ALCHEMIST

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
DCI Hunt

ALCHEMIST

26-06-2012, 12:24

Nie znalazłem tematu, więc zakładam. Nazwa tego zespołu pojawiała się na tym forum dość rzadko, choć wydawał ich Relapse. Ja sam znam Australijczyków słabo, więc temat zakładam raczej z ciekawości. MA opisuje to jako "Avant-garde/Progressive Death Metal" i póki co niech im będzie. Mam "Jar Of Kingdom" (który wydaje mi się dość ambitny, ale jeszcze niedojrzały), "Austral Alien", "Organasm" (te akurat znam bardzo słabo, bo na półce leżą, ale chciałem poznawać chronologicznie) i kompilację "Embryonics" zawierającą większość materiału z trzech pierwszych albumów i mCD. Chyba najbardziej robią mi numery z "Lunasphere" i "Spiritech", ale dostanie tych płyt do najłatwiejszych zadań nie należy. Lubi to ktoś?
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: ALCHEMIST

26-06-2012, 12:29

Ja chyba jeszcze lubie i w sumie to czekam na nastepce Tripsis na rowni z Atrox, ktore na ostatniej plycie weszlo w rejony Alchemist. Na razie lubie na tyle, ze ich z polek nie pogonilem a mam wszystkie. Jezeli jednak dyskografia Duran Duran sie rozrosnie to bede musial eksmitowac....
woodpecker from space
DCI Hunt

26-06-2012, 12:32

to ja dam azyl "Spiritech" i "Lunasphere" jakbyś je eksmitował ;)

PS. na następcę pod innym szyldem czekasz czy na reaktywację?
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

26-06-2012, 12:32

zasadniczo lubie kazdy okres, choc z sentymentu ten najstarszy chyba najbardziej a przynajmniej najczesciej słucham - dwójka i trójka masa OK
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Triceratops

26-06-2012, 12:40

DCI Hunt pisze:to ja dam azyl "Spiritech" i "Lunasphere" jakbyś je eksmitował ;)

PS. na następcę pod innym szyldem czekasz czy na reaktywację?
No na razie sa w hiatusie a nie w brokenie wiec jednak licze, ze powstana i nagraja cos.

jakby co bede pamietal
woodpecker from space
Awatar użytkownika
gelO
rasowy masterfulowicz

26-06-2012, 15:08

Mam Jar of Kingdom, Organasm i Tripsis. Dużo słuchałem Organasm i z tej trójki najbardziej wchodzi, do jedynki jakoś ciężko mi się przekonać, ale słuchałem jej najmniej. Na nową płytę raczej nie ma co liczyć, bo zespół się rozpadł chyba.
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

26-06-2012, 19:31

Nie robi mi to specjalnie, ale raz na jakiś czas włączam se składaka "Embryonics" i "Austral Alien", bo je akurat mam w chałupie. Do posłuchania, fajne, ale obok Wojewody to nie stało.
Awatar użytkownika
Glene
weteran forumowych bitew

26-06-2012, 20:40

Znam dosc pobieznie Jar of kingdom i Organasam i byly to dosc interesujace plyty z tego co pamietam. Kiedys tam je sobie odswieze.
Awatar użytkownika
Triceratops

29-11-2014, 19:21

Triceratops pisze:Ja chyba jeszcze lubie i w sumie to czekam na nastepce Tripsis na rowni z Atrox, ktore na ostatniej plycie weszlo w rejony Alchemist. Na razie lubie na tyle, ze ich z polek nie pogonilem a mam wszystkie. Jezeli jednak dyskografia Duran Duran sie rozrosnie to bede musial eksmitowac....
hehe nigdy bym nie pomyslal, ze bede prorokiem
woodpecker from space
ODPOWIEDZ