MASTER'S HAMMER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Block69
- zahartowany metalizator
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Re: MASTER'S HAMMER
mozna liczyc na jakies recenzje nowego albumu? maria z konopii? maleficio?
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- boroowa
- weteran forumowych bitew
Może to zabrzmi nazbyt filozoficznie, ale pierdolisz.... Akurat do "Ritual..." Czesi traktowali swoją twórczość dość poważnie, a make-up Franty był śmieszny (z dzisiejszgo punktu widzenia ofkorz) już w czasach demówkowych... Fota w kapciach pojawiła się dopiero na re-edycji Osmose. Patrząc chronologicznie, dokoptowanie do zespołu Valsty Vorala zbiegło się w czasie z mocnym "wrzuceniem na luz" pod wpływem zioła, niemniej nie odbiło sie to na samej muzyce, która na demówce "Jilemnicky Okultista" i długograju pod tym samym tytułem była przednia.Pacjent pisze:Master's Hammer to najważniejszy blackmetalowy zespół wszechczasów. Nikt tak nie pokazał czym jest ten gatunek naprawdę, a przecież jest śmieszny, groteskowy, żenujący i głupowaty. Master's Hammer pokazuje to w sposób perfekcyjny, mając oczywiście duży dystans do tego całego burdelu. Sam tylko makijaż Storma z teledysku do "Geniove" załatwia wszystko, co się wydarzyło w wizerunku black metalu przed i po "Ritual".
O ile "Slagry" ma u mnie taryfę ulgową (fuck-off w stronę Herve'a) to ostatnie płyty są po prostu mało śmieszną parodią. Lanwnmower Deth goes Black Metal, ja tego nie kupuję.
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- Block69
-
- rozkręca się
Nowa płyta zajebista!
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Zaplułeś się by potwierdzić to co napisałem tzn. że Czesi mieli dystans do swojej twórczości, ale od czasów po "Ritual".boroowa pisze:Może to zabrzmi nazbyt filozoficznie, ale pierdolisz.... Akurat do "Ritual..." Czesi traktowali swoją twórczość dość poważnie, a make-up Franty był śmieszny (z dzisiejszgo punktu widzenia ofkorz) już w czasach demówkowych... Fota w kapciach pojawiła się dopiero na re-edycji Osmose. Patrząc chronologicznie, dokoptowanie do zespołu Valsty Vorala zbiegło się w czasie z mocnym "wrzuceniem na luz" pod wpływem zioła, niemniej nie odbiło sie to na samej muzyce, która na demówce "Jilemnicky Okultista" i długograju pod tym samym tytułem była przednia.Pacjent pisze:Master's Hammer to najważniejszy blackmetalowy zespół wszechczasów. Nikt tak nie pokazał czym jest ten gatunek naprawdę, a przecież jest śmieszny, groteskowy, żenujący i głupowaty. Master's Hammer pokazuje to w sposób perfekcyjny, mając oczywiście duży dystans do tego całego burdelu. Sam tylko makijaż Storma z teledysku do "Geniove" załatwia wszystko, co się wydarzyło w wizerunku black metalu przed i po "Ritual".
O ile "Slagry" ma u mnie taryfę ulgową (fuck-off w stronę Herve'a) to ostatnie płyty są po prostu mało śmieszną parodią. Lanwnmower Deth goes Black Metal, ja tego nie kupuję.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Co to są "wszechczasy"?Pacjent pisze:Master's Hammer to najważniejszy blackmetalowy zespół wszechczasów.
- trup
Może chodziło o wCZECHczasy. Skrót myślowy na temat wczasów w Czechach.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- boroowa
Pacjent pisze: Master's Hammer to najważniejszy blackmetalowy zespół wszechczasów. Nikt tak nie pokazał czym jest ten gatunek naprawdę, a przecież jest śmieszny, groteskowy, żenujący i głupowaty. Master's Hammer pokazuje to w sposób perfekcyjny, mając oczywiście duży dystans do tego całego burdelu. Sam tylko makijaż Storma z teledysku do "Geniove" załatwia wszystko, co się wydarzyło w wizerunku black metalu przed i po "Ritual".
Clipy do "Geniove" i "Černá Svatozář" powstały w okresie "Ritual..." do utworów z "Ritual..." coś z logiką kiepsko, ale akurat u ciebie to norma.Pacjent pisze:Zaplułeś się by potwierdzić to co napisałem tzn. że Czesi mieli dystans do swojej twórczości, ale od czasów po "Ritual".
-
Pojebało cię?! Gdzie tu widzisz sprzeczność? Gdzie brak logiki?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Maleficio
- Kontakt:
Rumors related:
Upon various tales on releasing of our older stuff we can say:
a) Monitor/EMI is truly going to re-press Ritual after 21 years, with the original untouched sound from the studio "C", with the brilliant mix by Miloš "Dodo" Doležal and with re-construction of the original cover design, including limited-edition vinyl.
b) All copies of Mantras are gone more than a year ago. Therefore we'll issue another batch. It's a good occassion to re-master it slightly as the original sound wasn't the strongest one.
c) Old demos (a sensitive issue) shall stay here on the web for now as funny reminder. We're not excited about their re-release as it represents the same production burden as doing new stuff; and we prefer to do new stuff. Frankly spoken, the old cassette tapes with xerox-inlays and regrettable sound have their magic in their original shape.
Upon various tales on releasing of our older stuff we can say:
a) Monitor/EMI is truly going to re-press Ritual after 21 years, with the original untouched sound from the studio "C", with the brilliant mix by Miloš "Dodo" Doležal and with re-construction of the original cover design, including limited-edition vinyl.
b) All copies of Mantras are gone more than a year ago. Therefore we'll issue another batch. It's a good occassion to re-master it slightly as the original sound wasn't the strongest one.
c) Old demos (a sensitive issue) shall stay here on the web for now as funny reminder. We're not excited about their re-release as it represents the same production burden as doing new stuff; and we prefer to do new stuff. Frankly spoken, the old cassette tapes with xerox-inlays and regrettable sound have their magic in their original shape.
- boroowa
a) :) (chociaż mam LP z Monitor, to pewne kupię)
b) :/
c) :(((( (ktoś ich uprzedzi i zrobi boota, to pewne)
b) :/
c) :(((( (ktoś ich uprzedzi i zrobi boota, to pewne)
- Maleficio
- Kontakt:
- ultravox
a) dla mnie bez znaczenia
b) doskonała wiadomość
c) szkoda
b) doskonała wiadomość
c) szkoda
-
- postuje jak opętany!
Dzisiaj rozpoczynam wysyłkę , 45 digi plus poczta , 55 LP plus poczta , ktoś jeszcze ?
bartdeath@interia.pl
bartdeath@interia.pl
-
- postuje jak opętany!
oraz dla tych co lubią kupować przez Allegro
http://allegro.pl/master-s-hammer-vrace ... 08109.html
http://allegro.pl/master-s-hammer-vrace ... 07413.html
http://allegro.pl/master-s-hammer-vrace ... 08109.html
http://allegro.pl/master-s-hammer-vrace ... 07413.html
-
Zajebiście - wezmę je od Ciebie tak jak niedawno winyle Bestial Raids i Necros Christos, a wcześniej ostatni albumSova pisze:i ja również już zamówiłem, te same ceny czyli - Cd 45zł, LP 55 zł-> malignantvoices@gmail.com
Asphyx na czarnym winylu!!! :-)))
-
Nic dodać nic ująć, aczkolwiek black metal zaczął się dzięki HELLHAMMER!!!:-)))Pacjent pisze:Master's Hammer to najważniejszy blackmetalowy zespół wszechczasów. Nikt tak nie pokazał czym jest ten gatunek naprawdę, a przecież jest śmieszny, groteskowy, żenujący i głupowaty. Master's Hammer pokazuje to w sposób perfekcyjny, mając oczywiście duży dystans do tego całego burdelu. Sam tylko makijaż Storma z teledysku do "Geniove" załatwia wszystko, co się wydarzyło w wizerunku black metalu przed i po "Ritual".
A poza tym jesteśmy narodem wybranym jeśli chodzi o odbiór sztuki Master's Hammer. Oczywiście ze względu na odbiór języka czeskiego przez Polaków. Tu Czesi, Anglicy czy Niemcy mają kiepściutko.
- Góral
- w mackach Zła
!!!:-)))
Trust no one is the absolute Law.
P.J.E.C.
Don't call me your brother
Cause I ain't your fuckin' brother
We fell from different cunts
And your skins an ugly color
P.J.E.C.
Don't call me your brother