Nie podoba mi się, brakuje mi chłodnego matematycznego grindu.Tarpaulin pisze:Taki se ten kawałek, szału chyba nie będzie z nówką.megawat pisze:No i niestety tak jak mówiłem.
Kurwa, gdzie ta dzicz? "Wejderowcy" mogą zacząć się pałować. ;)
Ale wokale Myszkowskiego rozkurwiają jak zwykle :)
ANTIGAMA "Zeroland"
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Re: ANTIGAMA
- ultravox
O brzmieniu i muzyce chyba nie ma co dyskutować na tym etapie, ale podoba mi się gra kolesia. Niezły jest, w Vader chyba nie miał możliwości pokazać co potrafi.megawat pisze:No i niestety tak jak mówiłem.
Kurwa, gdzie ta dzicz? "Wejderowcy" mogą zacząć się pałować. ;)
- Najprzewielebniejszy
a mi pachnie kill trend suicide i fear emptiness despair
- Godplayer
- w mackach Zła
megawat pisze:Ten nowy kawałek jest zwyczajnie drętwy.
Posłuchałem sobie tego znowu kilka razy i zdania nie zmieniam , świetny numer , a odejście od tego matematycznego grindu , którym już krztusili się na Warning , to najlepsze co mogli zrobić i chwała im za to , że to zrobili . Choć to tylko jeden numer i chooj wie co będzie dalej .Self pisze:... ale numer faktycznie jakiś taki nijaki, bez wyrazu, nudny.
Już teraz na słuchawach brzmienie garów jest bardzo dobre , w ostatecznej wersji może być już tylko lepiej .
O to to ...ultravox pisze:...podoba mi się gra kolesia. Niezły jest, w Vader chyba nie miał możliwości pokazać co potrafi.
@Analripper
Napalm Death tak , trochę , ale Brutal Truth chyba nie , jakbym miał doszukiwać się jakiś podobieństw między KTS a którymkolwiek materiałem Antigamy , to byłyby to numery ze splitu z TD i HR . Na tych wydawnictwach Antigama i Brutal Truth sieją niezgorszy total chaos , a ten nowy numer stawia raczej na klimat i trans . Chyba ...
A niech to . Materiał za kilka dni będzie do kupienia w SMG .megawat pisze:Nikt nie mówi o splicie z (świetnym) Psychofagist a to chyba ostatni materiał nagrany z Siwym. Słyszał już ktoś?
http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=a ... u1_cVuGPpQ
- Najprzewielebniejszy
a co wogole dzieje sie z Siwym?
-
- w mackach Zła
Gra na gitarze w swoim zespole Wóda i Pety. Taki "punk bez zadęcia" jak to sam określa. Szczerze mówiąc nie bardzo da się tego słuchać...
Przy okazji wizytacji w sklepie SELFMADEGOD wdepnąłem na wspomniany wyżej split. Panowie, brać, nie wybrzydzać. Sąsiedzi będą zachwyceni.
http://selfmadegod.com/pl/shop/item/226?szukaj=ANTIGAMA / THIRD DEGREE / HERMAN RAREBELL - 3-Way Split CD
http://selfmadegod.com/pl/shop/item/226?szukaj=ANTIGAMA / THIRD DEGREE / HERMAN RAREBELL - 3-Way Split CD
- Godplayer
- w mackach Zła
W SMG jest już najnowszy split z Psychofagist , 4 , a właściwie 3 numery czystego chemicznego grindu , plus outro . Myślę , że najbliżej tym nowym numerom do tego co Antigama grała w okresie Zeroland , tyle tylko że jest to jeszcze bardziej zakręcone , sporo elektroniki , no i Lukas dosyć odważnie poczyna sobie na wokalach . Świetne , nowoczesne granie , stylistycznie daaaaaaaaleko od Discomfort , ale nie lękajcie się , imo warto .
To pierwszy ( ostatni z Sivym na beczkach ) materiał Warszawiaków w tym roku , będą jeszcze trzy !
http://selfmadegod.com/pl/shop/item/4754
To pierwszy ( ostatni z Sivym na beczkach ) materiał Warszawiaków w tym roku , będą jeszcze trzy !
http://selfmadegod.com/pl/shop/item/4754
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Godplayer
- w mackach Zła
No tak się powinno robić raporty ze studia . Fajnie , fajnie ... a , jak pod koniec uderzyła MUZYKA i wszedł wokal Łukasza ... no kurwa , panowie , to co ten facet wyprawia z głosem ... hełmy wywracają się na drugą stronę !
E
A jeszcze raz se obejrze
E
A jeszcze raz se obejrze
- Self
- rasowy masterfulowicz
Raport ze studia to to nie jest, ale fajnie zmontowany klip... promocyjny chyba, wszakże takie jego zadanie. Ten krótki fragment muzyki, który poleciał jednak chyba nie jest tym, czego oczekiwałem. Nie oczekiwałem bowiem zapatrzonej w ND raczej typowej death/grindowej młócki. No nic, trzeba poczekać na całość, żeby osądzać. Za to Łukasz na wokalach rozdaje, co racja to racja.
-
Fajne, fajne.... zapatrzone w ND czy nie, młócka w sam raz, podoba mi się
-
Z okazji wydania nowej płyty planowany jest specjalny koncert w warszawskim klubie "Progresja" z udziałem zaprzyjaźnionych gości. Wydarzenie odbędzie się w maju 2012.
Ciekawe kogo zaproszą - co jak co, ale zapowiada sie ciekawy koncert.
Ciekawe kogo zaproszą - co jak co, ale zapowiada sie ciekawy koncert.
- Maleficio
- Kontakt:
-
Fajnie byłoby zobaczyć polską śmietankę grind core'a - Squash Bowels, Dead Infection, Epitome....
-
- rasowy masterfulowicz
sprawdźcie sobie nową płytkę sea ov smoke
Eugene S. Robinson - Words. Vocals.
Łukasz Myszkowski - Sounds. Ideas. Voices. Guitars.
Adrian Northover - Alto & Soprano Saxophones.
Jon Dobie - Guitars.
Sebastian Kucharski - Bass.
Krzysztof Lenard - Drums.
Tomasz Mądry - Structures.
jeden numer, ok. 20 minut, limit 69 sztuk, ale super to zrobili, bardzo przyjemny materiał. Oczywiście z grindcorem nie ma to nic wspólnego ;-)
http://aseaovsmoke.bandcamp.com/
Eugene S. Robinson - Words. Vocals.
Łukasz Myszkowski - Sounds. Ideas. Voices. Guitars.
Adrian Northover - Alto & Soprano Saxophones.
Jon Dobie - Guitars.
Sebastian Kucharski - Bass.
Krzysztof Lenard - Drums.
Tomasz Mądry - Structures.
jeden numer, ok. 20 minut, limit 69 sztuk, ale super to zrobili, bardzo przyjemny materiał. Oczywiście z grindcorem nie ma to nic wspólnego ;-)
http://aseaovsmoke.bandcamp.com/
-
Nowy kawałek z nadchodzącego mini-albumu "Stop the chaos". Premiera 18 maja 2012.
-
Gitarzysta zespołu Sebastian Rokicki tak komentuje zakończenie prac nad nowym materiałem:
"Czekamy z niecierpliwością na premierę 'Stop The Chaos'! Opinie ludzi, którzy słyszeli nasz nowy materiał są bardzo pozytywne i zaskakujące. Nie możemy się doczekać, żeby zaprezentować ten materiał na nadchodzących koncertach Antigamy w maju."
Tracklista "Stop The Chaos":
1. E Conspectu
2. The Law
3. Stop The Chaos
4. Find The Function
5. Intricate Trap
6. The End
Z okazji premiery krążka, 18 maja w stołecznej "Progresji" ANTIGAMA zagra koncert promujący swoje najnowsze wydawnictwo. Na scenie zespół wspomagać będą dwie zaprzyjaźnione formacje: warszawski hardcore'owy REALITY CHECK oraz grający brutal death metal SOUL SNATCHER z Lublina. Szykuje się mocna uczta dla sympatyków ekstremalnych dźwięków. Początek imprezy o godz. 18.00 - serdecznie zapraszamy!
MCD "Stop The Chaos" oraz nowy merchandise zespołu będą dostępne podczas koncertu na stoisku Selfmadegod Records.
W ramach promocji "Stop The Chaos" zespół wystąpi na także na dwóch kolejnych koncertach: 19 maja w Turku w Pubie 21 (+ Mad Lice) oraz 20 maja w Poznaniu w Blue Note (+ Hate, Anthem, Theriotes, Final Sacrifice).
"Czekamy z niecierpliwością na premierę 'Stop The Chaos'! Opinie ludzi, którzy słyszeli nasz nowy materiał są bardzo pozytywne i zaskakujące. Nie możemy się doczekać, żeby zaprezentować ten materiał na nadchodzących koncertach Antigamy w maju."
Tracklista "Stop The Chaos":
1. E Conspectu
2. The Law
3. Stop The Chaos
4. Find The Function
5. Intricate Trap
6. The End
Z okazji premiery krążka, 18 maja w stołecznej "Progresji" ANTIGAMA zagra koncert promujący swoje najnowsze wydawnictwo. Na scenie zespół wspomagać będą dwie zaprzyjaźnione formacje: warszawski hardcore'owy REALITY CHECK oraz grający brutal death metal SOUL SNATCHER z Lublina. Szykuje się mocna uczta dla sympatyków ekstremalnych dźwięków. Początek imprezy o godz. 18.00 - serdecznie zapraszamy!
MCD "Stop The Chaos" oraz nowy merchandise zespołu będą dostępne podczas koncertu na stoisku Selfmadegod Records.
W ramach promocji "Stop The Chaos" zespół wystąpi na także na dwóch kolejnych koncertach: 19 maja w Turku w Pubie 21 (+ Mad Lice) oraz 20 maja w Poznaniu w Blue Note (+ Hate, Anthem, Theriotes, Final Sacrifice).
- megawat
- weteran forumowych bitew
Na splicie z Psychofagist zdecydowanie najsłabszy materiał Warszawiaków, choć momentami udaje im się błysnąć. Szkoda, że właśnie to wydawnictwo jest pożegnaniem z Sivym za bębnami.
A kawałki Psychofagist... Palce lizać.
A kawałki Psychofagist... Palce lizać.
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
-
Może niekoniecznie chciało mu się grać, więc nie przykładał się zbytnio. Jedno słabe ogniwo potrafi skutecznie zniechęcić pozostałe. Zobaczymy jak będzie wyglądał ten mini, split dojdzie do mnie przy okazji kolejnego zamówienia więc na jego temat się nie wypowiadam.