KREATOR
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: KREATOR
Nie pierdol, że te melodie nie chwytają Cię za serce?:)
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
takie rzewne niemieckie melodyjki wolę w wykonaniu Accept :)
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
-
:D
No tak
No tak
- Block69
Coś to miałem pisać...a, właśnie, na nowym SODOM te melodie bardzo fajnie wypadają i wiochy nie ma.
PENIS METAL
- mad
- weteran forumowych bitew
Słucham płytki po raz pierwszy. Na razie muzyczka leci sobie smętnie z głośniczków, nie chce mi się tego nawet uruchamiać w normalnych warunkach. Przy refrenach chce się płakać. Co jeden, to bardziej powermetalowy, wtórny do kwadratu. Na płycie rządzą ironowe solówki, ale są tylko marną kopią mistrzów i wspomnieniem "Coma Of Souls". Całość (właśnie zaczyna się 10. utwór) wygląda, jakby wyjałowiony z pomysłów Harris postanowił na stare lata przejść na thrash. W pamięci utkwił mi refren 4. utworu. Spokojnie może stanąć do rywalizacji z Koko. Szkoda, że Kreator się spóźnił z wydaniem płyty, a Petrozza nie kibicuje polskiej reprezentacji. Z takim refrenem byśmy pyknęli Niemców w ćwierćfinale.
A pomyśleć, że byłem skłonny - co prawda bez wielkiego przekonania - trochę bronić "Hordes Of Chaos", którą sobie nawet "okazyjnie" za dyszkę kupiłem. Tyle ta płyta była warta.
A pomyśleć, że byłem skłonny - co prawda bez wielkiego przekonania - trochę bronić "Hordes Of Chaos", którą sobie nawet "okazyjnie" za dyszkę kupiłem. Tyle ta płyta była warta.
- vicek
wow
- Kraft
- weteran forumowych bitew
Lennon zmartwychwstał? :) Wytrzymałem minutę... pierdoli okrutnie.
- Harlequin
Nie, kupą roku zdecydowanie jak Running Wild - The Shadowmaker, ale nowy Kreator jest tuż tuż za. gdyby nie wokal to bym nie pomyślał, że to gra Kreator. :/ Jeszcze Reich wygra Euro i cale podium będzie dla Niemców. Koniec Świata. :Pvicek pisze:Powiem tak hordes of chaos było melodyjne ale było fajne miło się słuchało i tak dalej , a to jest kurwa jakaś żenada , KUPA ROKU jak nic , nie mam nić przeciwko melodyjką i tak dalej , czasem posłucham arch enemy ale to jest jakiś koszmar szczególnie trzeci utwór nie licząc intra , to jest tak nudne że nie wiem , brak słów .
- vicek
kupa i tyle . death magnetic ma więcej mocy .
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Aż tak źle?
- vicek
z przykrością mówię to tak, posłuchaj sam zresztą jak masz odwagę
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
chyba podziękuję, zresztą przygodę z Kreatorem zakończyłem po "Coma of souls", późniejsze płyty słyszałem, może nie wszystkie, ale nie zatrzymały mnie długo. No ale co poradzić, skoro wtedy pochłonął mnie już bez reszty death metal. Tak więc nie będę sobie szargał wspomnień, bo "Coma..." to album do którego mam sentyment.
- Gore_Obsessed
Co to miałem napisać... niestety takie melodie nigdzie dobrze nie wypadają. Ostatni SODOM nie jest wyjątkiem.Block69 pisze:Coś to miałem pisać...a, właśnie, na nowym SODOM te melodie bardzo fajnie wypadają i wiochy nie ma.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Block69
- Maleficio
- Kontakt:
Przesłuchalem dzis kilka razy, jak to mlodziez dzis mowi... dla beki. I faktycznie, w muzyce nowego Kreatora jest duzo archenemizmu. Oczywiscie, jezeli zapomnimy o klasycznym Kreatorze to ta nowa plyta nie jest taka zla.
- empir
albo mam źle pliki opisane albo ta nowa płyta jest tak mało kreatorowa
Ostatnią płytę Kreator dołączam do ostatnich płyt Paradise Lost i Moonspell. Wszystkie trzy zakatologowałem jako: "Nie chce mi się ich ściągać, nie chce mi się ich kupować, nie chce mi się ich słuchać, zupełnie mnie nie obchodzą". :)
- empir
ano są słabe niestety
Ostatnio zauważyłem, że alergicznie reaguję na hasła reklamowe: "powrót do korzeni". Np. taką płytę Paradise Lost chętniej bym sprawdził jakbym przeczytał gdzieś, że różni się od wszystkiego co dotychczas nagrali. Niestety jak czytam, że jakaś nowa płyta brzmi "tak jak najlepsza płyta zespołu sprzed X lat, albo kontynuacja tej najlepszej płyty" to dodaje sobie do tego "tak samo tylko gorzej" i odpuszczam...
Może kiedyś wspomniane wyżej płyty przesłucham, albo kupię z przeceny za 19,99 zł, póki co jednak wolę poświęcić czas na bardziej interesujące krążki, albo sprawdzić zupełnie nieznane płyty zupełnie nieznanych zespołów.
Może kiedyś wspomniane wyżej płyty przesłucham, albo kupię z przeceny za 19,99 zł, póki co jednak wolę poświęcić czas na bardziej interesujące krążki, albo sprawdzić zupełnie nieznane płyty zupełnie nieznanych zespołów.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
O to to. :)Maleficio pisze:Oczywiscie, jezeli zapomnimy o klasycznym Kreatorze to ta nowa plyta nie jest taka zla.