GRAVE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
Re: GRAVE
;)Kurt pisze:Dawać kurwa tę płytę natychmiast!
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- H-K44
- weteran forumowych bitew
Nie mam nic przeciwko. ;-) "Burial Ground" to kawał solidnego mięcha, jakiego Grave już daaaawno nie serwował. Myślę, że i na nowej płycie nie zawiodą.DCI Hunt pisze:jak płyta też będzie podobna, a przynajmniej jej poziom, to zajebiście.
Mnie się obydwie podobają. Chociaż faktycznie, ta z "Cmentarzyska" jednak lepsza.Nasum pisze:Fajna, ale okładka z "Burial ground" zdecydowanie lepsza.H-K44 pisze:Okładka fajna, choć bardzo podobna do tej z "Burial Ground"
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
- Bolt
- weteran forumowych bitew
Które po "Soulles" są warte uwagi szczególnie poza "Burial Ground"? Bo pewnie poza "Hating Life" to porządne albumy, ale trochę za dużo by się przez nie wszystkie na razie przekopywać.
I was born in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Back From the Grave jest na miarę pierwszych dwóch. Fiendish Regression uwielbiam, chociaż tak naprawdę jest pewnie co najwyżej przeciętna (obiektywnie, czy coś). As Rapture Comes ma interesujące, jak na nich, brzmienie - ale płyta jest równie zajebista co Back From the Grave, taki przekrój przez ich najlepsze pomysły. Dominion VIII jebie szwedzizną brzmieniowo na kilometr, ale same kompozycje są również bardzo udane. Tak pomiędzy Back a Fiendish bym przedostatnią ustawił.
The madness and the damage done.
-
- mistrz forumowej ceremonii
Właśnie - porządne...debiut, dwójka i zasadniczo możesz iść poznawać jakieś inne kapele ;) znaczy można coś sprawdzić, szczególnie, jak ktoś jest fanem Szwecji, bo Grave poniżej pewnego poziomu nigdy nie zeszli, ale niekoniecznie.Bolt pisze:Które po "Soulles" są warte uwagi szczególnie poza "Burial Ground"? Bo pewnie poza "Hating Life" to porządne albumy, ale trochę za dużo by się przez nie wszystkie na razie przekopywać.
- Godplayer
- w mackach Zła
"Soulless", kurwa!DCI Hunt pisze:Burial Ground :)Heretyk pisze:Właśnie - porządne...debiut, dwójka i
Ha ha , u mnie to samo . Jak przy okazji premiery nowej płyty , cena Burial Ground nie poleci w dół , to mogą spierdalać :)KreatoR pisze:50 zeta ostatnią to wciąż za dużo dla mnie. Poczekamy na przeceny...