THE CULT
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- w mackach Zła
- Edinazzu
- weteran forumowych bitew
Re: THE CULT
Nie znam wszystkich płyt. W całości tylko "Love" i "Beyond Good & Evil" plus pare pojedyńczych kawałków, gł z "Sonic Temple". Dlatego nie mogę powiedzieć, która najlepsza, ale te, które słyszałem przypadły do gustu.
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
zły dział
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
To nie słyszałeś żadnej z dwóch najlepszych płyt - how dare you!?Edinazzu pisze:Nie znam wszystkich płyt. W całości tylko "Love" i "Beyond Good & Evil" plus pare pojedyńczych kawałków, gł z "Sonic Temple". Dlatego nie mogę powiedzieć, która najlepsza, ale te, które słyszałem przypadły do gustu.
Yare Yare Daze
-
- w mackach Zła
Obadaj w takim razie koniecznie 'Electric'. To pierwsza płyta z tych mniej różnorodnych i nieromantycznych, ale chyba najlepsza z nich (wyłączając słaby cover Steppenwolf).Edinazzu pisze:Nie znam wszystkich płyt. W całości tylko "Love" i "Beyond Good & Evil" plus pare pojedyńczych kawałków, gł z "Sonic Temple". Dlatego nie mogę powiedzieć, która najlepsza, ale te, które słyszałem przypadły do gustu.
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Kurcze, musze tą nową płytę obadać... dobra jest mówicie? Ostatnio właśnie słuchałem Tate Kazika.
- ultravox
Pierwszy album kocham bezgranicznie, inne tylko lubię.
- moonfire
Nowy numer słaby, mówię o "Luciferze", który udostępnili. Może być powtórka z rozrywki, bo poprzedni album kiepski był. Do swojej czołówki zaliczam Love, Electric i Sonic Temple. Klasyczny The Cult.
- Maleficio
- Kontakt:
I dzieci wiedzą, że najlepsza płyta The CULT to:moonfire pisze:Nowy numer słaby, mówię o "Luciferze", który udostępnili. Może być powtórka z rozrywki, bo poprzedni album kiepski był. Do swojej czołówki zaliczam Love, Electric i Sonic Temple. Klasyczny The Cult.

Dobra płyta, ale w ciągu ostatnich lat chyba najczęściej wracałem do Beyond Good & Evil. Doskonały i cholernie niedoceniany krążek!
- antek_cryst
- postuje jak opętany!
Przestałem tego słuchać w aucie, bo jak tylko zaczynało się "Rise" przestawałem kontrolować nacisk na pedał gazu.Maria Konopnicka pisze:w ciągu ostatnich lat chyba najczęściej wracałem do Beyond Good & Evil. Doskonały i cholernie niedoceniany krążek!
uważam, że cudownie być pijanym. Nawet chyba lepiej niż oświeconym.
Ja ostatnio mam "wbitą na stałe" taśmę Ceremony. Nie czuję potrzeby, by ją wyciągać. Może czasem Angel Rat lub Nothingface wrzucę.
Co do nacisku na pedał to nic nie pobije Fire Woman. Ten numer powinien być zakazany. Tak samo jak Nirvana *. W ogóle ten zespół, jeden wielki zakaz w czasie prowadzenia pojazdów mechanicznych.
* oczywiście myślę tu o wiadomym utworze
Co do nacisku na pedał to nic nie pobije Fire Woman. Ten numer powinien być zakazany. Tak samo jak Nirvana *. W ogóle ten zespół, jeden wielki zakaz w czasie prowadzenia pojazdów mechanicznych.
* oczywiście myślę tu o wiadomym utworze
- Hellpiss
- zaczyna szaleć
Najlepszą, najwspanialszą i w ogóle płytą absolutną w dorobku THE CULT jest "Electric" i basta. Trotzky, wciąż katuję w samochodzie tego CD-Ra, którego mi zgrałeś epoki temu. ;-) Znakomita rzecz.
- longinus696
Dla mnie najlepsze to "Sonic Temple", "Beyond Good & Evil" oraz "Electric". Mniej więcej w takiej kolejności, chociaż to się czasami zmienia. Oczywiście s/t i "Love" też świetne, ale już troszkę mniej. Resztę puszczam sporadycznie.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- antek_cryst
- postuje jak opętany!
Prawda prawda; Ian i spółka mają niesamowity talent do kawałków, których nie powinno się słuchać w trakcie jazdy (no chyba, że akurat leci się po ekspresówce), a "Fire Woman" to etalon takiej "zakazanej piosenki".535 pisze:Co do nacisku na pedał to nic nie pobije Fire Woman. Ten numer powinien być zakazany. Tak samo jak Nirvana *. W ogóle ten zespół, jeden wielki zakaz w czasie prowadzenia pojazdów mechanicznych.
Najlepiej niemieckiej.antek_cryst pisze:Prawda prawda; Ian i spółka mają niesamowity talent do kawałków, których nie powinno się słuchać w trakcie jazdy (no chyba, że akurat leci się po ekspresówce), a "Fire Woman" to etalon takiej "zakazanej piosenki".
- longinus696
Hhahaaha... dokładnie. Miałem już niezłe prędkości na autostradzie przy tym kawałku i ogólnie przy tej płycie.antek_cryst pisze:Prawda prawda; Ian i spółka mają niesamowity talent do kawałków, których nie powinno się słuchać w trakcie jazdy ( no chyba, że akurat leci się po ekspresówce ) a "Fire Woman" to etalon takiej "zakazanej piosenki".535 pisze:Co do nacisku na pedał to nic nie pobije Fire Woman. Ten numer powinien być zakazany. Tak samo jak Nirvana *. W ogóle ten zespół, jeden wielki zakaz w czasie prowadzenia pojazdów mechanicznych.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
- antek_cryst
- postuje jak opętany!
A piwo najlepiej pić schłodzone. ;)535 pisze:Najlepiej niemieckiej.antek_cryst pisze:Prawda prawda; Ian i spółka mają niesamowity talent do kawałków, których nie powinno się słuchać w trakcie jazdy ( no chyba, że akurat leci się po ekspresówce ) a "Fire Woman" to etalon takiej "zakazanej piosenki".