NAPALM DEATH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- zahartowany metalizator
Re: NAPALM DEATH
"The Code..." jest swietne, wrazliwoscia ukierunkowane na rzeczy okolometalowe (choc calkiem prawdpodobne, ze to tylko moje wrazenie). zreszta Napalm Death po UB to juz nie tylko i wylacznie grindcore, to cos wiecej, inkorporacja wielu bardziej wysmakowanych skladnikow.
- witchfinder
- weteran forumowych bitew
Nie wiem, zobaczymy jak to dalej będzie wyglądało, ale po pierwszym przesłuchaniu mam mieszane odczucia. Poprzednia, przynajmniej początkowo, weszła lepiej. Ale wiadomo, nie ma co oceniać bez porządnego zapoznania się, więc się na jakiś czas jeszcze wstrzymam.
O tempora, o mores! ||| HARDCORE JP OGIEŃ JP
-
Kreator, chyba Ci posty gina :(
- KreatoR
Ojtam, już nie łap tak za słówka (świetna riposta!-)mad pisze:W ramach rozrywki chętnie poczytałbym inne Twoje opinie na temat płyt, których nie słyszałeś.
Może i masz rację, bo "The code is red..." i "Smear campaign" przesłuchałem parokrotnie jedynie z twardziela, a wiadomo że to zawsze inne wrażenia niż z płytą przed sobą, inne emocje (lub brak ich w ogóle, bo to nie to samo co pożyczona kaseta z MG od kumpla na początku lat '90:)mad pisze:Oczywiście kalkulacja na nowej płycie jest. I bardzo dobrze, że jest. Warto zajrzeć w kalendarz: panowie już nie są młodzieniaszkami, na świat i muzykę patrzą trochę inaczej. Podobieństwo okładek oczywiste, ale różnice... również.
"Time waits for no slave" mi umknęło...
EDYTA: A znasz płytę, oprócz "All shall fall", której Marian nie chwalił?
Intel Pentium IIIbyrgh pisze:Kreator, chyba Ci posty gina :(
496Mhz, 256 RAM
Trudno nadążyć z czymś takim w edycji :D
- mad
Tak, to jest argument. ;)KreatoR pisze:EDYTA: A znasz płytę, oprócz "All shall fall", której Marian nie chwalił?
-
- rasowy masterfulowicz
Utilitarian miał premiere przedwczoraj a temat juz jest gleboko zakopany. Takie uroki dostepu do internetu ;). Kupiłem, posłuchałem i mi się spodobało. Zatarli dobre wrazenie z poprzedniego albumu wrazeniem lepszym. Szkoda, ze ta nowa plyta jest nierowna, sa totalne killery jak i fillery, na szczescie tych pierwszych jest wiecej.
I AM MORBID
- olo1972
- postuje jak opętany!
No właśnie jadę z pierwszym odsłuchem:)
-
- rasowy masterfulowicz
A ja zaraz koncze kolejny i musze przyznac, ze sie pomylilem. Nie ma mowy o fillerach, jest tylko kilka kawalkow nieco slabszych od reszty.
I AM MORBID
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Mamy pierwszą wizerunkową porażkę "Utilitarian", i to na polskiej ziemi. Nowa płyta Napalm Death wprawdzie dostała "5" w ostatnim Metal Hammerze, ale albumem miesiąca okrzyknięto tam dzieło Grzegorza Skawińskiego...
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Ilu czytelników MH zauważyłoby zmianę, gdyby do NAPALM DEATH dokooptować Skawę.

- vicek
hehe
- megawat
Ale sugerujesz, że tylko Skawa może wypełnić lukę po Pintado?
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
Nic nie sugeruję. Przeczytałem Skawiński/Napalm Death - przypomniałem sobie o okularach i patrz jak ładnie pasuje. Skawa mógłby zabić ND, to stu procentowy megaloman i indywidualista, nieskory do kompromisów. Pewnie warsztatowo dałby radę, a wizerunkowo sam widzisz, że tak.
- Zenek
http://www.youtube.com/watch?v=YWTz7730D7YLOL, Wynajęcie Zorna na album chyba kosztowało tyle kasy, że Barney sam musiał klip na kompie robić, żenua, muza pierwsza klasa, ale klip totalnie gówniany.

-
- mistrz forumowej ceremonii
ja pierdole jaka tragedia..
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Nigdy nie lubiłem teledysków. Wolę fragment koncertu z autentycznym, choćby gównianym brzmieniem. To mi wygląda na obraz kręcony komórką, nie wiem po ch..a i komu jest to potrzebne. Może do jakiejś telewizji? Nie wiem czy ktoś teraz pokazuje takie zespoły.
- Nerwowy
O kurwa ale bieda. W Movie Makerze to chyba zrobili...
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Nerwowy
Te ujęcia zespołu z piwnicy jeszcze jakoś się bronią, ale to jest jakaś masakra.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Maleficio
- Kontakt: