To koniecznie sprawdż sobie tę pozycję.Kapitalny klimat ma ta płyta i oczywiście tródna jest do wychaczenia.Mort pisze:Pierwsze słyszę o Lykathea Aflame. Na metal archives widze, ze ludziom sie to bardzo podoba. Rozpierdalaja czy nie?
CRYPTOPSY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- zaczyna szaleć
Re: CRYPTOPSY
-
- zaczyna szaleć
a z CRYPTOPSY to ja trawię tylko płyty z LORDEM na wokalizie.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Nie dane mi było ich jeszcze zobaczyć. Chętnie bym zobaczył ich w akcji najlepiej z Di Salvo na wokalu, odgrywających całą "Whisper supremacy".est pisze:Cryptopsy wymiatają na koncertach. Mogliby odwiedzić ten zjebany kraj.
-
- w mackach Zła
O to to, jedno z tych niespełnialnych marzeń, hehe. Ale jakby wpadli w obecnym składzie to pewnie też bym się wybrał.
-
Jakby wpadli w obecnym składzie to też bym nie pogardził.
- Morbid Marcin
- weteran forumowych bitew
Mnie to bylo dane. jeden z najlepszych koncertow, jakie widzialem w zyciu! :)Nasum pisze:Nie dane mi było ich jeszcze zobaczyć. Chętnie bym zobaczył ich w akcji najlepiej z Di Salvo na wokalu, odgrywających całą "Whisper supremacy".est pisze:Cryptopsy wymiatają na koncertach. Mogliby odwiedzić ten zjebany kraj.
http://www.discogs.com/seller/morbidmarcin?limit=50 NOWE RARY SIĘ CZAJĄ....
-
Di Salvo na żywo ponoć prezentował się jak wkurwiony bokser, albo jak miejscowy zabijaka w knajpie pokroju dobijalni, gdy zauważył że ktoś mu podwędził browara. Prawda to, czy ktoś nieco wyolbrzymił? Poza tym jego wokal na żywo brzmiał potężnie.
- Morbid Marcin
- weteran forumowych bitew
tak dokladnie bylo. nawalony testosteronem i koksem kibol :) autentycznie na scenie bila od niego agresja i jakas niebywala sila.
http://www.discogs.com/seller/morbidmarcin?limit=50 NOWE RARY SIĘ CZAJĄ....
-
Swoją drogą Cryptopsy miało takie szczęście w nieszczęściu jeśli chodzi o wokalistów. Na miejsce dobrego krzykacza, znajdowali wydawałoby sie lepszego, ale żaden z nich się nie utrzymał na stałe. Lord Worm był dobry, wielu sobie nie wyobrażało bez niego tej kapeli, ale potem pojawił się Di Salvo, który ryczał jak ubijany tur, i znowu coś się popiepszyło. Potem znaleźli jakiegos kolesia, ale nie nagrali z nim żadnego albumu, Lord powrócił by znowu odejść, no i ten obecny, który ryczy dobrze, choć nie wybija się jakoś ponad poziom poprzedników. Poza tym jeśli chodzi o Di Salvo - prawda to, że odszedł z kapeli z powodu żony? Na scenie taki rozpierdalator, koksiarz i w ogóle, ale o gołębim sercu?
- Blackwinged
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Cryptopsy za dużo ma przetasowań składzie i to obecnie kładzie się minusem na ich twórczości.Został tylko Flo Mounier i
Jon Levasseur.A Gdzie Alex Auburn i Éric Langlois?O dobrym wokalu czylu Lordzie Worm czy DiSalvo to już nie wspominam.To był trzon tej kapeli i podejrzewam,że nigdy nic lepszego jak `Whisper Supremacy`,`And Then You`ll Beg ` oraz `Once Was Not` nie nagrają.Smutne,ale prawdziwe.
Jon Levasseur.A Gdzie Alex Auburn i Éric Langlois?O dobrym wokalu czylu Lordzie Worm czy DiSalvo to już nie wspominam.To był trzon tej kapeli i podejrzewam,że nigdy nic lepszego jak `Whisper Supremacy`,`And Then You`ll Beg ` oraz `Once Was Not` nie nagrają.Smutne,ale prawdziwe.
Destroy your life for Noisecore!
Pewnie nawet nie chodzi o samą żonę. Cryptopsy jest zespołem aktywnym koncertowo, a niektórzy po prostu wolą mieć regularną pracę i ułożone życie niż tułać się po trasach koncertowych.Nasum pisze:Poza tym jeśli chodzi o Di Salvo - prawda to, że odszedł z kapeli z powodu żony? Na scenie taki rozpierdalator, koksiarz i w ogóle, ale o gołębim sercu?
- Mol
- zahartowany metalizator
Auburn nigdy nie mial nic wspolnego z trzonem kapeli. Po prostu gral z nimi kilka lat, nic poza tym.Blackwinged pisze:Cryptopsy za dużo ma przetasowań składzie i to obecnie kładzie się minusem na ich twórczości.Został tylko Flo Mounier i
-
Proza życia. Jeszcze jeden dowód na to, że nie jest to łatwy kawałek chleba. Zawsze mnie zastanawiało jak się odnajdują byli muzycy "większych" kapel w takim codziennym, szarym życiu - robota, dom,robota, dom, i gdzieś tam podświadomie lub świadomie chęć powrotu na deski, bo nie sądzę aby nie ciągło wilka do lasu.Conflagrator pisze:Pewnie nawet nie chodzi o samą żonę. Cryptopsy jest zespołem aktywnym koncertowo, a niektórzy po prostu wolą mieć regularną pracę i ułożone życie niż tułać się po trasach koncertowych.Nasum pisze:Poza tym jeśli chodzi o Di Salvo - prawda to, że odszedł z kapeli z powodu żony? Na scenie taki rozpierdalator, koksiarz i w ogóle, ale o gołębim sercu?
- Blackwinged
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Może tak,ale nagrywał genialny `And Then You`ll Beg` oraz `Once Was Not`,no a teraz jakich tam masz dobranych muzyków.21 letni wokalista co pogrywa w kapelach z melodyjnym death metalem?Porażka na maksa.Kiedyś się na tych starych albumach nie pierdolili i była rewelacja.
Destroy your life for Noisecore!
-
- mistrz forumowej ceremonii
Właśnie z tą żoną miał napisać jakąś książkę. Ale co? Jak? Kiedy, i czy w ogóle coś wyszło to mi nie wiadomo.Conflagrator pisze:Pewnie nawet nie chodzi o samą żonę. Cryptopsy jest zespołem aktywnym koncertowo, a niektórzy po prostu wolą mieć regularną pracę i ułożone życie niż tułać się po trasach koncertowych.Nasum pisze:Poza tym jeśli chodzi o Di Salvo - prawda to, że odszedł z kapeli z powodu żony? Na scenie taki rozpierdalator, koksiarz i w ogóle, ale o gołębim sercu?
-
Książka?
-
Tak, jakiś horror sci-fi.
-
Ciekawe, nie słyszałem o tym wcześniej. A dlaczego Lord odszedł? Za pierwszym razem odszedł bo chciał grać prostszą muzykę, coś łatwiejszego, a za drugim razem co mu odjebało?
- Mol
- zahartowany metalizator
nie chcialo juz mu sie prowadzic takiego trybu zycia, tak przynajmniej brzmi oficjalna wersja.
-
Nie był w stanie ładnie śpiewać w refrenach;)