SPHERE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Duban
- weteran forumowych bitew
Re: Sphere - "Homo Hereticus"
"Ta muzyka nie może grać w tle. Na tym oparliśmy "Homo Hereticus", na naszych potrzebach, na naszych odczuciach i idealnie wypośrodkowaliśmy chwytliwość i przebojowość w death metalu."
Znakomicie powiedziane! Dokładnie to czułem po pierwszym odsłuchu "Homo Hereticus". Ba, ta płyta weszła mi lepiej niż ostatnia Ebola, Stillborn i Bestial Raids. Gratuluję, panowie!
Znakomicie powiedziane! Dokładnie to czułem po pierwszym odsłuchu "Homo Hereticus". Ba, ta płyta weszła mi lepiej niż ostatnia Ebola, Stillborn i Bestial Raids. Gratuluję, panowie!
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
"Forever sworn to Blasphemy" - no hit wakacji 2012 będzie. W ogóle bardzo "chwytliwy" materiał. Może Bestial Raids nie przebili, ale jEbolę i Stillborn jak najbardziej. Fajnie się zaskoczyć i usłyszeć materiał z Polszy, który pozostawia w cieniu nie jedną światową ekipę.
Ostatnio zmieniony 09-03-2012, 16:36 przez Lykantrop, łącznie zmieniany 1 raz.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Duban
Mi właśnie przez tą przebojowość wchodzi lepiej niż Bestial Raids. Być może zmienię zdanie po większej ilości przesłuchań obu płyt, ale na dziś "Homo Hereticus" wygrywa o włos.
If you believe the western sun
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Zajebista jest ta nowa płyta. Jak można było spodziewać się po zapowiedziach, świetnie to wszystko brzmi, selektywnie i bardzo potężnie, czuć te dźwięki całym sobą. A i sama muzyka jest fenomenalnie zagrana, z pasją i energią, którą się czuje. Fajnie robią wspomniane już tutaj smaczki (chociażby "świniaki", czy puszczanie oka do Stonesów ;)). Właściwie jedna rzecz mi trochę nie leży w tym wydawnictwie, mianowicie te wszystkie intra do utworów. Trochę na siłę są, jak dla mnie, powciskane i przez to siada dynamika całej płyty. Bo poza tym jest to krążek z zajebiście zagranym energetycznym death metalem, przy której łeb samowolnie zaczyna napierdalać do rytmu. Poproszę więcej takich płyt :D
The madness and the damage done.
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Swietny album, zajebiście sie wkreca. Te 35 mijają tak szybko, że najczęściej przechodzą w 140 hehe. Mi akurat te krótkie introsy zupełnie nie przeszkadzają i nie mam uczucia 'siadania dynamiki'. Bardzo to wszystko przebojowe ale bez cienia tandeciarstwa. Mój kandydat na 'hit wakacji 2012' to Psalm of the Dark One :). Dobrze wydane 8 funtów ;)
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Wolałbym płynne przechodzenie od utworu do utworu, bez chwili wytchnienia, zamiast tych krótkich "wstępów". Ale to naprawdę jest taka delikatna zadra na tej płycie, bo słucha się jej znakomicie mimo ich obecności (nie polecam natomiast słuchania jej w samochodzie, mimowolnie prędkość rośnie w zadziwiającym tempie).
The madness and the damage done.
- Lykantrop
Intro do 9 numeru, tj. "Vengeance's Core" - z jakiego to filmu? Wkurwiam się od paru dni, przewijam przez wszystkie horrory w mojej kolekcji, głowię się, ale ni chuja. Za pomoc będę cholernie wdzięczny. :-)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
to samoróba. Jak wszystkie intra na HH.
Tylko kroki w sa z jakiegso wava z sieci.
Tylko kroki w sa z jakiegso wava z sieci.
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- Morbid Marcin
posluchalem z nieklamana przyjemnoscia i mozna powiedziec jedno: gdyby nie byl to zespol z raptem 40-milionowego kraju nad wisla, a ze skandynawii albo choc holandii, to pewnie juz dawno bylby zachodni kontrakt i fanfary. w sumie przeczytalem caly temat i rozumiem, ze te matex ma juz ze dwa lata... smutne to. nie ma co czynic porownan do mavethow ani innych kapel, mozna za to rzec, ze to po prostu bardzo solidny, pomyslowy i w sumie daleki od sztampy material. mam nadzieje, ze masterful recs rozslawi imie kapeli na wieki. a ja przy jakiejs okazyji zlapie sztuke z distro.
http://www.discogs.com/seller/morbidmarcin?limit=50 NOWE RARY SIĘ CZAJĄ....
- Najprzewielebniejszy
dzis do posluchania wywiad w
Zakład Patologii Dźwięku Radio UWM FM
12.04.2012 - moc atrakcji
Dzisiejszy Zakład po brzegi wypełniony będzie atrakcjami. Na początek wywiad ze zdemoralizowanym, długowłosym piętnastolatkiem z południa - Stillborn. Zaraz po nich zezwierzęcona banda ze stolycy - Sphere. Oba przypadki dokładnie, na żywo, przepytamy na okoliczność nowych wydawnictw, koncertów, zboczeń i ulubionych fetyszy. Jak zawsze zachęcamy słuchaczy do zadawania swoich pytań poprzez radiowy czat.
Jakby tego było mało, mamy do rozdania parę biletów na niedzielny koncert Christ Agony.
Wszystkie te niezmiernie miłe elementy przeplatać będziemy mieszanką szlagierów o miłości, śmierci i wielkiej wojnie.
Listyn or daj!!
Słuchajcie nas! Radio Uwm.Fm 95,9; www.uwmfm.pl; Zaczynamy o godzinie 22:00
Zakład Patologii Dźwięku Radio UWM FM
12.04.2012 - moc atrakcji
Dzisiejszy Zakład po brzegi wypełniony będzie atrakcjami. Na początek wywiad ze zdemoralizowanym, długowłosym piętnastolatkiem z południa - Stillborn. Zaraz po nich zezwierzęcona banda ze stolycy - Sphere. Oba przypadki dokładnie, na żywo, przepytamy na okoliczność nowych wydawnictw, koncertów, zboczeń i ulubionych fetyszy. Jak zawsze zachęcamy słuchaczy do zadawania swoich pytań poprzez radiowy czat.
Jakby tego było mało, mamy do rozdania parę biletów na niedzielny koncert Christ Agony.
Wszystkie te niezmiernie miłe elementy przeplatać będziemy mieszanką szlagierów o miłości, śmierci i wielkiej wojnie.
Listyn or daj!!
Słuchajcie nas! Radio Uwm.Fm 95,9; www.uwmfm.pl; Zaczynamy o godzinie 22:00
-
Sphere niszczy obiekty ! ;)
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Dawno nie słyszałem równie zabawnego tytułu płyty. To jakaś reinkarnacja Cremaster?
- Najprzewielebniejszy
Od wydania "Homo Hereticus" zagraliśmy kilka koncertów w kraju, wkrótce jeden z ważniejszych - 29 czerwca we wrocławskim Alibii z Cannibal Corpse i Embrional. Jak "Homo Hereticus" sprawdza się na żywo można obadać pod poniższymi linkami:
Psalm to the Dark One live 06.06.
Sadistfucktion live 06.06.
Homo Hereticus live15.06.
Next Morning's Mass live 15.06.
Płyta wciąż do nabycia:
http://www.masterful-records.com
w Arachnophobia distro, Witching Hour, Hellshop, Darkzone productions
oraz na allegro
http://allegro.pl/sphere-homo-hereticus ... 24520.html
Psalm to the Dark One live 06.06.
Sadistfucktion live 06.06.
Homo Hereticus live15.06.
Next Morning's Mass live 15.06.
Płyta wciąż do nabycia:
http://www.masterful-records.com
w Arachnophobia distro, Witching Hour, Hellshop, Darkzone productions
oraz na allegro
http://allegro.pl/sphere-homo-hereticus ... 24520.html
- Mol
- Najprzewielebniejszy
czerwca kurwa!
dzieki
dzieki
- Drone
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Oswoiłem w końcu Homo Hereticus! Świetny materiał, choć przy pierwszym podejściu wcale mnie nie porwał mimo, że od pierwszych taktów czułem duży potencjał. Godless Profanity to mój przebój lata. Mogę już go nucić przy goleniu. Numer doskonały i bardzo nośny. Podobne uczucia wzbudza we mnie Sadistfucktion, tutułowy i Holistic Paralysis. W Psalm to the Dark One czuć Megadeth ;-), a lepszego zakończenia niż wykurwisty War nie potrafię sobie wyobrazić. Płyta dość równa, fajne, niskie brzmienie z dobrze słyszalnym basem. W ogóle, sekcja rytmiczna to bardzo mocna strona Sphere zarówno na płycie jak i koncercie. Jasny punkt naszej sceny w tym roku. Myślę, że ocena 4.5/6 będzie sprawiedliwa. :-)
all the monsters will break your heart
- Th0rn
- rozkręca się
- Kontakt:
Video wywiad w Metal Recusants!
-
A Endriu gdzie? Po sześciu minutach wyskoczył jakiś błąd;/
- Th0rn
- rozkręca się
- Kontakt:
to dziwne...ja zerknalem cale 20min i nic nie wyskoczylo hmmm....
Andrzeja nie bylo wtedy...
pzdr
Andrzeja nie bylo wtedy...
pzdr