Ridley Scott - Prometheus
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Block69
- zahartowany metalizator
Re: Ridley Scott - Prometheus
Troche ciulato, że premiera w Polsce bydzie niecałe 2 miesiące później. Ale to nic. Dzięki temu zaraz po Prometeuszu będzie się można udać na nowego Batmana.
PENIS METAL
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
this is a land of wolves now
-
- w mackach Zła
Jeszcze mniejsze to powinno być.
- Riven
- Kontakt:
No dobra, moje sceptyczne nastawienie będące swego rodzaju formą obrony zaczyna się zmieniać :D
-
najwyrazniej bardzo dużo grali w Starcrafta
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
nigdy nie oglądam trailerów :) czekam na dvd rip :)
- beastov23
- weteran forumowych bitew
yossarian84 pisze:nigdy nie oglądam trailerów :) czekam na dvd rip :)

Jakie DVD ripy? w czasach 720p i 1080p?
Prośba.
maximum walrus yields maximum walrus
:3
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
ja to nawet nie wiem o czym piszesz :D jestem zacofany trochę. oldskul!
-
w Izraelu sa tylko dvdeki
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
ale to właśnie wy mi tu wyskakujecie z jakimiś żydowsko-burżujskimi wynalazkami :)
- witchfinder
Z przeciętnym polskim łączem?beastov23 pisze:
Prośba.
Prośba.
Chętnie bym zaliczył kombo Batmana i Prometheusa tuż po / tuż przed Nowymi Horyzontami w ramach odmóżdżenia, niestety prawdopodobnie w tym roku nie jadę :/ Boli bardzo i smutne to w chuj.
O tempora, o mores! ||| HARDCORE JP OGIEŃ JP
- beastov23
Przeciętne polskie łącze? Na forum, gdzie wiele osób ma przerób kilkudziesięciu płyt miesięcznie :)? Zresztą skoro mówimy o necie, od kiedy 720p mkv, gdzie film jest niewiele cięższy od śmiesznego xvida, to jakiś problem?witchfinder pisze:Z przeciętnym polskim łączem?beastov23 pisze:
Prośba.
Prośba.
Też tak uważałem, póki nie obejrzałem kilku filmów w HD.yossarian84 pisze:ale to właśnie wy mi tu wyskakujecie z jakimiś żydowsko-burżujskimi wynalazkami :)
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
tak samo mówiono gdy pojawiły sie CD, a ludzie i tak kupuja winyle i kasety!
nigdy nie ściągam filmów większych niż 1,4 gb
jak juz wspominałem jestem bezrobotny, tacy jak ja musza się zadowolić ochłapami!
jak juz wspominałem jestem bezrobotny, tacy jak ja musza się zadowolić ochłapami!
Ostatnio zmieniony 19-03-2012, 02:23 przez yossarian84, łącznie zmieniany 1 raz.
- witchfinder
Nie mierz wszystkich miarą Mariana! ;)beastov23 pisze:
Przeciętne polskie łącze? Na forum, gdzie wiele osób ma przerób kilkudziesięciu płyt miesięcznie :)? Zresztą skoro mówimy o necie, od kiedy 720p mkv, gdzie film jest niewiele cięższy od śmiesznego xvida, to jakiś problem?
Nie chcę się żalić, czy popadać w 'polaczkowanie', ale niektórzy są tu tylko biednymi studentami, ledwo co mogącymi wyżyć, nie wspominając o jakichś dziwnych zachciankach, takich jak płyty! ;))
(w ramach bezpośredniego wspierania twórców priorytet mają koncerty, a tych tyle, że kasy na wspieranie przez płyty wystarczy dość rzadko, niestety). Nie miejsce to jednak na takie dyskusje.
No ale mniejsza o to, jakość HD oczywiście masa ok, ale mi waga jednak robi sporą różnicę (ze względu na wspomniane łącze właśnie, abstrahując od tego, że większość filmów jakie oglądam, nawet w jakości HD nie istnieje ;)).
O tempora, o mores! ||| HARDCORE JP OGIEŃ JP
- beastov23
Możesz sobie żartować, jak dla mnie, to możesz sobie nawet oglądać 240p z youtube'a. Wiedz, że nie potępiam tego.yossarian84 pisze:tak samo mówiono gdy pojawiły sie CD, a ludzie i tak kupuja winyle i kasety!
Co do rozmiaru, chybiony przykład, bo mkv w wielu przypadkach to właśnie 1,2-1,4gb, przy jakości 720p. Wszystko zależy od próbkowania, bo film może mieć 1,2gb, 4gb jak i 9gb. A i tak wersja 1,2gb śmieje się prosto w twarz dvdripom :).
Jak jesteś bezrobotny, to jedź do długopisa i popracuj trochę, to i chlebów dostaniesz i napojów. A nie siedzisz w jakimś mieście, przed komputerem, z ogrzewaniem i aby piszesz na forach, gdzie chcą Ci dać bana, bo tak bardzo ich nie lubisz.
Jak już napisałem yossarianowi, polecam kodek mkv (matroska video). Wagowo nie jest AŻ tak tragicznie, a różnica jest naprawdę zauważalna. Co do kwestii HD, przecież wiadomym jest, że piszę o sytuacjach, gdzie takowa istnieje. Zresztą to i tak nie jest gwarantem sukcesu hehe, przykład? doszczętnie położona Suspiria na Blu-Ray, która przegrywa z wersją DVD.witchfinder pisze:No ale mniejsza o to, jakość HD oczywiście masa ok, ale mi waga jednak robi sporą różnicę (ze względu na wspomniane łącze właśnie, abstrahując od tego, że większość filmów jakie oglądam, nawet w jakości HD nie istnieje ;)).
*
Dobry film obroni się nawet na podniszczonym vhsie, ale jeśli ktoś z własnego wyboru odrzuca możliwość obejrzenia czegoś w dobrej/lepszej jakości (a standardy zmienne są), to wnoszę, że taki osobnik po prostu nie docenia kunsztu filmowców.
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
lolesław :)beastov23 pisze:
Jak jesteś bezrobotny, to jedź do długopisa i popracuj trochę, to i chlebów dostaniesz i napojów. A nie siedzisz w jakimś mieście, przed komputerem, z ogrzewaniem i aby piszesz na forach, gdzie chcą Ci dać bana, bo tak bardzo ich nie lubisz.
.
- Riven
- Kontakt:
lacze 30/60 mbit mozna miec za 90 zl miesiecznie. a to juz chyba dosc wysoki standard. rozumiem, ze w niektorych miejscach kaza sobie placic 100 zl za 2 mbity, ale nie przesadzajmy, u nas jest juz calkiem niezle z tym internetem. takie transfery to zaden luksus.
this is a land of wolves now
- beastov23
Jeden je zupki chińskie byleby mieć na ksero książek, drugi jest bezrobotny, a Ty im piszesz takie rzeczy. No wiesz co.
- H-K44
Fajnie, fajnie.Riven pisze:trailer w 1080p
zesralem sie.
Chyba się jednak przejdę na to do kina.
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger