MANOWAR
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- KelThuz
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Re: MANOWAR
brzmienie z komputera nie może być z definicji surowe. Przecież nawet półgłuchy metaluch usłyszy, że brakuje charakterystycznego dla lampowych wzmaków "oomph" w gitarach i basie, wszystko jest zlevelowane, a perkusja to jakaś kpina.
tam nic nie ma, są tylko halucynacje z niedożywienia i śmierć cieplna
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
kurde, KelThuz dojrzewa, co się dzieje...
-
znakomity album. wprawdzie nie słyszałem jeszcze, ale nie może być inaczej.
\m/Blackult pisze: Other bands play, Manowar kill.
- Drone
Coś w tym jest - bas brzmi jakby piasek się przesypywał, a perkusja jakby zrobiona była z betonu :) Cenne uwagiDrone pisze:Przesłuchałem dwa kawałki, pierwszy i ostatni, i póki co jest bardzo dobrze. Nowe, surowe brzmienie, Adams, który śpiewa niemalże growlem (z racji dostojnego wieku), piaszczysty bas i betonowa perkusja - podoba mi się. Zobaczymy, jak utwory w środku.
- Drone
Tylko że ja nie patrzę na to w kategoriach wad, nie jestem Mamoniem. Spoglądam z perspektywy minimum 10-letniej, stąd też trudny do przełknięcia dla niektórych ŻELAZNY OBIEKTYWIZM moich ocen.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Adrian696
- zahartowany metalizator
no i włąsnie tym sie Mamoniu róznimy, bo ja na ten przykład patrze na ich twórczosc z perpspektywy 23-24 letniej bo tyle ich znamDrone pisze:Tylko że ja nie patrzę na to w kategoriach wad, nie jestem Mamoniem. Spoglądam z perspektywy minimum 10-letniej, stąd też trudny do przełknięcia dla niektórych ŻELAZNY OBIEKTYWIZM moich ocen.
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Drone
Mówiąc o perspektywie 10-letniej, mam na myśli to, że przenoszę się do roku 2022, a nawet do 2025 i już dzisiaj prezentuję wam opinię z przyszłości, gdy dzieło zdołało się już zobiektywizować.
- Adrian696
Przepraszam Mamoniu, a mam takie pytanie - czy umiesz sie przeniesc w pizdu??
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Drone
W perspektywie symbolicznej życzysz mi Adrianku śmierci. Przeniesienie się - jak to kolokwialnie ująłeś - "w pizdu", to nic innego, jak powrót w głąb macicy, tam, skąd wyszliśmy i tam, gdzie nas nie było, ale i już nie będzie. Radzę przeanalizować te tropy mitologiczno-językowe, być może pomogą niektórym rozwinąć skrzydła wewnętrznej ontologii.
- Adrian696
Nie chce mi sie gadac z podróbkami :) Ty moj Roberciku Ty :)
- Drone
Oj tam, od razu Roberciku. Jesteśmy na forum. Poza tym Maciuś by się obraził :)
- KelThuz
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Coś w tym jest. Za 10 lat podrosną dzieci obecnych głuchych niemieckich fanów, zachwycających się tym obiektywnie słabym jak na Manowar albumem Manowar, i posłuchają kolejnego albumu ze stajni DeMaio (bo więcej nie zdąży wydać), który będzie jeszcze słabszy. Wówczas stwierdzą, że TLOS to dzieło wybitne. Tak wygląda Gotterdammerung.Drone pisze:Mówiąc o perspektywie 10-letniej, mam na myśli to, że przenoszę się do roku 2022, a nawet do 2025 i już dzisiaj prezentuję wam opinię z przyszłości, gdy dzieło zdołało się już zobiektywizować.
- Shamrock
- zaczyna szaleć
Przyznasz ze brzmienie gods of war pozostawialo WIELE do zyczenia? koncept, utwory, calosc ogolnie znakomite, ale brzmialo to zbyt sztucznie wszystko. Tak czy inaczej album bardzo lubie i byla to swoja droga pierwsza plyta manowar jaka poznalem i bylem zaskoczony jej zajebistoscia (wczesniej naczytalem sie na necie opinii mieszajacych ja z blotem).KelThuz pisze:brzmienie z komputera nie może być z definicji surowe. Przecież nawet półgłuchy metaluch usłyszy, że brakuje charakterystycznego dla lampowych wzmaków "oomph" w gitarach i basie, wszystko jest zlevelowane, a perkusja to jakaś kpina.
Co do nowej to wpada w ucho, bas mi sie podoba, ale faktycznie jako calosc brzmi smiesznie i tragicznie jednoczesnie. Slucha sie fajnie, ale podobne emocje odczuwalem jarając sie wczoraj rano jedną z płyt boysow :D
- evildead
- weteran forumowych bitew
fajna płyta - a jak tak patrzę jak odsiewa Kelthuza, to nawet bardzo fajna
tylko że to jest płyta dla ludzi o BMI>15 ;)
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
A spawn of hell I am the evil dead
- Drone
Przesłuchałem całość wczoraj w trakcie nocnej nawałnicy, z błogosławieństwem Thora! Nie nam, małym sądzić BOGÓW METALU, my możemy tylko pokornie słuchać. You losers better learn!
Forgive me father, yes i have sinned
I will never be holy
I will never be saved
This was the gift on the day
I was born in a grave
Forgive me father, yes i have sinned
I will never be holy
I will never be saved
This was the gift on the day
I was born in a grave
- hcpig
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Pseudo-post. :D
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
And the intricacies of the machines that make it possible
- hcpig
- KelThuz
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
odsiewa żenadą, fakt. wszyscy brothers of metal zgadzają się ze mną, więc wygląda na to, że płyta podoba się tylko wimpom i pozerom. leave the hole!evildead pisze:fajna płyta - a jak tak patrzę jak odsiewa Kelthuza, to nawet bardzo fajna