensu. powiedzmy sobie szczerze - za dużo jest innej, zajebistej muzyki, żeby marnować czas na tego typu rzeczy.
DCI Hunt

28-03-2012, 11:42

Nie mam żadnej ich płyty i pewnie mieć nie będę (chyba, że debiut wpadnie przypadkiem na allegro), ale w sumie nie mam nic przeciwko, choć od czasu premiery "Sheol" (wtedy mi się nawet podobał) nie przesłuchałem chyba nawet jednego ich numeru :)
Heretyk pisze:no, nie ma sensu. powiedzmy sobie szczerze - za dużo jest innej, zajebistej muzyki, żeby marnować czas na tego typu rzeczy.
Generalnie masz rację, choć raz na kilka miesięcy z bliżej nieokreślonych powodów mam ochotę sprawdzić co nagrał sobie na nowej płycie zespół X, które w sumie nie słucham, np. ostatnio sobie nowy Sear Bliss przesłuchałem. Wolę się najeść dobrych jedzeniów, ale od czasu do czasu chamska zapiekanka z budy na jakimś zadupiu też ma swój urok. :D
Heretyk

28-03-2012, 11:47

Fakt, chyba każdemu się to zdarza. ale widzę u siebie akurat taką tendencję, że jednak coraz rzadziej i głównie po pijaku. ;)
Maria Konopnicka

28-03-2012, 14:43

Conflagrator pisze: np. ostatnio sobie nowy Sear Bliss przesłuchałem.
Moim zdaniem Sear Bliss to akurat kapela dużo ciekawsza niż Naglfar. Mam zresztą ich wszystkie płyty poza ostatnią, której nie kupiłem w ramach protestu przeciwko obniżkom cen płyt. Poprzednią kupiłem za prawie 50 zł a teraz leży w Mysticu za połowę tej ceny. Czekam aż cena ostatniej również tak spadnie. Jak wytwórnia ma taką politykę to niech sprzedają za połowę ceny - akurat Sear Bliss lubię, ale spokojnie mogę się z rok wstrzymać się z zakupem ich płyty, jeśli dzięki temu zakupią za połowę ceny.
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

30-03-2012, 22:42

weź daj spokój SB to nawet obok Naglfar nie leżał. to dopiero jest nudna kupka.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

30-03-2012, 22:51

Maria Konopnicka pisze:nie kupiłem w ramach protestu przeciwko obniżkom cen płyt
działasz nieracjonalnie. w ramach protestu przeciwko obniżkom cen płyt powinieneś wykupić cały naklad. zmniejszy się podaż, zwiększy się popyt, ceny wzrosną, cel zostanie osiągnięty. ekonomia, głupcze :)
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Maria Konopnicka

30-03-2012, 23:00

black_lava pisze:weź daj spokój SB to nawet obok Naglfar nie leżał. to dopiero jest nudna kupka.
SB jest zespołem dość oryginalnym i interesującym, Naglfar to jedna z wielu kapel bez mocno zarysowanej tożsamości :)
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

06-05-2020, 17:31

7 maja premiera:

Obrazek

U panów generalnie bez zmian. :)
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
ODPOWIEDZ