KERASPHORUS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- postuje jak opętany!
Re: KERASPHORUS
Jaki koleś, okładka właśnie zajebista jest:)
- ultravox
- zahartowany metalizator
Ja w niej nic zajebistego nie widzę, taki tam rysuneczek.
- Godplayer
- w mackach Zła
Chuj z okładką , niech w końcu wydadzą to na kompakcie . Winyl mam , żeby nie było , że nie mam .
- Herezjarcha
- w mackach Zła
Słuchając Kerasphorus zawsze się wściekam że Helmkamp tak spieprzył ostatnie AC. Z brzmieniem "Cloven Hooves..." to byłby killer.
- ultravox
A to jego wina, że brzmienie "Of Lucifer..." jest spieprzone?
- Herezjarcha
- w mackach Zła
Bezpośrednio to wina realizatora. Ale on zrobił to tak jak Angelcorpse chcieli albo jak umiał. W tym drugim przypadku zespół mógł go bardziej cisnąć. No w końcu to nie byli jacyś nieopierzeni debiutanci którzy bali się odezwać bo są szczęśliwi że w ogóle ktoś ich wydaje.
- ultravox
Zawsze mi się wydawało, że to brzmienie wynikało z fascynacji Palubickiego Morbid Angel. Na tej płycie chyba najbardziej się do nich zbliżyli, więc nie wiem czy czasem nie był to efekt zamierzony. Faktycznie trochę szkoda, bo z innym brzmieniem ta płyta miałaby większą moc.
-
- mistrz forumowej ceremonii
Mnie się to brzmienie nawet podoba. Albo inaczej - nie przeszkadza mi w ogóle.
- FENIKS
- w mackach Zła
brzmienie ostatniego AC jest do pizdy... fakt mógł mieć wiele do powiedzenia Palubicki bo. Apocalypse Command jest brzmienie " niedalekie " a w Perdition Temple jest brzmienie genialne i w duchu piekielnego Death Metalu. Sadistic Intent i Morbid Angel z okresu Altars... genialna sprawa!!!
- H-K44
- weteran forumowych bitew
A po Polsku?FENIKS pisze:brzmienie ostatniego AC jest do pizdy... fakt mógł mieć wiele do powiedzenia Palubicki bo. Apocalypse Command jest brzmienie " niedalekie " a w Perdition Temple jest brzmienie genialne i w duchu piekielnego Death Metalu. Sadistic Intent i Morbid Angel z okresu Altars... genialna sprawa!!!
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
- FENIKS
- w mackach Zła
po polskiemu ze Palubicki rzeczywiście mógł mieć cos do powiedzenia w brzmieniu ostatniego Angelcorpse.jak mu się urodziło ze chce mieć brzmienie Morbidow to szukał i na Angelcorpse mu nie wyszło ale na Perdition Temple wyszło idealnie
- Herezjarcha
- w mackach Zła
W sumie wyszło tylko nie to co trzeba.
- Lykantrop
Teraz po angielsku proszę.FENIKS pisze:po polskiemu ze Palubicki rzeczywiście mógł mieć cos do powiedzenia w brzmieniu ostatniego Angelcorpse.jak mu się urodziło ze chce mieć brzmienie Morbidow to szukał i na Angelcorpse mu nie wyszło ale na Perdition Temple wyszło idealnie
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Gore_Obsessed
Ostatnie ANGELCORPSE i tak praktycznie nie ma konkurencji, więc nie wiem nad czym biadolić.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
o, wlasnie, musze na nowo przysiasc do tego ostatniego AC - pamietam , ze w momencie premiery zupelnie nie skumalem jej brzmienia i na tle zajebistych wczesniejszych kompletnie do mnie nie trafila. cos czuje, ze po prostu bylem gluchy.
this is a land of wolves now
- Gore_Obsessed
Ja też. :)Riven pisze:o, wlasnie, musze na nowo przysiasc do tego ostatniego AC
Po co mam kupować jakieś nowe płyty?
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- BC/AD
- zaczyna szaleć
myślę że obok ostatniej płyty ANGELCORPSE zdecydowanie warto kupić i słuchać płyty PERDITION TEMPLE,APOCALYPSE COMMAND oraz właśnie KERASPHORUS
- Lykantrop
Z czego najlepsze jest zdecydowanie to drugie. Po Autopsy zaraz chyba najlepszy krążek śmierć metalowy z którym miałem do czynienia w ostatnich 2óch latach.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Paysage d'Hiver
- w mackach Zła
mówisz, że Disma i Obliteration słabsze