INTERNAL SUFFERING
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
INTERNAL SUFFERING
Jako że panowie wracają z otchłani niebytu i są znowu aktywni - jest już potwierdzony ich występ na Obscene Extreme Festival - to może wypadałoby przypomnieć to bezlitosne death metalowe komando. W tej chwili urzędują w Hiszpanii, więc mam nadzieję że na naszym kontynencie dadzą większą ilość koncertów. Tyle informacji nowszego sortu - jeśli ktoś przypadkiem wie, jaki obecnie mają skład, dlaczego tak długo mieli rozbrat ze sceną, czy zamierzają nadal nagrywać kolejne płyty, to niechaj się tymi informacjami podzieli.
A co do samej muzyki - wiadomo, bezlitosny, techniczny, brutalny death metal najwyższej próby. Moim zdaniem nie dali nigdy ciała, każda płyta warta jest uwagi.
Wasze opinie, przemyślenia, osądy dotyczące tej hordy?
A co do samej muzyki - wiadomo, bezlitosny, techniczny, brutalny death metal najwyższej próby. Moim zdaniem nie dali nigdy ciała, każda płyta warta jest uwagi.
Wasze opinie, przemyślenia, osądy dotyczące tej hordy?
-
- starszy świeżak
Re: INTERNAL SUFFERING
'Unmercyful Extermination' najbardziej lubię, za swego rodzaju surowość.Swego czasu mocno się zasłuchiwałem,potem jak się zakumplowali z Rutanem i zaczęli z nim nagrywać płyty to już jakoś średnio mi siadało.
-
- mistrz forumowej ceremonii
Gdzie im tam do Autopsy albo Entombed. Napili się kolumbijskiej kawy to ich nosiło przez parę lat;)
-
- starszy świeżak
Poza umowną działką "death metal" to jednak jest to zupełnie inne granie aniżeli Autopsy czy Entombed. ;)
-
- mistrz forumowej ceremonii
I w tym właśnie tkwi szkopuł;)
-
- rasowy masterfulowicz
Niemodny zespół. Ostro napierdalali. Mam dwie płyty - huraganowy Chaotic Matrix i bezlitosny Awekening of the Rebel.
Andrés Garcia Bass
See also: ex-Goretrade, ex-Suffer
Fabio Ramirez Drums
See also: ex-Carnal, ex-Carnivore Diprosopus, ex-Dethroned, ex-Disembowel, ex-Infernal Hate
Fabio Marin Vocals
Asier Guitars (2011-present)
Metal Archives podaje, ze Andy Garcia gra u nich na basie!Nasum pisze:jaki obecnie mają skład
Andrés Garcia Bass
See also: ex-Goretrade, ex-Suffer
Fabio Ramirez Drums
See also: ex-Carnal, ex-Carnivore Diprosopus, ex-Dethroned, ex-Disembowel, ex-Infernal Hate
Fabio Marin Vocals
Asier Guitars (2011-present)
I AM MORBID
-
Niemodny? Hmmmm, może w sensie że nie aż tak sławny? Co do napierdalania - bo chyba tylko takimi określeniami można opisać ich muzykę - to mam nadzieję że nic w tej materii się nie zmieniło, i jeśli mają w zamiarach nagrać jakiś nowy materiał, to będzie on poniewierać jak poprzednie. Dla lepszego efektu mogą przed sesją wypić wiadro kolumbijskiej kawy, niech ich ponosi na całego.Mort pisze:Niemodny zespół. Ostro napierdalali. Mam dwie płyty - huraganowy Chaotic Matrix i bezlitosny Awekening of the Rebel.
Co do płyt, polecam jeszcze Choronzonic Force Domination, bezlitosny, rozrywający odbyty, łamiący kości death metal. Prędkości iście wyścigowe, zwierzęca agresja, znakomita technika - dla fanów Deeds of Flesh czy Devourment nie lada gratka, reszta może spasować. Debiut fajny, ale bardzo surowy, brudny, szorstki, z niezbyt dobrym brzmieniem, ale właśnie dzięki niemu ta płyta jest tak chora, bardzo gęste blasty, czasem można się pogubić w nawałnicy dźwięków. Jeśli ktoś chce się zapoznać dopiero z zespołem, polecałbym Chaotic Matrix lub wspomniany Choronzonic.... Ostatnia Awakening... też znakomita, ale niektórzy kręcili nosami że zbyt czyste brzmienie, zbyt wypolerowane, zbyt "ładne", nie pasujące do oblicza kapeli. To chyba ich najszybsza płyta, przy takiej intensywności brzmienie z debiutu mogłoby zlać to wszystko w jedną ścianę dźwięku, a tak można wyłapać sporo ciekawych patentów. Nie da się ukryć że to grupa przeznaczona dla miłośników maksymalnie szybkich i ekstremalnych przejawów death metalowego rzemiosła, ja tam łykam wszystko bez popity. Czekam na nowy ochłap, mam nadzieję że zeszli się nie tylko by dać kilka koncertów.
-
Podobno chłopcy mają nagrać coś nowego w tym roku, ale tylko tak mi się obiło o uszy. Gdyby ktos miał jakieś bliższe informacje, to prosiłbym aby się nimi podzielił. Jeżeli pogłoski o ich nowym materiale się sprawdzą to będę w piekło wzięty - liczę na totalną muzyczną anihilację, na bezlitosny atak wszystkimi dostępnymi środkami, na nuklearne tornado, które zmiecie moje kolumny w proch.
-
Właśnie dla przypomnienia zapodałem sobie ich trzeci długograj - Choronzonic force domination, i jestem rozsmarowany po podłodze. Te utwory są tak mocarne, zagrane na takich obrotach, a przy całej swojej ekstremalności nie tracą swojego charakteru, że po prostu album słucha się z nieskrywana przyjemnością. Po prostu nie wyobrażam sobie fana takich dzikich, opętanych dźwięków, któremu by nie podchodził ten album. Niektórzy juz przy okazji tej płyty psioczyli na brzmienie, że nie jest tak szorstkie i brutalne jak na dwójce, ale moim zdaniem jest optymalne, nie znajduję słabych punktów na tym krążku, zarówno pod katem brzmieniowym, jak i kompozycyjnym. Tak mi w tle przelatują kolejne kompozycje, a ja jaram się informacją, że w tym roku dane mi będzie usłyszeć ich nowy ochłap - chłopcy, dopierdolcie do pieca jak na Chronzonic...a bedzie pieknie.
-
Kawałek z nadchodzącej płyty:
" onclick="window.open(this.href);return false;
" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
I to jest bardzo dobra wiadomość!!! Kurde, jak wyjdzie ten album w tym roku to będzie pięknie. Brzmieniowo przypomina mi dwójkę, bardzo dużo surowizny, nie ma tu tak czystego i klarownego brzmienia jak na ostatniej, jest brud i barbarzyńskie wokale. Nie mogę sie doczekać reszty!
-
Chłopaki podpisali papierki z Unique leaders, a album ma się ukazać w przyszłym roku. Na razie jeszcze nie ma żadnych konkretnych terminów ani daty premiery, ale mam nadzieję że UL nie będzie przekładał tej premiery w nieskończoność i wydadzą ją bezproblemowo jak ostatnią Pyrexię. O muzykę jestem spokojny.
- ultravox
- zahartowany metalizator
Przesłuchałem "Chaotic Matrix"... jest zajebista. Będę badał pozostałe.
- Fixxed
- postuje jak opętany!
Podbijam, bo też sprawdzałem. Zajebisty materiał. Dużo surowizny, i wokale przypominające Anima Damnata. To lubię.ultravox pisze:Przesłuchałem "Chaotic Matrix"... jest zajebista. Będę badał pozostałe.
-
A też sobie podbiję, a co mi tam, nawet sobie w tej chwili słucham "Chaotic Matrix".
Cieszy mnie, że kolejnej osobie swoja pisaniną mogłem zarekomendować dobrą muzykę hehe ;-)
Cieszy mnie, że kolejnej osobie swoja pisaniną mogłem zarekomendować dobrą muzykę hehe ;-)
- Fixxed
- postuje jak opętany!
Dobrą, oj dobrą. Trzeba będzie się po aukcjach rozejrzeć za tym materiałem.
-
http://www.pagan-records.com/webshop/sh ... ,suffering" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.wielkaplyta.pl/pl/p/INTERNAL ... X-CD/11899" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.fan.pl/katalog/p90930244_int ... rebel.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie musisz aż tak bardzo szukać, wystarczy wejść do pierwszego lepszego distro. W Wielkiej Płycie masz "Chaotic Matrix" w całkiem zachęcającej cenie, dwie ostatnie znalazłem bez trudu gdzie indziej. Karol z SMG też czasem coś dorzuci od nich, więc z zaopatrzeniem problemu raczej nie będzie.
http://www.wielkaplyta.pl/pl/p/INTERNAL ... X-CD/11899" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.fan.pl/katalog/p90930244_int ... rebel.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie musisz aż tak bardzo szukać, wystarczy wejść do pierwszego lepszego distro. W Wielkiej Płycie masz "Chaotic Matrix" w całkiem zachęcającej cenie, dwie ostatnie znalazłem bez trudu gdzie indziej. Karol z SMG też czasem coś dorzuci od nich, więc z zaopatrzeniem problemu raczej nie będzie.
- Fixxed
- postuje jak opętany!
Dzięki za pomoc ;) Zaopatrzę się w Pagan, bo i dwie płyty stamtąd na liście 'must have' mam.
-
W Paganie masz ich trzeci album - solidny kop z bardziej czytelnym brzmieniem.
- Fixxed
- postuje jak opętany!
W takim razie w trzeci się zaopatrzę. Dwójka w mpchujkach póki co zostanie, bo zakupów w wielkaplyta.pl nie planuję ;)