ANTIGAMA "Zeroland"

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
streetcleaner
rasowy masterfulowicz

Re: ANTIGAMA

14-03-2009, 14:32

zajebisty material:)
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

03-02-2012, 17:00

Dostałem od Karola maila o takiej oto ślicznej treści:
Warszawska ANTIGAMA powraca na muzyczną mapę po trzech latach ciszy. Zespół przebywa obecnie w Progresja Studio w Warszawie, gdzie pod okiem i uchem realizatora Pawła "Janosa" Grabowskiego nagrywa materiał na dwa wydawnictwa: 3-way split z udziałem Noisear (USA, Relapse) i The Kill (Australia) oraz mini-album wstępnie zatytułowany "Stop The Chaos". Sesja rozpoczęła się 1 lutego 2012 r., za miksy i mastering odpowiedzialny będzie tradycyjnie Szymon Czech. Obydwa wydawnictwa wydane zostaną nakładem Selfmadegod Records wiosną tego roku. Oto tytuły kilku utworów: E Conspectu, Find The Function, The Law, Stop The Chaos, The End, Control (z repertuaru Napalm Death)

Oprócz trzonu zespołu, którym jest gitarzysta Sebastian Rokicki, szeregi kwartetu ze stolicy zasilił na nowo wokalista Łukasz Myszkowski, a także dwaj zupełnie nowi członkowie: Paweł Jaroszewicz - były perkusista deathmetalowej legendy Vader, obecnie grający także w Lost Soul i Christ Agony, a także Michał Zawadzki - gitara basowa.

Po zmianach personalnych przyszedł też czas na zmianę wytwóni - zespół opuścił Relapse Records i ponownie zawitał do Selfmadegod Records, dla której planuje wydanie szóstej dużej płyty jesienią tego roku.

Raporty ze studia będą dostępne już wkrótce!

http://facebook.com/antigama
http://twitter.com/antigama
http://myspace.com/antigama
http://antigamablog.blogspot.com
http://youtube.com/antigamaofficial
Zmiana obstawy garów niespecjalnie mi się podoba, ale czekam niecierpliwie na nowe materiały.
Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

03-02-2012, 17:04

Self pisze:
zespół opuścił Relapse Records i ponownie zawitał do Selfmadegod Records, dla której planuje wydanie szóstej dużej płyty jesienią tego roku.
Zobaczymy, co z tego wyjdzie. Po "Zeroland" bylo niestety mocno srednio.
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

03-02-2012, 17:13

"Resonance" uwielbiam, split z Nyia lubię, "Warning" nie cierpię. Było różnie, teraz może być lepiej, szczególnie że znowu Myszkowski za mikrofonem.
Awatar użytkownika
megawat
weteran forumowych bitew

03-02-2012, 18:10

Dwie ostatnie płyty to znaczne obniżenie lotów po genialnych trzech pierwszych. Cała energia i swoboda wyparowała. Może dlatego, że zaczęli rozmieniać się na drobne na niezliczonej ilości splitów. Zmiana garowego niewiele dobrego wróży temu zespołowi, bez Siwego to już nie będzie to. Obym się mylił.
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
Awatar użytkownika
morbid
rasowy masterfulowicz

03-02-2012, 19:35

Discomfort zabija...to ich najlepsze wydawnictwo!
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

03-02-2012, 19:49

Najlepsze jest to, co zrobili z numerów Siekiery, masakra.
Yare Yare Daze
535

03-02-2012, 20:12

W przypadku Siekiery wolę oryginał, ale Discomfort i Resonance - te płyty znam i posiadam - to konkretny rozpierdol. Był kiedyś program w TVP Kultura, gdzie promowali różne kapele. Wydaje mi się, że pojawiła się tam także ANTIGAMA, a może coś źle pamiętam.
Awatar użytkownika
Blackwinged
postuje jak opętany!
Kontakt:

04-02-2012, 23:47

Uwielbiam ich split z Open Wound,ale będę szczery,że bardziej ze względu na tych szaleńców z Australii,którzy dają nieźle na nim popalić ze swoimi kawałkami.
Destroy your life for Noisecore!
Awatar użytkownika
Godplayer
w mackach Zła

07-02-2012, 12:14

^ Fakt , Australijczycy poczynają sobie bardzo dobrze na tym splicie , dobrze opracowane numery z zajebistym brzmieniem , świetna sprawa ! Część Antigamy to typowo kolekcjonerski zestaw , ale też może cieszyć , zwłaszcza w chuj brudne brzmienie tych numerów . No i wokal Lucasa , tu jestem właściwie bezkrytyczny - MISTRZ . Antigama w takiej bardziej chaotycznej i mniej przystępnej wersji jest także na splicie z Third Degree i Herman Rarebell . Najmniej z całego zestawu podobał mi się materiał TD , ale wczoraj posłuchałem tego po dłuższej przerwie i o dziwo ich numery zrobiły na mnie największe wrażenie . Zajebiste riffy , jaki kurwa ciężar , jakie wokale ... Świetny splicior !
Awatar użytkownika
megawat
weteran forumowych bitew

07-02-2012, 19:59

Blackwinged pisze:Uwielbiam ich split z Open Wound,ale będę szczery,że bardziej ze względu na tych szaleńców z Australii,którzy dają nieźle na nim popalić ze swoimi kawałkami.
Właśnie Antigama niepotrzebnie brała udział w tym splicie. Open Wound to był dobry zespół i mógłby to wydać samodzielnie. A Antigama wjebała tam "Promo Reh. 2003" i "rarytasy". Mogli ten i tylko ten materiał (bo to był ścisły limit, mam egzemplarz, hehe) powtórzyć np. na samodzielnej 7"EP, oczywiście z coverem Godflesh. Te wersje są tak zajebiste, że naprawde na to zasługują. Ale co ja tam wiem, prostym człowiekiem jestem i nie mnie mówić co kto powinien.
Godplayer pisze:^ Fakt , Australijczycy poczynają sobie bardzo dobrze na tym splicie , dobrze opracowane numery z zajebistym brzmieniem , świetna sprawa ! Część Antigamy to typowo kolekcjonerski zestaw , ale też może cieszyć , zwłaszcza w chuj brudne brzmienie tych numerów . No i wokal Lucasa , tu jestem właściwie bezkrytyczny - MISTRZ . Antigama w takiej bardziej chaotycznej i mniej przystępnej wersji jest także na splicie z Third Degree i Herman Rarebell . Najmniej z całego zestawu podobał mi się materiał TD , ale wczoraj posłuchałem tego po dłuższej przerwie i o dziwo ich numery zrobiły na mnie największe wrażenie . Zajebiste riffy , jaki kurwa ciężar , jakie wokale ... Świetny splicior !
Antigama zdaje się była wtedy świeżo po wydaniu "Discomfort", goście byli w zajebistej formie i umieścili tam naprawdę mocne i świeże kompozycje. Ale paradoksalnie z tego splitu najbardziej podobał mi się Herman Rarebell.
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
Awatar użytkownika
megawat
weteran forumowych bitew

07-02-2012, 20:51

No i niestety tak jak mówiłem.
Kurwa, gdzie ta dzicz? "Wejderowcy" mogą zacząć się pałować. ;)
535

07-02-2012, 21:04

Godplayer pisze: Antigama w takiej bardziej chaotycznej i mniej przystępnej wersji jest także na splicie z Third Degree i Herman Rarebell . Najmniej z całego zestawu podobał mi się materiał TD , ale wczoraj posłuchałem tego po dłuższej przerwie i o dziwo ich numery zrobiły na mnie największe wrażenie . Zajebiste riffy , jaki kurwa ciężar , jakie wokale ... Świetny splicior !
Właśnie wygrzebałem, prócz płyty z coverami Siekiery, także ten split - doskonale, będę go teraz molestował...
Baton
weteran forumowych bitew

07-02-2012, 21:06

No racja, nie brzmi to zbyt dobrze.

ANTIGAMA jest ok, "Discomfort" i "Resonance" bardzo lubię i od czasu do czasu do nich wracam (do wcześniejszych zresztą też), ale już "Warning" to wtórny klocek, w dodatku z niepasującym mi zuupełnie brzmieniem. Nowy materiał chętnie obadam, ale ta próbka nie rokuje najlepiej. Jakoś too tak brzmi zbyt, no... no "stop the chaos" po prostu ; /
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Awatar użytkownika
Godplayer
w mackach Zła

07-02-2012, 21:07

Powolutku panie mega , poczekaj aż usłyszysz całość w porządnej jakości . A dzicz była kiedyś , wystarczy wrócić do wczesnych materiałów , na chuj mi Discomfort II , III albo IV . Wystarczy ten pierwszy . Później chłopaki postanowili trochę urozmaicić swoją muzykę i według mnie wyszło im to zajebiście ( pomijając słaby Warning ) . Mi ta zajawka pasuje bardzo , krawaciarze napierają aż miło , przepraszam , ale muszę zmienić kalesony :)
Awatar użytkownika
megawat
weteran forumowych bitew

07-02-2012, 21:32

Wiesz, nie chodzi mi o to żeby powielali samych siebie tylko o brak sztampy i nieprzewidywalność ich muzyki, a to chyba niestety utracili. Dla mnie na "Resonance" to już taka "wypalona" płyta, a właśnie "Warning" dawała nadzieję "na powrót do matczynej gleby", choć ciężko mi się do tego albumu wraca.
Ja wiem, że to tylko jeden kawałek, ale już po nim widzę jak kreatywnym bębniarzem był Siwy i jak bardzo będzie brakować go w tym zespole. Wiem, że zrzędzę i cały czas mam nadzieję, że się mylę. Kurwa, ja naprawdę uwielbiam ten zespół, ale na płytach 1-3. Zresztą podobne wrażenia mam odnośnie Brutal Truth...
Nikt nie mówi o splicie z (świetnym) Psychofagist a to chyba ostatni materiał nagrany z Siwym. Słyszał już ktoś?
Awatar użytkownika
Godplayer
w mackach Zła

07-02-2012, 21:54

No ale próbowanie nowych rzeczy to właśnie brak sztampy , problem może być wtedy kiedy nowe pomysły Tobie nie odpowiadają . I chyba tak jest teraz w Twoim przypadku . Co do Resonance , no nie wiem , ja ten materiał lubię bardzo , w chuj brutalny materiał , doskonałe wokale Lucasa , chyba moja ulubiona nawet :)
W temat Brutal Truth wchodzić nie będę , obawiam się że mogę być mało obiektywny he he he ...
A co do splitu z Psychofagist , to nie pozostało to tylko w sferze planów ? Miało to wyjść jeszcze w tamtym roku ... No nie wiem ... Spróbuję się czegoś dowiedzieć .
Tarpaulin
w mackach Zła

07-02-2012, 22:02

megawat pisze:No i niestety tak jak mówiłem.
Kurwa, gdzie ta dzicz? "Wejderowcy" mogą zacząć się pałować. ;)
Taki se ten kawałek, szału chyba nie będzie z nówką.

Ale wokale Myszkowskiego rozkurwiają jak zwykle :)
Awatar użytkownika
megawat
weteran forumowych bitew

07-02-2012, 22:12

Zgodzę się ze wszystkim, ale nie z tym.
Godplayer pisze:No ale próbowanie nowych rzeczy to właśnie brak sztampy , problem może być wtedy kiedy nowe pomysły Tobie nie odpowiadają . I chyba tak jest teraz w Twoim przypadku.
Ten nowy kawałek jest zwyczajnie drętwy. Dobra, zobaczymy jaki będzie cały materiał, żebym nie musiał później sam wymierzać sobie razów. ;)
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

07-02-2012, 23:07

Wokale oczywiście mistrz, ale numer faktycznie jakiś taki nijaki, bez wyrazu, nudny. Ale to tylko jeden, a będzie ich kilka(naście), trzeba trwać silnym w wierze.
ODPOWIEDZ