KVELERTAK
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Re: KVELERTAK - KVELERTAK [2010]
w prasie tak bylo reklamowane. slogany typu "niekonwencjonalne podejscie do black metalu.. + stoner" z tego co pamietam to nawet sam zespol podkreslal. ale moge sie mylic, wiec pytam fanow.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
To jakies tanie chwyty marketingowe
- boroowa
- weteran forumowych bitew
ja. re-gu-ral-niemaciek z klanu pisze:ktos tego oprocz trockiego naprawde slucha?
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- twoja_stara_trotzky
też jej sobie ostatnio słuchałem i też nie mogłem wyjść z podziwu, jak zajebista jest i jak wystaje poza dzisiejsze metalowe standardy. kto jej nie docenia po prostu głuchym musi być.
Słucham codziennie na zmianę z Turbowolf, Green Day i Offsping - KVELERTAK nagrał zajebisty, ponadczasowy album. Myślę, że zapoczątkowali nową erę w black metalu :)
- longinus696
Wręcz przeciwnie. Mi ten black metal zdecydowanie zawadza na tym albumie. To powinna być stoner-folkowa płyta i wtedy byłoby wszystko jasne, a tak wyszło jakieś dziwadło. Ogólnie nie ma się czym podniecać.Maleficio pisze:Bo ludzie jeszcze maja przeswiadczenie, ze wszystko co z Norwegii to od razu musi byc BM.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- twoja_stara_trotzky
właśnie w tym jest moc. że to jest INNE. poza tym lekkość, finezja wręcz, z jaką chłopaki lawirują między gatunkami - od prostackiego punka, przez leśny black metal, rock'n'rolla, folk, po klasycznego rocka z lat 70 jest wręcz fantastyczna. to się TALENT nazywa.
- grot
longinus696 pisze:Ogólnie nie ma się czym podniecać.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- longinus696
Nie zachwyca mnie ta cyrkowa żonglerka stylami. Brakuje mi sedna w tych karkołomnych wyczynach - jakiejś myśli przewodniej.twoja_stara_trotzky pisze:właśnie w tym jest moc. że to jest INNE. poza tym lekkość, finezja wręcz, z jaką chłopaki lawirują między gatunkami - od prostackiego punka, przez leśny black metal, rock'n'rolla, folk, po klasycznego rocka z lat 70 jest wręcz fantastyczna.
- twoja_stara_trotzky
w chuj spójne to jest. ale luz, twoja (wasza) strata :D
- Ulfr
- zaczyna szaleć
- twoja_stara_trotzky
absolutne mistrzostwo w swojej klasie. nie kumam ja można tego nie łapać.
- longinus696
O Cannibal Corpse też tak gadają :)twoja_stara_trotzky pisze: absolutne mistrzostwo w swojej klasie. nie kumam ja można tego nie łapać.
- twoja_stara_trotzky
no ale ci już na debiucie są 300 razy mniej kwadratowi niż Cannibal Corpse po 14 (?) płytach :D
- Harlequin
Materiał rzeczywiście nowatorski, świeży z pierdolnieciem, ale boję się, że Kvelertak okaże się być jednostrzałowcem i na drugim krążku zabraknie elementu zaskoczenia.
- Headcrab
- Kontakt:
Cannibale mają 12 płyt studyjnych. A skoro przy tym 14 się pomyliłeś, bardzo prawdopodobne, że przy tym 300 też się mylisz.twoja_stara_trotzky pisze:no ale ci już na debiucie są 300 razy mniej kwadratowi niż Cannibal Corpse po 14 (?) płytach :D
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
- Morph
- Kontakt:
Nic się nie pomylił, na trzynastej i czternastej też są kwadratowi.
Kvelertak kwadratowy nie jest, jest pięciokątny. A to niestety niewielkie pocieszenie. A i zysk w porównaniu do kwadratu nieduży.
Kvelertak kwadratowy nie jest, jest pięciokątny. A to niestety niewielkie pocieszenie. A i zysk w porównaniu do kwadratu nieduży.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- twoja_stara_trotzky
nowa Mgła też kwadrat :D
- Self
- rasowy masterfulowicz
Są to koła, a Kvelertak to fajny rikenrol (czy tam rokenrol, jak zwał tak zwał), ale prawie dwa lata po premierze jakoś nie mam znowu ochoty na słuchanie tego krążka. W 2011 słuchałem go bardzo dużo głównie w maju/czerwcu i głównie na mp3 przy spacerach w słońcu, więc może i w tym roku nadejdzie czas Kartoflaka, gdy tylko pogoda się poprawi. ;)
Masz skłonność do podniecania się prostą by nie rzecz prostacką rock and rollową muzyką (Katroflak, Satyricon, Turbowafel) a niedoceniania doskonałych płyt black metalowych. Kartoflak jest bardzo przyjemny, punkowa energia, zajebiste riffy, fajne brzmienie - na żywo też dają radę i przyjemnie można sobie popląsać, ale nie przesadzajmy - to jest jednak kultura niższa, tańce przy ognisku, wycinanie scyzorykiem babuszek z drewna, robienie kukiełek z chrustu i ze słomy, czy wieńców dożynkowych ze zboża. Mgła to monumentalne katedry, natchnione obrazy , sztuka wyższa tworzona z rozmysłem i dostępna dla nielicznych :)) W zasadzie nie ma żadnej płaszczyzny by porówanać te dwa zespoły :) Trochę tak jakby chcieć zestawić Przygody Rozbójnika Runcajsa z filmami Bergmana, albo prozę Prousta z instrukcją obsługi maszyny do robienia gofrów. Żeby nie było - lubię gofry, a w żacholeckim lesie chętnie spędziłbym tydzień pod namiotem, ale do kurwy nędzy nie mieszajmy różnych światów :)))twoja_stara_trotzky pisze:nowa Mgła też kwadrat :D