THE CULT
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: THE CULT
Przyjemnie widzieć, że indoktrynacja , między innymi, Marka Wiernika nie poszła na marne. To jajo jest cały czas świeże.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Zacna kapela, znakomita płyta.twoja_stara_trotzky pisze:
no kurwa...
no kurwa kurwa
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Od zawsze najbardziej lubiłem "Ceremony", a przy refrenie w "Sweet Salvation" mam 4 orgazmy za każdym razem.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Dlaczego w "The Wolf", po tym fenomenalnym początku wszystko potem gaśnie? No, kurwa, ja się pytam, dlaczego?!?
Generalnie chciałbym odszczekać to co napisałem o tej płycie - zaczyna chwytać :)
Generalnie chciałbym odszczekać to co napisałem o tej płycie - zaczyna chwytać :)
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Marian, ten BXI taki sobie jest... Mówię to jako ultrafan Boris. Najlepszy jest cover z wokalami Waty. Cała reszta jest taka...zachowawcza.
A mój ulubiony The Cult to LOVE. I na niektórych wydaniach Love jest ten niesamowity wałek Little Face. Zwykle nie lubię roszad w tracklistach, które znam i lubię, ale ten numer jest bezbłędny.
A mój ulubiony The Cult to LOVE. I na niektórych wydaniach Love jest ten niesamowity wałek Little Face. Zwykle nie lubię roszad w tracklistach, które znam i lubię, ale ten numer jest bezbłędny.
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
And the intricacies of the machines that make it possible
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
kurwa no niby fajnie że tak nagle wszyscy lubicie the cult, ale szkoda że nikt nie lubi tego początkowego okresu działalności tego zacnego zespołu. wolicie rokendrola, koszule w kratę, wytarte dzinsy i kowbojki... cóż, klimat kompletnie nie mój, ale lepiej podniecać się cultem niż jakimś asłuchalnym pseudo-muzycznym gównem typu Revenge.
Czy ja wiem, czy tak nagle. Od pierwszego wyemitowania Electric jednak parę lat już minęło...
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
na tym forum jest nagły boom na the cult. jak ja słuchałem Dreamtime to wy jeszcze mysleliście że metal to fajna muzyka.
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
dawno temu, Zdzisiu, zbyt dawno.
Nie chcę być wścibski, więc jak nie chcesz to nie pisz, ale był tu ostatnio jeden sympatyczny Kolega, który słuchał "Blacku" od trzeciego roku życia...Też pisał, że to było dawno.
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
nie znam. ale trzeba przyznać że Dreamitime to naprawdę fajna płyta. bardzo jom lubiem. na the cult złego słowa nie powiem acz średnio mi odpowiada to co grali po debiucie. ale spoko, złego słowa nie powiem.
- Shamrock
- zaczyna szaleć
od jakiegoś miesiąca tylko The Cult i Godflesh (Love and Hate w każdej wersji), ostatnio na zmianę ze Stachursky'm. Przyznam, że Peace Album mną buja o wiele mocniej niż Electric. W ogóle niektóre kawałki ich to tak niesamowite hity, że dnia bez nich na razie nie widzę... Hollow Man, Black Angel, Wild Hearted Son, White, Horse Nation, Go West... no i z s/t się osłuchuję też od kilku dni, nie wiem czy nie robi na mnie większego wrażenia od 4 Danziga (chociaż Danzig nigdy aż tak totalnie mną nie pozamiatał). W kazdym razie bardzo podobne emocje miejscami słyszę.
-
- mistrz forumowej ceremonii
chłopcze...na bank słuchałem tego zespołu jak Ty jeszcze interesowałeś się głównie dobranockami i zabawą w piaskownicy, tak ze przestań pierdolić głupoty. a i żadnego boomu nie widzę, Morph tylko się zajarał wyjątkowo.:)yossarian84 pisze:na tym forum jest nagły boom na the cult. jak ja słuchałem Dreamtime to wy jeszcze mysleliście że metal to fajna muzyka.
- Morph
- Kontakt:
Przyznaję, wyjątkowo się zajarałem :D
Give birth to something dead
Give birth to something old
-
no i dobrze, lepiej późno niż wcale.
- moonfire
- zahartowany metalizator
Jara ta płyta, tak co niektórzy zniechęcali, że kupiłem dopiero po wizycie w MM, gdzie leciało to - to przez głośniki. Myślałem, że pojadą po równi pochyłej w stylu Born into this, ale widzę, że jest naprawdę nieźle. I czuć Cult bardziej z lat 80. niż 90. W sensie surowości brzmienia i klimatu niektórych numerów. Brawo, panowie.
- Morph
- Kontakt:
Lucifer mnie zniszczył. Rozdupił na kawałeczki. Niesamowity kawałek.
Give birth to something dead
- moonfire
- zahartowany metalizator
Mnie Lucek za pierwszym razem nie specjalnie dotknął. Ale teraz w kontekście całej płyty jest niezły, na pewno rozwojowy, jak i cały album. Dobre gówno panowie nagrali.
-
- rasowy masterfulowicz