Nowy (dobry) horror

Wszystkie chwyty dozwolone - od "Begotten" po "Wejście smoka".

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

Re: Nowy (dobry) horror

28-05-2012, 00:42

ja nie mówię, że nie - w życiu by mi do głowy nie przyszło stawiać silent hill w takim zestawieniu. po prostu podobał mi się ten film. lubię go, lubię całe silent hill i tyle.
rogue zatem muszę sobie odświeżyć. widziałem ze dwa lata temu i poza ogólną tendencją zdjęć i jakimiś tam pojedynczymi scenami niewiele mi w głowie zostało, poza wrażeniem, że to film po prostu pospolity. ok - obejrzę jeszcze raz, pogadamy.
cabin fever natomiast nie bez kozery przywołałem w odniesieniu do ruins, bo te filmy są właściwie identyczne :) jestem pewien, że to dostrzegasz :) i o ile w ruins ten hołd dla klasyków jest ubrany w nowe, ładne ciuszki, tak te bardziej dosłowne nawiązania cabin fever po prostu przekanały mnie bardziej. ale spoko: jestem w stanie pójść na taki konsensus, że zdecydujemy który z tych dwóch lepszy za pomocą starego narzędzia - zmierzymy, w którym filmie jest więcej gołych cycków. pasi? :)
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
maciek z klanu
mistrz forumowej ceremonii

28-05-2012, 09:32

co do silent hill to jak na film na podstawie gry to jeden z lepszych. Wszystko w tym filmie pasowalo (oczywiscie bez podniet) oprocz tego potwora z wielkim nosem.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Random Apex
weteran forumowych bitew

28-05-2012, 09:49

maciek z klanu pisze:co do silent hill to jak na film na podstawie gry to jeden z lepszych. Wszystko w tym filmie pasowalo (oczywiscie bez podniet) oprocz tego potwora z wielkim nosem.
Chodzi Ci o tego z ostrosłupową klatką na głowie?
You've got nothing to lose but your lives.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

28-05-2012, 09:53

no o tego w windzie ta scena byla tylko slaba w tym filmie
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

28-05-2012, 10:11

Piramidoglowego nie znacie? :(
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

28-05-2012, 10:25

Pyramid Head rozdaje po całości mimo, że mogli wziąć kogoś większego i bardziej dopakowanego.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
gelO
rasowy masterfulowicz

28-05-2012, 10:37

Nie chce mi się czytać całego, przeleciałem po łebkach i jak zwykle pierdolenie :-) Z tych co do głowy mi przychodzi to BAGMAN: PROFESSION MEUERTER (nikt na pewno nie widział:-), Taxidermia, Waz, Feast, House of 1000 Corpses, DAGON, Dead End i w chuj jeszcze, ale nie pamiętam teraz :-)
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

28-05-2012, 12:17

Waz daje rade, ale to niebardzo horror.
Bambi pisze:A dlaczego ruiny, a tymbardziej rogue nie jest poziomem "jednego z lepszych horrorów ostatnich lat"? Toć jest tam wszystko, co powinien mieć horror. w ruinach - klimat starszych produkcji (lata 70 80), suspens, bardzo dobre zdjęcia i podrasowanie obrazu (w stronę sepii i znów lat minionych), dobre sceny morderstw, strach, bieganina, akcja.
Poszukaj tego samego w Vinyan i przejżyj na oczy. Ruiny to sztampowe gówno i nie ma czym się obronić.
[V] pisze:Obrazek

ostatnio sobie przypomnialem i ponownie mnie zauroczyl.fajny klimat ma ten film.
Fajny klimat ma ILS, remake to tylko remake.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
Bambi
rasowy masterfulowicz

28-05-2012, 13:08

Scaarph pisze:ja nie mówię, że nie - w życiu by mi do głowy nie przyszło stawiać silent hill w takim zestawieniu. po prostu podobał mi się ten film. lubię go, lubię całe silent hill i tyle.
rogue zatem muszę sobie odświeżyć. widziałem ze dwa lata temu i poza ogólną tendencją zdjęć i jakimiś tam pojedynczymi scenami niewiele mi w głowie zostało, poza wrażeniem, że to film po prostu pospolity. ok - obejrzę jeszcze raz, pogadamy.
cabin fever natomiast nie bez kozery przywołałem w odniesieniu do ruins, bo te filmy są właściwie identyczne :) jestem pewien, że to dostrzegasz :) i o ile w ruins ten hołd dla klasyków jest ubrany w nowe, ładne ciuszki, tak te bardziej dosłowne nawiązania cabin fever po prostu przekanały mnie bardziej. ale spoko: jestem w stanie pójść na taki konsensus, że zdecydujemy który z tych dwóch lepszy za pomocą starego narzędzia - zmierzymy, w którym filmie jest więcej gołych cycków. pasi? :)
z cyckami to słabo i w tym i w tym filmie. :D
ale generalnie tylko trochę wyżej stawiam ruiny:)

co do vinyan, to se żartów nie róbmy.;)))
strangers=ils, a nawet nie wiem czy nie lepsze strangers.
HAILSA!!!!!
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

28-05-2012, 13:13

Stawiasz wyżej Ruiny od Vinyan jeśli chodzi o pracę kamery, zdjęcia i inne aspekty wizualne? Kakaowym okiem oglądasz te filmy?
Awatar użytkownika
yossarian84
rasowy masterfulowicz

28-05-2012, 16:13

o Drag Me to Hell panowie zapomnieli...
DCI Hunt

28-05-2012, 16:18

bo to taki komedio-horror bardziej.

btw. Cabin Fever 2 się da obejrzeć?
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

28-05-2012, 16:57

nie próbowałem :)
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Bambi
rasowy masterfulowicz

28-05-2012, 19:23

So_It_Is_Done pisze:Stawiasz wyżej Ruiny od Vinyan jeśli chodzi o pracę kamery, zdjęcia i inne aspekty wizualne? Kakaowym okiem oglądasz te filmy?
stawiam wyżej jako horror. ale to co piszesz ciekawe jest, bo aspekt wizualny vinyana zupełnie niezauważalny. zdjęcia? bu, nie wiem o czym piszesz, chyba o dżungli, ale dżungla to jednak nie zdjęcia, tylko sceneria.
HAILSA!!!!!
[V]

28-05-2012, 23:23

Obrazek
ostatni raz widzialem kilka lat temu,dzis sobie odswiezylem wciaz bardzo bardzo ok.mus dla fanów gatunku.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Bambi
rasowy masterfulowicz

28-05-2012, 23:59

No nad tym też myślałem i też by się załapał, ale na drugą turę. Po pierwsze - rewelacyjny początek, doskonała sekwencja wtargnięcia do domu. No i potem im dalej tym gorzej i coraz bardziej sztampowo, chociaż nadal przyjemnie. I koniec - tragedia - jakiś nie wiadomo w jakim celu wykombinowany myk, przez który cały film traci zupełnie na intensywności. A więc tak 6/10. Jakby było przez cały film, tak jak na początku byłoby 9/10
HAILSA!!!!!
[V]

29-05-2012, 00:19

Bambi pisze:No nad tym też myślałem i też by się załapał, ale na drugą turę. Po pierwsze - rewelacyjny początek, doskonała sekwencja wtargnięcia do domu. No i potem im dalej tym gorzej i coraz bardziej sztampowo, chociaż nadal przyjemnie. I koniec - tragedia - jakiś nie wiadomo w jakim celu wykombinowany myk, przez który cały film traci zupełnie na intensywności. A więc tak 6/10. Jakby było przez cały film, tak jak na początku byłoby 9/10

sztampa to by byla wówczas gdyby film potoczyl sie wedlug twojego scenariusza.wówczas bylby to kolejny slasher o dwoch takich co zajebaly tego zlego i swiat znowu stal sie kolorowy.ten wykombinowany myk z rozdwojeniem jazni glownej bohaterki to bardzo trafny zabieg który zaskakuje i wprowadza taka troche kwasiasta atmosfere,film tylko na tym zyskuje.

mocne 9/10
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

29-05-2012, 12:12

Bambi pisze:No nad tym też myślałem i też by się załapał, ale na drugą turę. Po pierwsze - rewelacyjny początek, doskonała sekwencja wtargnięcia do domu. No i potem im dalej tym gorzej i coraz bardziej sztampowo, chociaż nadal przyjemnie. I koniec - tragedia - jakiś nie wiadomo w jakim celu wykombinowany myk, przez który cały film traci zupełnie na intensywności. A więc tak 6/10. Jakby było przez cały film, tak jak na początku byłoby 9/10
czyli jednak czasem kontaktujesz bambusie
Bambi
rasowy masterfulowicz

29-05-2012, 16:29

[V] pisze:

sztampa to by byla wówczas gdyby film potoczyl sie wedlug twojego scenariusza.wówczas bylby to kolejny slasher o dwoch takich co zajebaly tego zlego i swiat znowu stal sie kolorowy.ten wykombinowany myk z rozdwojeniem jazni glownej bohaterki to bardzo trafny zabieg który zaskakuje i wprowadza taka troche kwasiasta atmosfere,film tylko na tym zyskuje.

mocne 9/10
Sztampa to by byla w latach 80, po 2000 roku to byl standard, ktory po kilku filmach strasznie mnie zaczal irytowac, wlasnie koncowy myk, wprowadzany czesto na sile (by film byl ambitny i przewrotny), popadajac w bledy logiczne i dziury scenariuszowe. I na ta wlasnie chorobe cierpi film aji. Niestety.
HAILSA!!!!!
Awatar użytkownika
HobGoblin
zaczyna szaleć

01-06-2012, 12:58

Sztampa to by byla w latach 80, po 2000 roku to byl standard
??? Co znaczy słowo "sztampa" i "standard"? Ale ja nie o tym chciałem. Na torrenty.org jest do ściągnięcia cała filmografia Dario Argento. 23 GB zassały mi się w ciągu dwóch dni, a nie mam jakiegoś super szybkiego łączą ( średnia prędkośc tak z 300 Kb/s, a przez moment był nawet jeden megabajt ). Filmy są w świetnej wersji obrazu i albo po angielsku, albo z angielskimi napisami. Tylko przy ""Głębokiej Czerwieni" zauważyłem, że chociaż film jest z angielskim lektorem, to przez moment mówią po włosku, jednak to nie jest problem, bo napisy bardzo łatwo dostać. Korzystajcie, póki dużo ludzi udostępnia.
Ceterum censeo Mosquam delendam esse.
ODPOWIEDZ