CRYPTOPSY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: CRYPTOPSY
Mieli ochote poeksperymentować, to i poeksperymentowali, chęć na takie granie przeszła, usiedli na dupie i doszli do wniosku że to co grali wcześniej wcale takie złe nie było;-) Bardzo bym chciał usłyszeć ich nowy album bez śpiewanych wokali, a jesli już muszą być, to jako smaczek, wtręt, ryk musi być na pierwszym planie i dominować.
- dr Kill
- postuje jak opętany!
Ta ich ostatnia płyta trochę mnie zaskoczyła. Znam jedynie dwie pierwsze i "Once Was Not" i jak obejrzałem teledysk "Worship Your Demons" to nie mogłem uwierzyć, że to jest kurwa Cryptopsy z Mounierem za garami. Wtedy stwierdziłem, że nigdy nie sięgnę po ten album. A na nówkę czekam, sprawdzę bo czuć zmiany na lepsze.
- nicram
Posłuchałem sobie tego niesławnego The Unspoken King i hmmm nie rozumiem za bardzo jebania tej płyty. Jest to nadal wysokiej klasy ekstrema. Wrzeszczane wokale trochę wkurwiające, śpiewane okey, ale idzie się do tego przyzywczaić. Czytalem tutaj o żenadzie, porażce, dramacie, ale jakoś nie potrafię ich znaleźć. Może mi to ktoś wytłumaczyć? ;-)
all the monsters will break your heart
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Spróbuj włączyć ostatnią płytę Cryptopsy, a nie Megadeth, może wtedy usłyszysz różnicę ;)
The madness and the damage done.
- olo1972
- postuje jak opętany!
Moja wiedza natomiast ogranicza się tylko do:And Then You''ll Bey''i''Whisper Supremacy''.Obie pozycje swego czasu namieszały mi w główce trochę....
- Góral
- w mackach Zła
None So Vile!
Trust no one is the absolute Law.
P.J.E.C.
Don't call me your brother
Cause I ain't your fuckin' brother
We fell from different cunts
And your skins an ugly color
P.J.E.C.
Don't call me your brother
Cause I ain't your fuckin' brother
We fell from different cunts
And your skins an ugly color
- Agnósdej
- zaczyna szaleć
Ostatnio wróciłem do płyt z DiSalvem. Kiedyś jako fanatyk bulgotu Worma obadałem materiały jednym uchem i tyle je słyszałem. Teraz jakoś mi się rzuciło w uszy, że ja pierdole to mieszanie na bębnach i gitarach + wokal DiSalvo to czyste skurwysyństwo. Zdaje mi się, że And Then You'll Beg to jedna z najlepszych rzeczy jakie słyszałem w death metalu.
Agnós!!! Dej! Dej! Dej!
- manieczki
do spania cwelu
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Agnósdej
- zaczyna szaleć
- nicram
To nie zdawanie się, ale Twoja podświadomość próbuje Ci powiedzieć, że dobrze kumasz. :-) Do And Then You'll Beg dodaję Once Was Not. Obie jako ich szczytowe osiągnięcia oczywiście.Agnósdej pisze: Zdaje mi się, że And Then You'll Beg to jedna z najlepszych rzeczy jakie słyszałem w death metalu.
all the monsters will break your heart
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Ja bym zamienił "Once Was Not" na " Whisper Supremacy", co nie zmienia faktu, że "And Then Yuo'll Beg" to jeden z najbardziej zajebistych śmierćmetalowych albumów końca ubiegłego stulecia.
-
- w mackach Zła
I slusznie.Jimmy Boyle pisze:Ja bym zamienił "Once Was Not" na " Whisper Supremacy", co nie zmienia faktu, że "And Then Yuo'll Beg" to jeden z najbardziej zajebistych śmierćmetalowych albumów końca ubiegłego stulecia.
-
A także faktu, że "Once was not" to bardzo mocny, solidny i znakomity album tych szalonych Kanadyjczyków. Może nie jest na szczycie, ale wart jest miejsca na półce.Jimmy Boyle pisze:Ja bym zamienił "Once Was Not" na " Whisper Supremacy", co nie zmienia faktu, że "And Then Yuo'll Beg" to jeden z najbardziej zajebistych śmierćmetalowych albumów końca ubiegłego stulecia.
- Agnósdej
- zaczyna szaleć
Moim zdaniem Once Was Not robi kuku tylko Whisper Supremacy (ostatniej nie liczę). Inna sprawa, że to znakomita rzecz, a partie bębnów są mistrzowskie choć chyba nawet za głośno i za mocno.
Agnós!!! Dej! Dej! Dej!
- Mol
- zahartowany metalizator
-
- mistrz forumowej ceremonii
przesada
- nicram
-
- w mackach Zła
Jak się ma za garami takiego rozpierdalacza jak Flo, to rzeczą słuszną i właściwą jest maksymalne wyeksponowanie jego perkusji.Agnósdej pisze:Moim zdaniem Once Was Not robi kuku tylko Whisper Supremacy (ostatniej nie liczę). Inna sprawa, że to znakomita rzecz, a partie bębnów są mistrzowskie choć chyba nawet za głośno i za mocno.
Tym bardziej, ze na "Once was not" gitary nie jadą tak wybornie jak na dwóch poprzdnich.
- Mol
- zahartowany metalizator
- Kraft
- weteran forumowych bitew
Blasphemy Made Flesh żaden czort już nie słucha? Mutant Christ, Defenestration... anyone? ;) Dla mnie to takie Effigy na wariackich papierach. Flo pyka bardziej tradycyjnie, ale to też ma swoją siłę.