DEATHSPELL OMEGA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

Re: DEATHSPELL OMEGA

21-06-2012, 21:37

[V] pisze:nie zapominajmy ze ostatnia byla mocno inspirowana dokonaniami Muse :D
moze 'inspirowana' to za duzo powiedziale ale jakbys przesluchal plyty muse to znalazlbys wspolny fragment w sposobie tworzenia riffow i harmonii

w ogole muse ma zajebiste gitary, jedne z lepszych w tych mainstreamowych pop/rock bandach
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

21-06-2012, 21:48

Ludzie watlej wiary nie lekajcie sie! Uwierzcie i przyjmijcie slowo a wiara wasza sie umocni. Posrod zmurszalych cieni i rustykalnych odblaskow prawda zablysnie a tylko zarliwa modlitwa....eee ups, sorry popierdolily mi sie juz konta.

Ogolnie mowiac nic wielkiego, jakby nie nazwa to malo kto by sie tym podniecal.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

21-06-2012, 21:54

zekke pisze:
[V] pisze:nie zapominajmy ze ostatnia byla mocno inspirowana dokonaniami Muse :D
moze 'inspirowana' to za duzo powiedziale ale jakbys przesluchal plyty muse to znalazlbys wspolny fragment w sposobie tworzenia riffow i harmonii

w ogole muse ma zajebiste gitary, jedne z lepszych w tych mainstreamowych pop/rock bandach
No pewnie, że ma, takie Absolution to jedna z lepszych rzeczy rockowych ostatnich lat, ostatnia płyta trochę za bardzo Queen wannabe. A teraz podobno idą w dubstepy.
Obrazek
[V]
mistrz forumowej ceremonii

21-06-2012, 23:18

Triceratops pisze:Ogolnie mowiac nic wielkiego, jakby nie nazwa to malo kto by sie tym podniecal.
to mówisz ze zdarza Ci sie jeszcze ekstremalnego metalu posluchac w przerwie na kawe miedzy Ultravox a Duran Duran? ;)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
[V]

21-06-2012, 23:20

zekke pisze:

moze cos w tym jest a moze to tylko luzne skojarzenia.musialbym sie bardziej obcykac w tych musach,liznalem zaledwie.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
megawat
weteran forumowych bitew

21-06-2012, 23:33

Ja nie wiem gdzie Wy tu słyszycie jakieś mathcore'y. Z całym szacunkiem, ale porównania do Coalesce czy Converge to chyba jakaś kpina.
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
Awatar użytkownika
Agnósdej
zaczyna szaleć

22-06-2012, 00:40

E, no z Converge to nawet coś wspólnego ma, tyle że niekoniecznie z "Jane Doe". Coalesce może. Ja bym dodał Anaal Nathrakh.
A tak ściśle w temacie- epka awansowała u mnie z takiej se na niezłą.
Agnós!!! Dej! Dej! Dej!
Awatar użytkownika
maciek z klanu

22-06-2012, 10:29

megawat pisze:Ja nie wiem gdzie Wy tu słyszycie jakieś mathcore'y. Z całym szacunkiem, ale porównania do Coalesce czy Converge to chyba jakaś kpina.
Taka teraz jest tendencja, że jak cos ma polamane struktury to zaraz mathcore. :DDD
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Triceratops

22-06-2012, 10:52

[V] pisze:
Triceratops pisze:Ogolnie mowiac nic wielkiego, jakby nie nazwa to malo kto by sie tym podniecal.
to mówisz ze zdarza Ci sie jeszcze ekstremalnego metalu posluchac w przerwie na kawe miedzy Ultravox a Duran Duran? ;)
Sa rzeczy znacznie ekstremalniejsze, ale oczywiscie ;) Ziemniaki niejedzone codziennie potrafia zaskoczyc wysublimowanym aromatem i oszolomic feeria doznan smakowych i organoleptycznych ;) To pozwala na znaczna obiektywizacje doznan, to cos jak back to the future, tak np 13 lat do przodu i spojrzenie z tej perspektywy wstecz :)
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

22-06-2012, 11:02

Ten zespół już dawno przekroczył akceptowalną granicę hipsterstwa. Przesłuchałem epke i do chuja z takim rozmarzonym i płaczliwym "black metalem".
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

22-06-2012, 11:06

DsO się zwatainizowało, te melodyjki mówią nam jak będzie wyglądać przyszłość tej kapeli. Pomijam zakup tej EP szerokim łukiem i im dziękuję za dorobek.
Awatar użytkownika
Triceratops

22-06-2012, 11:07

Po prostu przejmuja dzialke porzucona i dotychczas eklspolorowana przez God Is An Astronaut. Fani postrocka sie posraja z radosci.
woodpecker from space
Baton
weteran forumowych bitew

22-06-2012, 11:33

Plastek pisze:Ten zespół już dawno przekroczył akceptowalną granicę hipsterstwa. Przesłuchałem epke i do chuja z takim rozmarzonym i płaczliwym "black metalem".
Boże, gdzież to płączliwe i rozmarzone? Płaczliwy i rozmarzony to jest ALCEST, DsO jeszcze bardzo wiele brakuje do takich klimatów.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Maria Konopnicka

22-06-2012, 12:08

LOL Też nie wiem gdzie tam płaczliwość - Trocky pierdolnął głupotę, a dzieciaki już zaczynają powtarzać. Cały masterful :)
535

22-06-2012, 12:31

Przyznacie jednak, że rozpoczyna się trochę jak Autobiografia, tylko czekać, aż Grzesiek ruszy "Miałem ... " itd... Słucham dalej.
Awatar użytkownika
Drone

22-06-2012, 12:42

Rozpoczyna się jak EARTH "Angels of Darkness, Demons Of Light" pt. I, jakby ktoś jeszcze nie zauważył :D
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

22-06-2012, 13:00

Baton pisze:
Plastek pisze:Ten zespół już dawno przekroczył akceptowalną granicę hipsterstwa. Przesłuchałem epke i do chuja z takim rozmarzonym i płaczliwym "black metalem".
Boże, gdzież to płączliwe i rozmarzone? Płaczliwy i rozmarzony to jest ALCEST, DsO jeszcze bardzo wiele brakuje do takich klimatów.
No i tego Alcest (a właściwie ogólnie francuskiego bm/shoegaze czy jak tam się to rzępolenie określa) było momentami trochę słychać na Parakletusie i nie tyle mi to przeszkadzało co trochę niepokoiło. Nowy materiał mimo, że momentami mocno melodyjny jest już dużo bliżej wcześniejszych dokonań zespołu co mnie bardzo cieszy. Oczywiście nie jest tak radykalnie jak na CtK, ale nikt normalny chyba nie oczekiwał, że będą się z nim ścigać.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
DCI Hunt

22-06-2012, 13:19

Nerwowy pisze:No i tego Alcest było momentami trochę słychać na Parakletusie i nie tyle mi to przeszkadzało co trochę niepokoiło.
Ja tam słyszę wpływy nie tyle Alcest co post-rocka, ale wykorzystane są doskonale i nie przeszkadzają mi w najmniejszym stopniu. Doskonała płyta.
[V]

22-06-2012, 14:10

Maria Konopnicka pisze:LOL Też nie wiem gdzie tam płaczliwość - Trocky pierdolnął głupotę, a dzieciaki już zaczynają powtarzać. Cały masterful :)
+1
Awatar użytkownika
Skaut

22-06-2012, 14:21

[V] pisze:
Maria Konopnicka pisze:LOL Też nie wiem gdzie tam płaczliwość - Trocky pierdolnął głupotę, a dzieciaki już zaczynają powtarzać. Cały masterful :)
+1
+1
Coś tam było! Człowiek!
ODPOWIEDZ