WATAIN
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- ultravox
- zahartowany metalizator
Re: WATAIN
Obejrzałem sobie ten filmik i wyciągnąłem z niego taki wniosek:
Jeżeli myślisz, że to co masz zamiar powiedzieć zabrzmi poważniej gdy wrzucisz na to pogłos i dodasz w tle "mroczne" klawisze, to niestety jesteś w błędzie.
Jeżeli myślisz, że to co masz zamiar powiedzieć zabrzmi poważniej gdy wrzucisz na to pogłos i dodasz w tle "mroczne" klawisze, to niestety jesteś w błędzie.
- zekke
- weteran forumowych bitew
Watain - Live at Munchenbryggeriet
hahah jaka zenada. naleza mu sie gratulacje ze trzymal caly czas powazna mine pierdolac takie glupoty i myslac o wydaniu swojej figurki czy tam innego gowno boxa ze swieczkami
hahah jaka zenada. naleza mu sie gratulacje ze trzymal caly czas powazna mine pierdolac takie glupoty i myslac o wydaniu swojej figurki czy tam innego gowno boxa ze swieczkami
- beastov23
Zaznaczam, że nie oglądałem, więc bazuje na informacji od znajomego, ale to nie jest tak, że to była kwestia figurki wykonanej przez fana, a nie masowej produkcji przez np. Funko czy Neca Toys?
Z tym Craft to mocno przesadzasz. ;-))))Blackwinged pisze:Zawsze się zastanawiałem czemu spora rzesza kapel BM nagrywa świetną debiutancką 7`EP albo z 1,2,3 albumy , a potem kaszana na maksa.Tak było na przykład z wczesnym Setherial,Dark Funeral czy z Craft `Total Soul Rape` albo z Carpathian Forest na świetnym `Black Shining Leather`.
maximum walrus yields maximum walrus
:3
:3
- zekke
nie wiem, tak czy srak pierdoli mega glupoty a box oltarzyk ze swieczkami to chyba byl oficjalnie, podobnie jak zdaje sie jakies zapalniczki czy inne gowno. cala ta wizerunkowa otoczka to dla mnie 2 ligi nizej od takiego cof ktory przynajmniej nie probuje pierdolic tych bzdur na powaznie.
Mata. Szkoda, bo kiedyś to naprawde spoko kapela była, a teraz niestety cyrk, zwłaszcza w kontekście podkreślania kultu śmierci i antyludzkości przy jednoczesnym pyrganiu sobie fotek z kim sie napatoczy. Ale wizualnie mimo oczywistego odpustu, ładnie, tylko śmiech bierze jak Eryś tłumaczy zawiłą symbolikę Trójzębu Neptuna, który podpierdolił Dissection.
- HobGoblin
- zaczyna szaleć
A to idę po browara i kanapki, i oglądam. Dzięki.
A Watain będę jednak nadal słuchał z trzech powodów. Wyjebałem na otoczkę, co oczywiście nie zmienia faktu, że mnie śmieszy. Nagrali fenomenalne dwie pierwsze płyty, z czego druga jest dla mnie niemalże idealnym black metalem. Lubię pedalskie pitolenie z dwóch ostatnich płyt, przy czym zdaję sobie w pełni sprawę, że to generalnie muzyka co najwyżej przeciętna. Aha. I należy im się pochwała za staranność przy wydawaniu płyt. Życzyłbym sobie, aby inne kapele wypuszczały tak zajebiste digipacki.
A Watain będę jednak nadal słuchał z trzech powodów. Wyjebałem na otoczkę, co oczywiście nie zmienia faktu, że mnie śmieszy. Nagrali fenomenalne dwie pierwsze płyty, z czego druga jest dla mnie niemalże idealnym black metalem. Lubię pedalskie pitolenie z dwóch ostatnich płyt, przy czym zdaję sobie w pełni sprawę, że to generalnie muzyka co najwyżej przeciętna. Aha. I należy im się pochwała za staranność przy wydawaniu płyt. Życzyłbym sobie, aby inne kapele wypuszczały tak zajebiste digipacki.
Ceterum censeo Mosquam delendam esse.
Obejrzałem na razie niecałe 20 minut. Całe dvd to kawałki z koncertu przeplatane wynurzeniami Eryka na tle klawiszy?
- zekke
gowno przeplatane gownem. ale chyba nikt inteligentny niczego innego sie nie spodziewal.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
+1
Obejrzałem 12 minut i mi wystarczyło. Strasznie mnie irytuje ten zespół i jego lider. Wiele pierdolenia, a mało treści. Cradle of Filth są bardziej prawdziwi i mniej groteskowi. Zaorać! :-D
Obejrzałem 12 minut i mi wystarczyło. Strasznie mnie irytuje ten zespół i jego lider. Wiele pierdolenia, a mało treści. Cradle of Filth są bardziej prawdziwi i mniej groteskowi. Zaorać! :-D
all the monsters will break your heart
Spinacie się bardziej niż Eryk ;) Takie młodzieżowe to dvd. Nie mam nic przeciwko wynurzeniom pana wokalisty, ale te klawisze w tle i ujęcia typu pełzający bo czyimś wydziaranym cielsku wąż zrobią wrażenie co najwyżej na dzieciakach. Zresztą wątpię, że to dvd jest adresowane do ludzi, którzy znają ten zespół od lat. Mnie to ani ziębi ani grzeje.
-
- mistrz forumowej ceremonii
zekke pisze:gowno przeplatane gownem. ale chyba nikt inteligentny niczego innego sie nie spodziewal.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- HobGoblin
- zaczyna szaleć
Nie dotrwałem do końca. Włączyłem sobie "666" Katharsis i piwo zaczęło od razu lepiej smakować. Ale jestem wyrozumiały dla artysty i jego koncepcji muzyki jako wehikułu ewokującego transcendencję. Jednak żeby dać się złapać na takie rzeczy, nie wolno być cynicznym, zabawnym metalowcem. Metalowiec ze mnie żaden, a i zabawnym nazwać mnie trudno, jednak ten cynizm... Nie, podziękuję zdecydowanie.
Ceterum censeo Mosquam delendam esse.
- Agnósdej
- zaczyna szaleć
Ja jebię jaka komedia :D:D:D Lepsze niż Espedal :D .......... Sejtan :O
Agnós!!! Dej! Dej! Dej!
- Kingu
Z CF również.beastov23 pisze:Z tym Craft to mocno przesadzasz ;-))))Blackwinged pisze:Zawsze się zastanawiałem czemu spora rzesza kapel BM nagrywa świetną debiutancką 7`EP albo z 1,2,3 albumy , a potem kaszana na maksa.Tak było na przykład z wczesnym Setherial,Dark Funeral czy z Craft `Total Soul Rape` albo z Carpathian Forest na świetnym `Black Shining Leather`.
- hcpig
Lać na dvd i otoczkę, to jest bardzo dobry zespół na płytach i tego się trzymać.
Yare Yare Daze
- Husar
- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
To był bardzo dobry zespół na płytach za czasów jedynki i dwójki.hcpig pisze:Lać na dvd i otoczkę, to jest bardzo dobry zespół na płytach i tego się trzymać.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
- zekke
BM = IDEOLOGIA ZAPAMIETAJ!!!666 SMIERC SZATAN SMOLA DOBRE CIUCHY I ODBLASKOWE OKULARKI!!!hcpig pisze:Lać na dvd i otoczkę, to jest bardzo dobry zespół na płytach i tego się trzymać.
- hcpig
- Morph
- Kontakt:
Czyli:
Black + Metal - Ideologia = Metal
ergo:
Black - Ideologia = 0
ergo:
Black = Ideologia