IGGY POP / SWANS (OFF Festival 2012)
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- rasowy masterfulowicz
IGGY POP / SWANS (OFF Festival 2012)
Ostatnio zmieniony 20-06-2012, 23:49 przez streetcleaner, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- w mackach Zła
Re: IGGY POP / SUICIDE (OFF Festival 2012)
Postaram sie byc.
- Deviant
- w mackach Zła
Grubo -Iceage!!!
- ultravox
- zahartowany metalizator
Cholera, zajebisty zestaw...
-
- starszy świeżak
no i już rozwiały się moje wątpliwości czy jechać na tegoroczną edycję ;D
-
- rasowy masterfulowicz
Re: IGGY POP / SWANS / SUICIDE (OFF Festival 2012)
dochodzi S W A N S :)
- Nerwowy
No to ładnie.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Melepeta
- w mackach Zła
Jest gdzieś dokładny program festu? Ten ze strony coś nie hula. BA2012 vs Swans wybór należy do Ciebie.
Six o clock.
- ultravox
Pierdolę, drugi raz na Swans nie jadę ;) Brutal Assault przynajmniej z powodu deszczu nie odwołają ;) Ale nie powiem, zarówno łabędzie jak i Suicide i Iggiego chętnie bym zobaczył.
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
oby swans zagral w niedziele !!
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
- rasowy masterfulowicz
- Maleficio
- Kontakt:
Re: IGGY POP / SWANS (OFF Festival 2012)
Program chujowy na maksa, zeby dac Swans w niedziele w nocy? Jakies jaja, zapominaja o klasie robotniczej co do pracy na 6 w poniedzialek idzie
-
- zaczyna szaleć
Całe szczęście, że jest to niedziela przedbrutalowa i mam cały tydzień urlopu. Pogodzę Swans z wyjazdem na Czechy.
Zrobię podobnie - odpuszczę sobie tydzień z pracą i pohasam trochę :)
- night_goat
- zaczyna szaleć
The Stooges zajebiście ale co Thurston zagrał to brak słów :)
Hide behind your crosses
Throw your holy water
Recite your senseless verses
Let the darkness hour turn
When witches burn
Throw your holy water
When witches burn
- night_goat
- zaczyna szaleć
Swans to już w ogóle kosmos ;)
Tylko chuj w krzyż technicznemu co tam miał problem.
Tylko chuj w krzyż technicznemu co tam miał problem.
Hide behind your crosses
Throw your holy water
When witches burn
Throw your holy water
When witches burn
-
- zaczyna szaleć
Off Festival - Katowice (05.08.2012)
Wybrałem się na Off Festival tylko na niedzielę, bo skład dla mnie był rewelacyjny! Żałuję, że nie byłem w sobotę na Iggy Pop, ale niestety nie da się na wszystkie koncerty w Polsce pojechać... Za dużo dobrego ostatnimi laty dzieje się u nas :)
Poza dwoma koncertami na scenie głównej cały czas przebywałem w namiocie eksperymentalnym. Na początku zobaczyłem Papa M (współtworzył ZWAN z Billym Corganem) KOncert średni, było bardzo ale bardzo sennie. David Pajo nic nie powiedział do publiczności poza "Thank you" Bardziej to brzmiało jak próba niż koncert i w 80% to był instrumentalny koncert....
Później koncert na który najbardziej czekałem i najbardziej mnie rozczarował :( Kim Gordon z Sonic Youth & Ikue Mori - Koncert miał trwać 70min. a trwał nieco ponad 30min. Panie zagrały jedną EP w całości i na tym koniec a poza tym było fatlane nagłośnienie. W ogóle praktycznie nie było słychać wokalu Kim :( Masakra jakaś to była, koncert pod namiotem a tak go nagłośnić...
O 22 zacząl się koncert Battles i jak dla mnie był to koncert wieczoru! Na żywo ten zespół brzmi o wiele lepiej niż na płytach! Perkusista zespołu John Stanier jest po prostu genialny! Jak na tak małym zestawie perkusyjnym można wyprawiać takie cuda!?
23 godzina i powrót do namiotu eksperymentalnego, bo tam legendarny Henry Rollins ze swoimi opowieściami:) Oczywiście ja wolałbym koncert Rollins Band nie mówiąc już o Black Flag. Niestety trzeba było się zadowolić jego występem "mówionym" Gościu tak nawijał przez 70min, że spocił sie chyba bardziej niz podczas koncertu:) Ma niesamowity talent aktorski! Miło było go spotkać przed koncertem i zamienić parę zdań:)
Po północy zaczęli grać Swans. Ich koncert był bardzo epicki, dali świetny występ i przedłużyli swój występ chyba o 20min. Fajnie, że ta rewelacyjna kapela wróciła w 2010r. Bo mało jest takich kapel jak Swans.
Koncert Fennesza z Lillevanem rozpocząl się z 30min opóźnieniem, ale to wszytko przez przedłużony koncert Swans... Koncert Fennesza był o wiele lepszy niż ten z 2010r. Fennesz kurator sceny eksperymentalnej idealnie nadawał się na zakończenie kolejnej edycji festiwalu Off. Oby tylko w 2013r. skład był porównywalny do tego , którybył w tym roku...
BATTLES -
BATTLES PT.II -
BATTLES PT.III -
HENRY ROLLINS -
SWANS -
FENNESZ & LILEVAN -
Wybrałem się na Off Festival tylko na niedzielę, bo skład dla mnie był rewelacyjny! Żałuję, że nie byłem w sobotę na Iggy Pop, ale niestety nie da się na wszystkie koncerty w Polsce pojechać... Za dużo dobrego ostatnimi laty dzieje się u nas :)
Poza dwoma koncertami na scenie głównej cały czas przebywałem w namiocie eksperymentalnym. Na początku zobaczyłem Papa M (współtworzył ZWAN z Billym Corganem) KOncert średni, było bardzo ale bardzo sennie. David Pajo nic nie powiedział do publiczności poza "Thank you" Bardziej to brzmiało jak próba niż koncert i w 80% to był instrumentalny koncert....
Później koncert na który najbardziej czekałem i najbardziej mnie rozczarował :( Kim Gordon z Sonic Youth & Ikue Mori - Koncert miał trwać 70min. a trwał nieco ponad 30min. Panie zagrały jedną EP w całości i na tym koniec a poza tym było fatlane nagłośnienie. W ogóle praktycznie nie było słychać wokalu Kim :( Masakra jakaś to była, koncert pod namiotem a tak go nagłośnić...
O 22 zacząl się koncert Battles i jak dla mnie był to koncert wieczoru! Na żywo ten zespół brzmi o wiele lepiej niż na płytach! Perkusista zespołu John Stanier jest po prostu genialny! Jak na tak małym zestawie perkusyjnym można wyprawiać takie cuda!?
23 godzina i powrót do namiotu eksperymentalnego, bo tam legendarny Henry Rollins ze swoimi opowieściami:) Oczywiście ja wolałbym koncert Rollins Band nie mówiąc już o Black Flag. Niestety trzeba było się zadowolić jego występem "mówionym" Gościu tak nawijał przez 70min, że spocił sie chyba bardziej niz podczas koncertu:) Ma niesamowity talent aktorski! Miło było go spotkać przed koncertem i zamienić parę zdań:)
Po północy zaczęli grać Swans. Ich koncert był bardzo epicki, dali świetny występ i przedłużyli swój występ chyba o 20min. Fajnie, że ta rewelacyjna kapela wróciła w 2010r. Bo mało jest takich kapel jak Swans.
Koncert Fennesza z Lillevanem rozpocząl się z 30min opóźnieniem, ale to wszytko przez przedłużony koncert Swans... Koncert Fennesza był o wiele lepszy niż ten z 2010r. Fennesz kurator sceny eksperymentalnej idealnie nadawał się na zakończenie kolejnej edycji festiwalu Off. Oby tylko w 2013r. skład był porównywalny do tego , którybył w tym roku...
BATTLES -
BATTLES PT.II -
BATTLES PT.III -
HENRY ROLLINS -
SWANS -
FENNESZ & LILEVAN -