GODFLESH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Shamrock
- zaczyna szaleć
Re: GODFLESH
atmosfera Slavestate niszczy, ale jednak po dziś dzień nie przekonuje mnie ilość tych remiksów (w tym aż trzech tytułowego)... poza tym np. Pure postawię wyżej od całego Slavestate za same I Wasn't Born to Follow i Don't Bring Me Flowers.
-
- zahartowany metalizator
"Selfless", jeblo sie z Darkthrone przypuszczam :D doskonaly krazek, uwielbiam takie wciagajace struktury utworowLykantrop pisze:O, wczoraj właśnie "Lifeless" sobie odświeżyłem i stwierdzić należy, że to baardzo sympatyczna płyta. "Slavestate" na pewno mniej przystępna i "przebojowa", sam jakoś niespecjalnie mam chętkę, żeby do niej wracać, ale jak już wrócę to wałkuję maniakalnie przez parę dni.
bo jak sie okazuje, sa dwie wersje "Slavestate": epkowa i kompilacyjna ;)Shamrock pisze:atmosfera Slavestate niszczy, ale jednak po dziś dzień nie przekonuje mnie ilość tych remiksów (w tym aż trzech tytułowego)... poza tym np. Pure postawię wyżej od całego Slavestate za same I Wasn't Born to Follow i Don't Bring Me Flowers.

- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
No Selfless, Selfless... Akurat słuchałem "Ravishing Grimness" i to "Lifeless" jakoś tak mi odruchowo się napisało :D
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Shamrock
- zaczyna szaleć
Myslalem o tej drugiej caly czas. Tu nie chodzi w sumie o jakość tych remiksów, bo są doskonałe. Raczej o to, że jakoś tak męczące jest słuchanie trzech wersji jednego numeru w jednym podejściu...byrgh pisze:bo jak sie okazuje, sa dwie wersje "Slavestate": epkowa i kompilacyjna ;)Shamrock pisze:atmosfera Slavestate niszczy, ale jednak po dziś dzień nie przekonuje mnie ilość tych remiksów (w tym aż trzech tytułowego)... poza tym np. Pure postawię wyżej od całego Slavestate za same I Wasn't Born to Follow i Don't Bring Me Flowers.
- Morph
- Kontakt:
Welcom to Masterful, gdzie o Furii dyskutuje się na 30+ stron a Godflesh ma 3 posty na rok. :DShamrock pisze:skandalicznie mało stron ma ten temat.
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Shamrock
- zaczyna szaleć
po co słuchać staroci, lepiej prowadzić gorące dyskusje o rzeczach na czasie ;)
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
No bo i co tu pisać? Że to zajebisty zespół jest? Że nie ma takiego drugiego? To chyba wszyscy wiedzą. ;)Morph pisze:Welcom to Masterful, gdzie o Furii dyskutuje się na 30+ stron a Godflesh ma 3 posty na rok :DShamrock pisze:skandalicznie mało stron ma ten temat.
Właśnie sobie uświadomiłem, że nie znam nawet minuty dźwięków wydawanych przez Furię. I jakoś nie jest mi z tym wyjątkowo źle. :D
The madness and the damage done.
Ja z Furią mam tak samo, ale chłopaki napierają i kto wie może ten stan wkrótce się zmieni. Natomiast, chciałem się grzecznie zapytać. Panie Justin. Co z tą płytą? Warto się łudzić?
- megawat
- weteran forumowych bitew
To nadrabiaj, szczególnie "Hymns". Album początkowo przeze mnie (i pewnie nie tylko) kompletnie olany. Jakim było to błędem przekonałem się parę lat później. Dziś widzę, że to było bardzo ładne i chyba najlepsze z możliwych zakończenie kariery. Zaś co do reaktywacji, to nie jestem przekonany.Shamrock pisze:Nie znam Hymns i Us & Them
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
-
- rasowy masterfulowicz
to pomiędzy jednym a drugim wyłania się jeszcze takie coś: http://3by3cloaks.blogspot.com/2012/03/ ... y3009.html535 pisze:Ja z Furią mam tak samo, ale chłopaki napierają i kto wie może ten stan wkrótce się zmieni. Natomiast, chciałem się grzecznie zapytać. Panie Justin. Co z tą płytą? Warto się łudzić?
dobrze, że odświeżyliście temat ;)
- Morph
- Kontakt:
Ostatni update pochodzi sprzed paru miechów:535 pisze:Panie Justin. Co z tą płytą? Warto się łudzić?
JKB pisze: Godflesh
New LP slowly being written, probably to be recorded in 2012
- ultravox
- zahartowany metalizator
Trochę dziwne by było, gdyby więcej postów było w temacie o zespole, który ostatnią płytę nagrał 11 lat temu.Morph pisze:Welcom to Masterful, gdzie o Furii dyskutuje się na 30+ stron a Godflesh ma 3 posty na rok. :D
- Morph
- Kontakt:
Nie jest to kwestia żywotności zespołu tylko łatwości przyswajania (plus: z niewiadomych powodów uwielbia się tu przeciętne/zaledwie niezłe polskie zespoły). Przykład - Metallica ostatnią płytę nagrała lat temu 17, a temat ma stron kole setki :D, Burzum - 16 lat, stron w chuj. Coś bym pewnie jeszcze wykopał ;]
Ostatnio zmieniony 13-03-2012, 09:36 przez Morph, łącznie zmieniany 1 raz.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Metallica ostatnia plyte nagrala 23 lata temu
<zaczyna sie>
<zaczyna sie>
this is a land of wolves now
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
A poza tym, ile z tych stron w wyżej przytoczonych tematach faktycznie jest poświęconych muzyce danych zespołów? ;)
The madness and the damage done.
To faktycznie trudno zrozumieć. Przecież GODFLESH nagrał więcej i w dodatku lepszych płyt, niż M.
-
- rasowy masterfulowicz
Godflesh po prostu nigdy nie miał takiego wirtuoza na perce jak Metallica...
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Ty naprawdę masz z tym taki problem? Drugi czy trzeci temat w którym piszesz to samo. Kto ma znać Godflesh to zna i lubi, kto nie, to nie. Fakt, że ten temat miałby 30 stron zamiast 7 raczej wiele by tu nie zmienił.Morph pisze:Nie jest to kwestia żywotności zespołu tylko łatwości przyswajania (plus: z niewiadomych powodów uwielbia się tu przeciętne/zaledwie niezłe polskie zespoły). Przykład - Metallica ostatnią płytę nagrała lat temu 17, a temat ma stron kole setki :D, Burzum - 16 lat, stron w chuj. Coś bym pewnie jeszcze wykopał ;]
Widocznie w/w zespoły prowokują więcej emocji niż Godflesh, więc i stron w tematach więcej.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
powiedzialbym nawet, ze METALLICA nigdy nie nagrala zadnej plyty :D
this is a land of wolves now
- Morph
- Kontakt:
Czemu tak cicho, przecież to są fakty. Powtórzmy:535 pisze:To faktycznie trudno zrozumieć. Przecież GODFLESH nagrał więcej i w dodatku lepszych płyt, niż M.
GODFLESH nagrał więcej i w dodatku lepszych płyt, niż Metallica
streetcleaner pisze:Godflesh po prostu nigdy nie miał takiego wirtuoza na perce jak Metallica...

Dlatego właśnie, nie wiem jak jakieś fujarkowe piardy mogą powodować więcej emocji niż czołg rozjeżdżający Ci rodzinną wioskę.Alsvartr pisze:Ty naprawdę masz z tym taki problem?Drugi czy trzeci temat w którym piszesz to samo. Kto ma znać Godflesh to zna i lubi, kto nie, to nie. Fakt że ten temat miałbym 30 stron zamiast 7 raczej wiele by tu nie zmienił.
Widocznie w/w zespoły prowokują więcej emocji niż Godflesh, więc i stron w tematach więcej.