PANDEMONIUM

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: PANDEMONIUM

14-03-2012, 14:33

Pewnie. :-) Jedyna rzecz do jakiej można się przyczepić to trochę brak potężniejszego brzmienia bębnów, które, gdyby brzmiały jak np. w Triptykon znacznie by podbiły MOC tego materiału...
Jest jeszcze sprawa żeńskich wokaliz, które albo Ci się spodobają albo nie, ale moim zdaniem zajebiście się wkomponowują i dopełniają całość! Nie ma zbędnych dźwięków na tej płycie. Jest niejako kompletna pod względem aranżacyjnym.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

14-03-2012, 15:41

Posłuchałem tych dwóch numerów na jutubie, do wycia będę musiał się przyzwyczaić, bo poza tym muzycznie mi się podoba i to nawet bardzo. Trzeba będzie kupić.
Awatar użytkownika
Dragazes
w mackach Zła

14-03-2012, 19:04

Zgadzam się co do bębnów. Mogłyby być nieco mocniejsze! Wokal Androniki to dla mnie duży plus, te dwa kawałki, na których występuje są świetne. Po pobieżnym przesłuchaniu podczas drogi jeszcze spodobał mi się utwór Only the Dead...

A tego promo, na którym były 2 pierwsze kawałki to nie miałem, więc poza Stones i Misanthropy wszystkie utwory są dla mnie nowe.
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
Awatar użytkownika
zawlekacz
w mackach Zła

15-03-2012, 15:46

zła płyta
nie ma to tamto
Awatar użytkownika
nicram

15-03-2012, 16:29

Kurwa, niezłe to nowe Pandemonium, choć trzeba przyznać, że klimatem odbiega znacznie od tego co Paweł proponował wcześniej. Ogólnie znaczny krok do przodu. Ukłon w stronę Grecji dość spory, choć Celtycznym Frostem także troszkę czuć no i wyczaiłem Paradise Lost w końcówce "Black Forest". Utwór tytułowy to monument. Miazga. Jedyna rzecz która mnie trochę wkurwia to te black metalowe wrzaski. Jakoś przyzwyczaiłem się do niskiego, grobowego growla Pawła i te skrzeki wprowadzają mi jakiś taki chuj-dysonans...no ale to jedyna wada jak dla mnie. Ten rok w polskim metalu na razie jest niesamowity!
Ostatnio zmieniony 15-03-2012, 19:07 przez nicram, łącznie zmieniany 1 raz.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

15-03-2012, 18:58

nicram pisze: Ten rok w Polskim metalu na razie jest niesamowity!
A to nie koniec jeszcze. :)
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Holi
w mackach Zła

23-03-2012, 08:44

Ihasan pisze:
nicram pisze: Ten rok w Polskim metalu na razie jest niesamowity!
A to nie koniec jeszcze. :)
Na pewno nie jest jeszcze koniec, faktycznie jest bardzo dobry co najmniej - a co masz na myśli dalej - np. Deus Mortek, Voidhanger, Trauma, Infernal War?
Holi
w mackach Zła

23-03-2012, 08:44

sorry - no oczywiście Deus Mortem - nie Mortek - he,he
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

23-03-2012, 10:34

Na poczatku drugiego numeru slychac, ze Paul czyta Emperor:)
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

23-03-2012, 11:07

A utwor Misanthropy to uklon w strone Behemoth i kawalku z Malenczukiem:))
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

23-03-2012, 12:19

He he, a w dodatku także ostatni na płycie.
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

23-03-2012, 12:24

Trzeba składać hołdy... i znać swoje miejsce w szeregu he he
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

23-03-2012, 13:58

Ładnie powiedziane. Pandemonium z czasów "Devilry" i "The Ancient..." bardzo sobie poważam, ale to co ta kapela sobą prezentuje od czasów zejścia Żubra z ziemskiego łez padołu to jakaś jedna wielka fuszerka i hucpa. Pitolenie pod ogólnie przyjęte standardy, bezczelne zżynanie poczynając od wizerunku, a na samej muzyce kończąc. Już pal licho, w końcu nie rewolucji się po nich oczekuje, ale biorąc jeszcze pod uwagę ich "zmanierowane" za sceną i odpowiedzi w wywiadach na zasadzie "odpierdol się pan, nie mam czasu na wywody" predestynują ich do wielkiego zaorania i położenia lachy na takich "artystów".
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

23-03-2012, 14:23

Lykantrop pisze: biorąc jeszcze pod uwagę ich "zmanierowane" za sceną i odpowiedzi w wywiadach na zasadzie "odpierdol się pan, nie mam czasu na wywody" predestynują ich do wielkiego zaorania i położenia lachy na takich "artystów".
Ech, na ile zespołów trzeba by było "położyć lachę", gdyby człowiek miał się przejmować takimi rzeczami. ;) Nie wiem jak ten nowy materiał, bo słyszałem tylko fragmenty, ale poprzednia płyta mi się podobała.
Awatar użytkownika
trup

23-03-2012, 14:39

Lykantrop pisze:
Maleficio pisze:Trzeba składać hołdy... i znać swoje miejsce w szeregu he he
Ładnie powiedziane. Pandemonium z czasów "Devilry" i "The Ancient..." bardzo sobie poważam, ale to co ta kapela sobą prezentuje od czasów zejścia Żubra z ziemskiego łez padołu to jakaś jedna wielka fuszerka i hucpa. Pitolenie pod ogólnie przyjęte standardy, bezczelne zżynanie poczynając od wizerunku, a na samej muzyce kończąc. Już pal licho, w końcu nie rewolucji się po nich oczekuje, ale biorąc jeszcze pod uwagę ich "zmanierowane" za sceną i odpowiedzi w wywiadach na zasadzie "odpierdol się pan, nie mam czasu na wywody" predestynują ich do wielkiego zaorania i położenia lachy na takich "artystów".
A słyszałeś chociaż "Misanthropy"?? Bo mam wrażenie, że pierdolisz tak dla zasady...
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Lykantrop

23-03-2012, 14:45

No słyszałem. Chcesz mi powiedzieć, że Pandemonium definiują swój własny, unikalny styl na tej płycie, tak? :D
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
trup

23-03-2012, 14:54

Dokładnie. No chyba, że napiszesz kogo KOPIUJĄ.
Maleficio pisze:A utwor Misanthropy to uklon w strone Behemoth i kawalku z Malenczukiem:))
Za dużo grzybów wciągasz. Bo oczywiście Behemoth był pierwszy z "Luciferem" i na nikomu się nie kłaniał. :D
Poza tym rzeczywiście podobieństwo tekstu, wokalu i linia aranżacyjna jest identyczna. No chyba, że chodzi Ci o pomysł który Behemoth "opatentował". Co za ludzie... jak babcię kocham...
Awatar użytkownika
Lykantrop

23-03-2012, 15:05

trup pisze:Dokładnie. No chyba, że napiszesz kogo KOPIUJĄ.
Celtic Frost z "Monotheist", ostatnie Behemocze, w "God Delusion" kłania się Watain, IXXI, Ajattara... Ta kapela to po prostu zlepek inspiracji, zero odwagi w kierunku zrobienia czegokolwiek "swojego", obawa przed jakimkolwiek śmielszym pomysłem - i wcale nie chcę być w tym momencie wredny i napisać, że jest to na wskroś polskie. :D
Awatar użytkownika
trup

23-03-2012, 15:13

KOPIUJĄ!??!?!?! Kurwa człowiecze... mylisz pierwotną inspirację Celtic Frost, Hellhammer, Samael z KOPIOWANIEM. Eee... gadaj z dupą to Cię osra... nie chce mi się. Z tym Behemothem to jest tak, że cokolwiek ktoś nie zrobi, to na pewno kopiuje Behemoth... no porażka. Watain... Ajattara... może jeszcze Andrzej Rosiewicz i Zbigniew Wodecki...
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

23-03-2012, 15:15

No a co z tym Emperor w drugim kawałku? Nie mów, że nie słyszysz, bo nawet mój kot to rozpoznał... a kota nie mam:P
trup pisze:
Maleficio pisze:A utwor Misanthropy to uklon w strone Behemoth i kawalku z Malenczukiem:))
Za dużo grzybów wciągasz. Bo oczywiście Behemoth był pierwszy z "Luciferem" i na nikomu się nie kłaniał. :D
Poza tym rzeczywiście podobieństwo tekstu, wokalu i linia aranżacyjna jest identyczna. No chyba, że chodzi Ci o pomysł który Behemoth "opatentował". Co za ludzie... jak babcię kocham...
No to kto był pierwszy jak nie Behemot?
ODPOWIEDZ