MASTER'S HAMMER

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

Re: MASTER'S HAMMER

14-02-2012, 12:22

Pierwsze przesłuchanie czas zacząć.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
maciek z klanu
mistrz forumowej ceremonii

14-02-2012, 12:51

mozna liczyc na jakies recenzje nowego albumu? maria z konopii? maleficio?
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

14-02-2012, 12:54

Pacjent pisze:Master's Hammer to najważniejszy blackmetalowy zespół wszechczasów. Nikt tak nie pokazał czym jest ten gatunek naprawdę, a przecież jest śmieszny, groteskowy, żenujący i głupowaty. Master's Hammer pokazuje to w sposób perfekcyjny, mając oczywiście duży dystans do tego całego burdelu. Sam tylko makijaż Storma z teledysku do "Geniove" załatwia wszystko, co się wydarzyło w wizerunku black metalu przed i po "Ritual".
Może to zabrzmi nazbyt filozoficznie, ale pierdolisz.... Akurat do "Ritual..." Czesi traktowali swoją twórczość dość poważnie, a make-up Franty był śmieszny (z dzisiejszgo punktu widzenia ofkorz) już w czasach demówkowych... Fota w kapciach pojawiła się dopiero na re-edycji Osmose. Patrząc chronologicznie, dokoptowanie do zespołu Valsty Vorala zbiegło się w czasie z mocnym "wrzuceniem na luz" pod wpływem zioła, niemniej nie odbiło sie to na samej muzyce, która na demówce "Jilemnicky Okultista" i długograju pod tym samym tytułem była przednia.

O ile "Slagry" ma u mnie taryfę ulgową (fuck-off w stronę Herve'a) to ostatnie płyty są po prostu mało śmieszną parodią. Lanwnmower Deth goes Black Metal, ja tego nie kupuję.
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

14-02-2012, 15:15

Jest dobrze. Faworytem póki co jest Dreaming Buldog. Duże zło.
PENIS METAL
Modeus
rozkręca się

14-02-2012, 16:22

Nowa płyta zajebista!
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

14-02-2012, 16:26

boroowa pisze:
Pacjent pisze:Master's Hammer to najważniejszy blackmetalowy zespół wszechczasów. Nikt tak nie pokazał czym jest ten gatunek naprawdę, a przecież jest śmieszny, groteskowy, żenujący i głupowaty. Master's Hammer pokazuje to w sposób perfekcyjny, mając oczywiście duży dystans do tego całego burdelu. Sam tylko makijaż Storma z teledysku do "Geniove" załatwia wszystko, co się wydarzyło w wizerunku black metalu przed i po "Ritual".
Może to zabrzmi nazbyt filozoficznie, ale pierdolisz.... Akurat do "Ritual..." Czesi traktowali swoją twórczość dość poważnie, a make-up Franty był śmieszny (z dzisiejszgo punktu widzenia ofkorz) już w czasach demówkowych... Fota w kapciach pojawiła się dopiero na re-edycji Osmose. Patrząc chronologicznie, dokoptowanie do zespołu Valsty Vorala zbiegło się w czasie z mocnym "wrzuceniem na luz" pod wpływem zioła, niemniej nie odbiło sie to na samej muzyce, która na demówce "Jilemnicky Okultista" i długograju pod tym samym tytułem była przednia.

O ile "Slagry" ma u mnie taryfę ulgową (fuck-off w stronę Herve'a) to ostatnie płyty są po prostu mało śmieszną parodią. Lanwnmower Deth goes Black Metal, ja tego nie kupuję.
Zaplułeś się by potwierdzić to co napisałem tzn. że Czesi mieli dystans do swojej twórczości, ale od czasów po "Ritual".
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Maria Konopnicka

14-02-2012, 16:59

Pacjent pisze:Master's Hammer to najważniejszy blackmetalowy zespół wszechczasów.
Co to są "wszechczasy"?
Awatar użytkownika
trup

14-02-2012, 17:17

Może chodziło o wCZECHczasy. Skrót myślowy na temat wczasów w Czechach.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

14-02-2012, 18:36

Pacjent pisze: Master's Hammer to najważniejszy blackmetalowy zespół wszechczasów. Nikt tak nie pokazał czym jest ten gatunek naprawdę, a przecież jest śmieszny, groteskowy, żenujący i głupowaty. Master's Hammer pokazuje to w sposób perfekcyjny, mając oczywiście duży dystans do tego całego burdelu. Sam tylko makijaż Storma z teledysku do "Geniove" załatwia wszystko, co się wydarzyło w wizerunku black metalu przed i po "Ritual".
Pacjent pisze:Zaplułeś się by potwierdzić to co napisałem tzn. że Czesi mieli dystans do swojej twórczości, ale od czasów po "Ritual".
Clipy do "Geniove" i "Černá Svatozář" powstały w okresie "Ritual..." do utworów z "Ritual..." coś z logiką kiepsko, ale akurat u ciebie to norma.
Pacjent

14-02-2012, 18:48

Pojebało cię?! Gdzie tu widzisz sprzeczność? Gdzie brak logiki?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

15-02-2012, 09:47

Rumors related:
Upon various tales on releasing of our older stuff we can say:
a) Monitor/EMI is truly going to re-press Ritual after 21 years, with the original untouched sound from the studio "C", with the brilliant mix by Miloš "Dodo" Doležal and with re-construction of the original cover design, including limited-edition vinyl.
b) All copies of Mantras are gone more than a year ago. Therefore we'll issue another batch. It's a good occassion to re-master it slightly as the original sound wasn't the strongest one.
c) Old demos (a sensitive issue) shall stay here on the web for now as funny reminder. We're not excited about their re-release as it represents the same production burden as doing new stuff; and we prefer to do new stuff. Frankly spoken, the old cassette tapes with xerox-inlays and regrettable sound have their magic in their original shape.
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

15-02-2012, 09:57

a) :) (chociaż mam LP z Monitor, to pewne kupię)
b) :/
c) :(((( (ktoś ich uprzedzi i zrobi boota, to pewne)
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

15-02-2012, 09:58

oby
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

15-02-2012, 10:11

a) dla mnie bez znaczenia
b) doskonała wiadomość
c) szkoda
Death in another way
weteran forumowych bitew

18-02-2012, 18:51

Sova pisze:i ja również już zamówiłem, te same ceny czyli - Cd 45zł, LP 55 zł-> malignantvoices@gmail.com
Zajebiście - wezmę je od Ciebie tak jak niedawno winyle Bestial Raids i Necros Christos, a wcześniej ostatni album
Asphyx na czarnym winylu!!! :-)))
Death in another way
weteran forumowych bitew

18-02-2012, 18:54

A poza tym jesteśmy narodem wybranym jeśli chodzi o odbiór sztuki Master's Hammer. Oczywiście ze względu na odbiór języka czeskiego przez Polaków. Tu Czesi, Anglicy czy Niemcy mają kiepściutko.
Nic dodać nic ująć, aczkolwiek black metal zaczął się dzięki HELLHAMMER!!!:-)))
Maria Konopnicka

18-02-2012, 21:38

Podsumowując Master's Hammer to bdb zespół ;D
Awatar użytkownika
Góral
w mackach Zła

18-02-2012, 21:38

!!!:-)))
Trust no one is the absolute Law.

P.J.E.C.