LUX OCCULTA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Kingu
- weteran forumowych bitew
Re: LUX OCCULTA
Nic lepszego nie nagrali.
Jeśli ma to być album niemetalowy i nie mieć nic wspólnego z przeszłością LO to po co pod tą nazwą.
Jeśli ma to być album niemetalowy i nie mieć nic wspólnego z przeszłością LO to po co pod tą nazwą.
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
-
- w mackach Zła
Też nie rozumiem dlaczego mieliby nazwę zmieniać :). Mało tego, mam dziwne przeczucie, że będzie dobra płyta.
- Castor
Dokładnie tak i pewnie nigdy już nie nagrają, mimo swych najszczerszych chęci.Kingu pisze:Nic lepszego nie nagrali.
Tu się zgodzić nie mogę, ponieważ Lux Occulta zawsze lubiła zaskakiwać i z płyty na płytę demonstrowała nam swe, zupełnie nowe oblicze. Mimo to nie sądzę żeby ta nowa płyta miała, aż tak znacząco się różnić od dotychczasowych ich dokonań, by nie można było jej podciągnąć pod twórczość metalowego, jakby nie było, zespołu Lux Occulta.Kingu pisze:Jeśli ma to być album niemetalowy i nie mieć nic wspólnego z przeszłością LO to po co pod tą nazwą.

-
- mistrz forumowej ceremonii
w sumie na polskim podwórku jest to chyba jedyny zespól z metalowym rodowodem ,który ma duza szanse nagrac plyte niemetalowa ,która nie bedzie zalatywala wsia na kilometr ;D mam nadzieje,ze czarny scenariusz który zarysowal Maleficio sie nie sprawdzi.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- longinus696
- zahartowany metalizator
Niż "My Guardian Anger"? Chyba żartujesz. Strasznie się niektóre momenty zestarzały i walą zgniłym serem. Poza tym brzmienie tej płyty jest do dupy generalnie. Ostatnia zdecydowanie najlepsza - jedyna, której słucham bez zażenowania.Kingu pisze:Nic lepszego nie nagrali.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- megawat
Będą jaja jak stąd dotąd.
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
- Glene
No ciekawe czy uda im sie nagrac swieza i ciekawa plyte( w co watpie):) Ostatnia jest zdecydowanie najlepsza, mozliwe, tez, ze jest to jedna z najciekawszych plyt z naszego podworka.
- Gore_Obsessed
A co to takiego? :)antek_cryst pisze:niech każdy, komu LO leży na wątrobie, rzuci nawą krążka
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Kingu
Ale Jarek twierdzi coś innego...Castor pisze:Tu się zgodzić nie mogę, ponieważ Lux Occulta zawsze lubiła zaskakiwać i z płyty na płytę demonstrowała nam swe, zupełnie nowe oblicze. Mimo to nie sądzę żeby ta nowa płyta miała, aż tak znacząco się różnić od dotychczasowych ich dokonań, by nie można było jej podciągnąć pod twórczość metalowego, jakby nie było, zespołu Lux Occulta.
Co do zupełnie nowych oblicz, to dopiero na czwórce wprowadzili zupełnie nowe elementy, rodem z Twin Peaks. Między pierwszymi trzema jakichś dramatycznych zmian nie odnotowałem.Płyta Lux Occulta – już jest niemal gotowa, prawie wszystkie ślady nagrane. Ale niech się za bardzo nie cieszą fani (jeśli jeszcze tacy żyją) poprzednich naszych wydawnictw, bo to zupełnie inna muzyka. Metalowa być może z ducha, przez mroczny nastrój, ale na pewno nie z brzmienia.
Dlatego, że nazwa to stylistyczna tożsamość?Ihasan pisze:Kingu, ale czemu nie?
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
No!!!! Najlepszym tego przykładem jest ULVER! :-DKingu pisze:Dlatego, że nazwa to stylistyczna tożsamość?Ihasan pisze:Kingu, ale czemu nie?
all the monsters will break your heart
- Lykantrop
Albo Beherit. Ale nimi się raczej Jaras nie inspiruje, bo stwierdził gdzieś ostatnio, że Beherit to synonim skrajnego klajstru i gwałtu na dobrym guście.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Maleficio
- Kontakt:
Dokładnie tak, ale słuchając co on mówi i co jest dobrą muzą według niego to możemy oczekiwać, ze nowa Lux Occulta będzie mix Portishead z Gabą Kulką i Czesławem Spiewa.
- nicram
- Lykantrop
Zapomniałeś jeszcze o tym, że nad nową płytą za pewne będzie krążył duch Tikena Jah Fakoly i rdzennych trubadurów z Wybrzeża Kości Słoniowej.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Maleficio
- Kontakt:
Na jego miejscu, jak pisałem już, bym się nie brał za muzyke. Bo tyle ludzi co on obsmarował, tyle muzyki co zjebał... poprzeczka dla niego jest tak wysoko wzniesiona, ze aż tyłek boli od mysli co będzie się działo:)
- nicram
wtedy zwali na kolegę z zespołu, przecież Jaroslav muzyki nie pisze! :-)
all the monsters will break your heart
- Adrian696
i tak mu bede wchodzic w dupe - taka scenaMaleficio pisze:Na jego miejscu, jak pisałem już, bym się nie brał za muzyke. Bo tyle ludzi co on obsmarował, tyle muzyki co zjebał... poprzeczka dla niego jest tak wysoko wzniesiona, ze aż tyłek boli od mysli co będzie się działo:)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- beastov23
- Adrian696
Jesu jaka literówka :D:D:D LOL
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.