DEATHSPELL OMEGA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- beastov23
- weteran forumowych bitew
Re: DEATHSPELL OMEGA
@Riven:
Rzeczywiście nie jest to Fas, SMRC, CTK czy MGA (który wielbię bardzo). Z drugiej strony, czy to naprawdę taki problem? Czytając strony stękania na Paracletus, zraziłem się do tego albumu. Przesłuchałem go jakiś rok po premierze, bez większych oczekiwań i byłem zdziwiony, że spotkał się z taką krytyką. W temacie o Witchmaster, ultravox poruszył kwestię upadku po mocnych pozycjach. Akurat w przypadku Paracletus nie może być o tym mowy. Ten album to nie jest nieudana próba przeskoczenia samych siebie. Stawiam raczej na eksplorację nieznanych wcześniej terytoriów. Cokolwiek by sobie pod nosem nie mruczeć, jest to poziom dla większości nieosiągalny.
Rzeczywiście nie jest to Fas, SMRC, CTK czy MGA (który wielbię bardzo). Z drugiej strony, czy to naprawdę taki problem? Czytając strony stękania na Paracletus, zraziłem się do tego albumu. Przesłuchałem go jakiś rok po premierze, bez większych oczekiwań i byłem zdziwiony, że spotkał się z taką krytyką. W temacie o Witchmaster, ultravox poruszył kwestię upadku po mocnych pozycjach. Akurat w przypadku Paracletus nie może być o tym mowy. Ten album to nie jest nieudana próba przeskoczenia samych siebie. Stawiam raczej na eksplorację nieznanych wcześniej terytoriów. Cokolwiek by sobie pod nosem nie mruczeć, jest to poziom dla większości nieosiągalny.
maximum walrus yields maximum walrus
:3
:3
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
po przesłuchaniu oceniam na bdb!!!:-)))
- Mistrz
- postuje jak opętany!
pierdolę, nie będę słuchał, poczekam na całość.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
@beastov23
Powiem tak: na Paracletusa czekalem jak na zaden inny album - chyba tylko nowa plyta Voivod budzi we mnie takie emocje jak nadchodzace wtedy DSO. Po swietnym FAS, absolutnie zajwiskowym CTK i niewiele mniej rozpierdalajacym MGA oczekiwania byly na takim poziomie, ze byc moze w ogole nie dalo sie ich spelnic. Do tego poszli w zupelnie innym kierunku i to samo w sobie sie chwali, inna kwestia sa natomiast moje osobiste preferencje - a z tymi material na Paracletus mocno sie rozminal. Nie mniej jednak dopuszczam mysl, ze dzis odbiore ten album zgola inaczej, a nawet jesli nie, to zgadzam sie -
Powiem tak: na Paracletusa czekalem jak na zaden inny album - chyba tylko nowa plyta Voivod budzi we mnie takie emocje jak nadchodzace wtedy DSO. Po swietnym FAS, absolutnie zajwiskowym CTK i niewiele mniej rozpierdalajacym MGA oczekiwania byly na takim poziomie, ze byc moze w ogole nie dalo sie ich spelnic. Do tego poszli w zupelnie innym kierunku i to samo w sobie sie chwali, inna kwestia sa natomiast moje osobiste preferencje - a z tymi material na Paracletus mocno sie rozminal. Nie mniej jednak dopuszczam mysl, ze dzis odbiore ten album zgola inaczej, a nawet jesli nie, to zgadzam sie -
Cokolwiek by sobie pod nosem nie mruczeć, jest to poziom dla większości nieosiągalny.
this is a land of wolves now
- Scaarph
- zahartowany metalizator
właśnie posłuchałem sobie tego:
i jakoś kompletnie temat dso przestał mnie interesować. a myślałem, że już na nic w tym roku nie czekam...
i jakoś kompletnie temat dso przestał mnie interesować. a myślałem, że już na nic w tym roku nie czekam...
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
no kurwa !Scaarph pisze:właśnie posłuchałem sobie tego:
- maciek z klanu
Szkoda, ze brzmienie takie troche nowoczesne, ale kawalek spoko.Riven pisze:no nie pierdol, ze nie posluchales :))
zajebisty, szorstki, bardziej pod CTK niz parakotleta
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Riven
- Kontakt:
na temat brzmienia sie nie wypowiadam, bo: streaming, laptop, gowniane sluchawki.
- Nerwowy
No nie jest, ale jako zamknięcie rozdziału jakim jest trylogia zapoczątkowana na SMRC, część pewnej całości którą tworzy z dwoma wcześniejszymi albumami sprawdza się doskonale.beastov23 pisze:@Riven:
Rzeczywiście nie jest to Fas, SMRC, CTK czy MGA (który wielbię bardzo).
Nowy numer dobry, nastraja optymistycznie co do całego materiału.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- beastov23
- Plastek
- Kontakt:
Re: Deathspell Omega “Abrasive Swirling Murk”
Dobre, o wiele lepiej to wygląda niż ostatnie artystowskie, hipsterskie piardy.beastov23 pisze:http://www.decibelmagazine.com/featured ... ling-murk/
Dzisiaj leci sobie u mnie ambiencik, to nie będę przełączał, ale może ktoś się skusi na streaming.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
-
:DBlackult pisze:zajebisty kawałek, zaraz będę słuchał
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- nicram
Dokładnie tak! Czuć, że poszli w stronę tego co prezentowali na EPkach.Blackult pisze:zajebisty kawałek
all the monsters will break your heart
- twoja_stara_trotzky
ale singlowy z Parakleta też był zajebisty...Riven pisze:no nie pierdol, ze nie posluchales :))
- twoja_stara_trotzky
szczerze mówiąc, taki se ten numer... to znaczy nie jest zły, ale powiela grzechy Parakleta, końcówka to jakiś festiwal kiczu. chyba wyżej chuja już nie podskoczą. szkoda.
- Riven
- Kontakt:
dlatego nie osralem gaci. natomiast zajebiscie znow uslyszec to brzmienie gitary i wokal, nikt tak nie gra.twoja_stara_trotzky pisze:ale singlowy z Parakleta też był zajebisty...Riven pisze:no nie pierdol, ze nie posluchales :))
- nicram
tutaj masz całkiem niezłe wannabe (zwłaszcza końcówka) :-)Riven pisze:
dlatego nie osralem gaci. natomiast zajebiscie znow uslyszec to brzmienie gitary i wokal, nikt tak nie gra.
Scaarph pisze:właśnie posłuchałem sobie tego:
all the monsters will break your heart
- megawat
Podoba mi się ten kawałek. Soundcloud coś mi nie chce hulać to znalazłem sobie wersję z youtube.
Całkiem, całkiem, nawet jeśli traktować to tylko jako ciekawostkę.vvorldvvithoutshit pisze:noevdia.com na głównej wyświetla okładkę w trochę innych barwach
przy okazji:
https://plus.google.com/104589919163020974933/about
http://www.firstliarsmethod.com/
drummer Hilihorn (pre-DSO), grafik NED i EAL, admin noevdia.com nagrał fajną rockową płytkę, którą można pobrać za free
Ostatnio zmieniony 21-05-2012, 19:23 przez megawat, łącznie zmieniany 1 raz.
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
heheheheBlackult pisze:zajebisty kawałek, zaraz będę słuchał
cholera jasna, nie będę się dzisiaj modlił...nie jest dobrze. znowu wykonali krok, ale tym razem chyba nie w tę stronę co trzeba. ten brzdąkający bas pod koniec to jakaś chujnia z grzybnią. i ten rytm jakiś taki prostacki, przypomina najbardziej buraczane fragmenty reinkaos
no, ale nic się nie stało - Paracletusa też początkowo nie doceniałem. nie sądzę, żeby wydali jakąś kupę...
a to SVARTIDAUDI ciekawsze jest. może pliki im się pojebały?