Problemy z komputerami, oprogramowaniem etc.
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Re: Problemy z komputerami, oprogramowaniem etc.
pewnie cie ktoś podpierdolił ebayowi i cie zblokowali
-
- zaczyna szaleć
Pytam poważnie. Problem w tym, że każdy inny ebay otwiera się bez zarzutu, chodzi mi tylko o ebay.com
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
dzis jest ostatni dzien zanim google wprowadzi nowa polityke prywatnosci. kompletnie nie chce mi sie wnikac czy faktycznie rodzi to jakies zagrozenia, ale w sumie prewencyjnie skasowalem swoja historie wyszukiwania (podobno pozniej nie bedzie to juz takie latwe). jakby ktos chcial zrobic tak samo, to trzeba sie zalogowac w google na stronie https://www.google.com/history/ i tam usunac wpisy. 2 klikniecia.
this is a land of wolves now
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
A nie lepiej po prostu nie włączać ;)?
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- Riven
- Kontakt:
albo bylo domyslnie wlaczone jak to kiedys tam x lat temu wprowadzili, albo wlaczylem i nie pamietam. cos mi sie zdaje, ze wiekszosc uzytkownikow google to ma ;] nie zaszkodzi sprawdzic.
- Glene
- weteran forumowych bitew
Takie na szybko, ostatnio wkurwilem sie, ze permanentnie barkuje mi miejsca na dysku w moim laptopie. Stwierdzilem, ze system wykazuje wieksze zuzycie miejsca na dysku niz jest to faktycznie. Jak sprawdzilem recznie zawartosc wszystkich folderow na dysku to wynosi ona okolo 70 - 75 gb, system wykazuje, ze zuzywam o 100(sic)gb wiecej. Uzywam Windows 7 home premium 32 bity, a system czyszcze Ccelaner. Bylbym wdzieczny za jakies rozwiazanie,bo sie na tym poprostu nie znam i stracilbym bardzo duzo czasu szukajac rozwiazanie, a sadze, ze sa tu osoby, ktore raz , dwa zaproponuja jakies skuteczne rozwiazanie:)
- Riven
- Kontakt:
zobacz w panelu sterowania ustawienia backupu. control panel - backup and restore (mam angielski os wiec nie wiem jak to jest po polsku, pewnie cos w stylu kopia zapasowa). nie wiem co dalej, bo sam nie mam nic ustawionego, ale mozliwe, ze masz wlaczony automatyczny backup i to on pochlania miejsce.
- Mol
- Glene
Ok tak zrobie, w sumie to troche wlasnie o tym myslalem czy to co podaliscie nie ma wplywu na zasoby pamieci. Dzieki, sproboje zrobic to co mowicie, dzieki!
- Glene
Usnalem obrazy sytemu i kopie zapasowe zyskalem 125 gb. Teraz pytanie a jak cos sie spierdoli to bede w dupie:)?CHociaz wszystko na bierząco archiwizuje.
- Mol
Jesli usnales to sie obudzisz w koncu ;)
na Twoim miejscu zrobilbym obraz partycji systemowej np. Clonezilla czy Ghostem, skompresowal go i zgral na jakis nosnik.
na Twoim miejscu zrobilbym obraz partycji systemowej np. Clonezilla czy Ghostem, skompresowal go i zgral na jakis nosnik.
- hcpig
https://www.amazon.com/ap/signin?_encod ... ier_select
Wyświetla się wam ta strona poprawnie (z obrazkami / ikonami przycisków)? U mnie leży na każdej przeglądarce.
Wyświetla się wam ta strona poprawnie (z obrazkami / ikonami przycisków)? U mnie leży na każdej przeglądarce.
Yare Yare Daze
- Scaarph
wyświetla mi się strona logowania, wszystko jest.
- hcpig
http://taniograj.pl/wp-content/uploads/ ... .00.39.png
Chodzi mi o żółty przycisk "Sing in using...' też jest? Co mam zrobić żeby to ruszyło, mam oczywiście włączone automatyczne pobieranie obrazków.
Chodzi mi o żółty przycisk "Sing in using...' też jest? Co mam zrobić żeby to ruszyło, mam oczywiście włączone automatyczne pobieranie obrazków.
Yare Yare Daze
- Scaarph
no domyśliłem się, u mnie wyświetla ten przycisk. spróbuj wpisać nazwę użytkownika i hasło i wcisnąć enter. jak nie to może zrób w operze ten numer z automatycznym logowaniem, tą całą różdżką. przypisz dla tej strony użytkownika i hasło i być może nawet jak ci się cała nie wczyta to będziesz mógł użyć różdżki żeby się zalogować.
- H-K44
Nic mi się wtedy z tym RAMem nie wyjaśniło, wkurwiłem się i przez miesiąc korzystałem tylko z jednej kości.Olo pisze:http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1235473.html
++++++++++++++++++
1 krótki - wszystko w porządku.
1 długi - błąd pamięci
1 długi, 2 krótkie - błąd parzystości RAM
1 długi 2 krótkie - błąd karty graficznej
1 długi 3 krótkie - błąd pamięci karty graficznej lub jej brak
Powtarzający - błąd pamięci RAM
Zmienny niski i wysoki - błąd procesora
++++++++++++
w sumie "trzy krótkie" (jak zrozumiałem u Ciebie) to nie pasują do żadnego kodu.. może to właśnie oznacza "kłębek kurzu w slocie" ;))
Wczoraj wieczorem tak od niechcenia podpiąłem drugą kość... i działa. ;-)
Także, to chyba był jednak:
"kłębek kurzu w slocie" ;))
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
- Scaarph
jest jakiś sposób by sprawdzić które z odwiedzanych stron/jakie usługi zjadają najwięcej transferu? powiedzmy w skali miesięcznej, jakieś narzędzie analizujące te sprawy? chętnie bym zobaczył jakie ilości mojego miesięcznego transferu przypadają na forka, jakie na powiedzmy jewtube czy jakieś streamingi a jakie na granie online chociażby.
-
- w mackach Zła
Jak masz jakiś router porządniejszy to powinien mieć taką opcję. Jakieś tam programy niby też do tego były, ale z tego co pamiętam to powtarzały się opinie że są w chuj trudne w konfiguracji i często są nieskuteczne. Z tego co wiem to YouTube zżera w chuj. Bo to wszystko zależy kto dany filmik wrzucał - jakie kodeki były używane itp. Generalnie YouTube to streaming we flashu więc jeszcze ciężej dojść ile to zżera :P.
- Scaarph
w routerze to ja sobie mogę chyba tylko sprawdzić ile danych przeszło w sesji i tyle. a potrzebuję konkretów - która strona ile zżera, ile wow, ile youtube, ile update'y windowsowskie, ile antywirusowe, ile gg, ile scrobblowanie do lastfm itd.
- Clochard
http://www.netmeter.pl/ ?Scaarph pisze:w routerze to ja sobie mogę chyba tylko sprawdzić ile danych przeszło w sesji i tyle. a potrzebuję konkretów - która strona ile zżera, ile wow, ile youtube, ile update'y windowsowskie, ile antywirusowe, ile gg, ile scrobblowanie do lastfm itd.
A w w7 jakiś taki program jest wbudowany