OVERKILL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- moonfire
- zahartowany metalizator
Re: OVERKILL
A Killbox 13, rokendrolowej petardy nie znać? Toż to grzech ciężki.
- Gore_Obsessed
Niestety nie pomogę, bo dla mnie wszystkie warto. Może ewentualnie "W.F.O.", "The Killing Kind", "Necroshine", "Bloodletting" i "ReliXIV" w pierwszej kolejności. Tu nie ma co wpychać do grafika na "za siedem lat", bo to jest kapitalne metalowe granie, gdzie aż roi się od świetnych riffów i kapitalnych refrenów, a energia wprost rozsadza głośniki.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- witchfinder
- weteran forumowych bitew
Szybciej nie da rady, jeśli tych płyt mam SŁUCHAĆ, a nie skakać z jednej na drugą :) Rzecz w tym, że kolejka jest już taa-aka. Za dużo albumów, ot - problem dzisiejszej młodzieży :D Skoro jednak tak zachwalacie, spróbuję znaleźć miejsce na 2014...
O tempora, o mores! ||| HARDCORE JP OGIEŃ JP
-
- mistrz forumowej ceremonii
nie spiesz sie bo skonczysz jak brygh który chcial zrobic profesure w rok i zszedl na zawal :D
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- witchfinder
Proste. Muzyka to nie wyścigi + nie mam problemu z zaakceptowaniem tego (ni kompleksów na tym punkcie), że ktoś 10 lat ode mnie starszy zna więcej albumów niż ja, czy jest bardziej osłuchany :D Stąd taka kolejka :)
O tempora, o mores! ||| HARDCORE JP OGIEŃ JP
- Gore_Obsessed
Mi tego mówić nie musisz. :)witchfinder pisze:Muzyka to nie wyścigi
-
- postuje jak opętany!
Ostatnia płyta jest bardzo fajna. No, i tyle powiem.
- Gore_Obsessed
- Drone
Opłaca się - chociażby za samo wydanie. Piękna, gruba książka. No i płyta DVD, choć tych i tak nie oglądam. Jest to jedno z najładniej wydanych cd ostatnimi czasy.
A wracając do meritum i pytania, czy warto sięgać po płyty od "I Hear Black" w górę. Tak. OVERKILL to zespół, który ma w swoim dorobku wyłącznie płyty bardzo dobre i wybitne. Nie ma nawet ani jednej po prostu dobrej. Dlatego też po roku 1990 prawdziwa jest nierówność: OVERKILL => SLAYER >>> METALLICA.
A wracając do meritum i pytania, czy warto sięgać po płyty od "I Hear Black" w górę. Tak. OVERKILL to zespół, który ma w swoim dorobku wyłącznie płyty bardzo dobre i wybitne. Nie ma nawet ani jednej po prostu dobrej. Dlatego też po roku 1990 prawdziwa jest nierówność: OVERKILL => SLAYER >>> METALLICA.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- moonfire
Zgodziłbym się z tą nierównością, ale wydaje mi się, że między Slayerem a Motylicą moszna by jeszcze coś wrzucić. I cześć, nowy.:)
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Podejscie rodem sprzed ery internetowych ekspertow, a to sie chwaliwitchfinder pisze:Proste. Muzyka to nie wyścigi + nie mam problemu z zaakceptowaniem tego (ni kompleksów na tym punkcie), że ktoś 10 lat ode mnie starszy zna więcej albumów niż ja, czy jest bardziej osłuchany :D Stąd taka kolejka :)
- Gore_Obsessed
Podejście każdego zdrowego człowieka. :)
Cza będzie chapnąć tego mediabooka.
Cza będzie chapnąć tego mediabooka.
- Drone
Czy już wspominałem, że nowy OVERKILL to niemalże płyta roku?
Re:
I taki stan rzeczy utrzymywał się od prawie pięciu lat, bo jakieś 2 tygodnie temu pojechałem sobie do Saturna po nowy Marduk. Marduk nie było, ale z racji tego, że nie lubię pustych przebiegów i tak musiałem coś kupić. Padło na "Ironbound", bo leżał za niecałe 30zł, a przypomniałem sobie bardzo pozytywne opinie wielu osób i faktycznie był to zajebisty wybór. Naprawdę świetna płyta i jeżeli trzymają zbliżoną formę na kilku ostatnich to całkiem możliwe, że w tej chwili jest to thrashowy numer 2. Wraz z w/w do koszyka powędrował zajebisty "Under The Influence", którego lata nie słuchałem, a kilka dni temu listonosz przyniósł "Feel The Fire" i "I Hear Black". "Taking Over" też pewnie będzie za kilka dni. Aż głupio, że przez tyle lat na półkę nie trafił żaden CD tego zespołu. Swoja drogą "I Hear Black" chyba wcześniej nie słyszałem, ale za to często spotykałem się z opiniami, że to najsłabsza ich płyta. Jeśli faktycznie tak jest to świadczy to tylko o wielkiej klasie tego zespołu.DCI Hunt pisze:Ostatni album Overkill jaki słyszałem to "Necroshine"
- mad
Po słusznej ocenie LULU już sądziłem, że to naprawdę Ty. A tu takie rozczarowanie. Dobrą płytę Overkill nagrał, ale z pewnością nie jest to "niemalże płyta roku".Drone pisze:Czy już wspominałem, że nowy OVERKILL to niemalże płyta roku?
Szkoda, że ty to nie Ty :(
- Drone
Po prostu zrzuciłem starą, wygodną skorupę i uzbroiłem się w pancerz ŻELAZNEGO OBIEKTYWIZMU. Poza tym nie widzę sprzeczności: dobra płyta = niemalże płyta roku. LULU oczywiście lepsze od nowego OVERKILLa, to tak przy okazji :)
-
- Gunman
Zbieram sobie pomału ich dyskografie i nie mogę zrozumieć dlaczego nigdzie nie można kupić albumu "From the Underground and Below". Został zakup używki a przecież to ani wybitnie stara ani kiepska płyta. Wyprzedali to co mieli i koniec?
- moonfire
http://www.mystic.pl/plyty_cd,overkill- ... ne,756.htm - jeśli jeszcze nie masz Necroshine, znajdziesz ją tutaj, ale faktycznie ciężej ją namierzyć niż jeszcze rok, dwa lata temu.
- Gunman
Dzięki za link. Problem z dostępnością dotyczy jeszcze Taking Over i Feel The Fire których nie posiadam i na nie poluje.