BEHEXEN [Black Metal - Finlandia]
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- zaczyna szaleć
Re: BEHEXEN [Black Metal - Finlandia]
pogadaj z ludzmi z Behexen osobiscie i napisz/powiedz co cie trapi. FB to znak czasu, w duzej mierze dzisiaj zastapil tradycyjna poczte i wierz mi ze korzystaja z niego nie tylko 15 latki a czyjas religijnosc/duchowosc nie ma z tym nic wspolnego. tobie sie nie podoba, mi podoba i tyle w temacie, cd's mam ale ile mozna robic non stop to samo, lepsza jest taka okladka od tych wszystkich komputerowych sklejek czy wycietych zdjec,na 3000 osob - nawet jezeli nie bedzie podobac sie 20-tu i beda miec zdanie podobne do ciebie to i tak niczego to nie zmieni a kolesie konsekwentnie robia swoje od nastu lat. zreszta kwestia gustu, jak ci sie nie podoba dzisiejsze oblicze zespolow BM to sluchaj Judas Iscariot i Nargaroth
- Anthropophagus
- w mackach Zła
- Lokalizacja: Kondominium Rosyjsko-Niemieckie pod Żydowskim zarządem powierniczym
Nie bardzo rozumiem o co ci chodzi. Żadna poprzednia okładka Behexen nie była komputerową sklejką czy "wyciętych zdjęć na 3000 osób". (Co to kurwa jest?)Zephyrous pisze:lepsza jest taka okladka od tych wszystkich komputerowych sklejek czy wycietych zdjec,na 3000 osob
Kolesie konsekwentnie robili swoje gdzieś do 2005', od tamtego czasu niekonsekwentnie zaczęli robić nie swoje a "czyjeś". Nie tyle, że nie podoba mi się obecne oblicze zespołów BM, tylko nie podoba mi się obecne oblicze Behexen, który zamiast być konsekwentnie sobą stał się zwykłym, modnym, masowym produktem jakich wiele. Judas Iscariot bardzo chętnie, Nargaroth mniej, mam 1 płytę, z 2 lata jej nie ruszałem ale niebawem nadejdzie jej czas. ;)Zephyrous pisze:kolesie konsekwentnie robia swoje od nastu lat. zreszta kwestia gustu, jak ci sie nie podoba dzisiejsze oblicze zespolow BM to sluchaj Judas Iscariot i Nargaroth
Swoją drogą z twojej wypowiedzi wynika, że liczą się tylko pozytywne opinie, opinie negatywne, niezależnie od tego jak dobrze uargumentowane nie mają racji bytu i się "nie liczą". Czysty debilizm. To twoja opinia merytorycznie nie podparta żadnymi sensownymi argumentami po prostu się nie liczy. :) Tym bardziej jak nie potrafisz używać polskich znaków. ;)
"Dla mnie to jest naród zesrany a nie naród wybrany".
- Piotr Rybak
- Piotr Rybak
- Fixxed
- postuje jak opętany!
By the Blessing of Satan, split z Horna i split z Satanic Warmaster całkiem OK ;) My Soul For His Glory przesłuchałem dosłownie dwa razy, więc opinii nie zdążyłem sobie wyrobić. Warto się brać za ten nowy album? Słyszał ktoś?
- Anthropophagus
- w mackach Zła
- Lokalizacja: Kondominium Rosyjsko-Niemieckie pod Żydowskim zarządem powierniczym
Płyta dopiero za 3 miesiące wyjdzie, nie ma jeszcze nawet żadnych sampli więc raczej nikt nie słyszał.
- Piotr Rybak
- Piotr Rybak
-
- zaczyna szaleć
takich jak ty ziomuś ktorzy nic nie robia poza narzekaniem sa tysiace, zalamani fani których oczekiwan nie zaspokoil ulubiony zespol,oczywiscie ty lepiej wiesz jaką drogą podaza Behexen. frustracja, gorycz, zrywanie plakatow ze scian, sprzedali sie ! chcesz bardziej oryginalnego tworu to cisnij SATYRICON, tam masz kwintesencje oryginalnosci, ale przeciez taki pomroczny prawdziwek jak ty tego nie zniesie bo dla ciebie satyricon to shadowthrone i dark medieval times. wyjdz z umyslowej wsi, dobrze ci radze.
-
- mistrz forumowej ceremonii
czy to temat Kwarantanna?
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Anthropophagus
- w mackach Zła
Zephyrous ależ ty jesteś głupi. Po prostu głupi. Kurewsko daleko mi do tego żeby określić Behexen mianem mojego ulubionego zespołu, strasznie daleko żeby określić go mianem mojego ulubionego zespołu BM, troszkę bliżej żeby określić go mianem mojego ulubionego zespołu BM z Finlandii acz ciągle w chuj daleko, trafiłbyś gdybyś powiedział że jest to zespół, który mieści się w moim TOP 20 SUOMI BM. Nie tyle, że lepiej wiem jaką drogą podąża Behexen, po prostu nie jestem ślepy, od paru lat idą na łatwiznę i płyną z nurtem wpasowując się w modę bo tak wypada. "ale przeciez taki pomroczny prawdziwek jak ty tego nie zniesie bo dla ciebie satyricon to shadowthrone i dark medieval times." Nie mistrzu - dla mnie Satyricon to pierwsze 5 płyt z naciskiem na żadną a jeśli już musiałbym wybierać mój 'naj' Satyricon to pewnie byłby to Volcano. Więc skończ pierdolić bo gówno wiesz, zdejmij klapki z oczu, wyciągnij stopery z uszu i korek z dupy.
- Piotr Rybak
- Piotr Rybak
- Fixxed
- postuje jak opętany!
A to przepraszam, nie specjalnie interesuję się nowymi materiałami spod szyldu BEHEXEN, więc zapytałem. ;)Anthropophagus pisze:Płyta dopiero za 3 miesiące wyjdzie, nie ma jeszcze nawet żadnych sampli więc raczej nikt nie słyszał.
-
- zaczyna szaleć

tyle na ten temat.
- Anthropophagus
- w mackach Zła
Sajko na prawdę nie masz za co przepraszać, może ciężko Ci w to uwierzyć ale nie zabolało mnie twoje pytanie "Czy słyszał ktoś nowy Behexen"? ;) A że się nie interesujesz nowymi materiałami Bx to nie dziwne - wszak teraz to zespół jakich wiele.
Skaucie popieram kandydaturę tylko sam nie wiem na co. Pewniakiem jednak przyjebało frostem z tego chłodu i wręcz mizantropią z tego minimalizmu godną pustelnika z leśnej lepianki ;)
Edit: Zephyrous po prostu skończ pierdolić jak nie masz nic sensownego do powiedzenia, zero sensownych argumentów z twojej strony, zero sensownej treści, przykro ci się zrobiło bo narzekam na twój super zajebisty trendowaty zespół, który się po prostu stacza. Mi też przykro, więc przestań sam się dokarmiać trollu jak nic konstruktywnego nie potrafisz napisać.
Skaucie popieram kandydaturę tylko sam nie wiem na co. Pewniakiem jednak przyjebało frostem z tego chłodu i wręcz mizantropią z tego minimalizmu godną pustelnika z leśnej lepianki ;)
Edit: Zephyrous po prostu skończ pierdolić jak nie masz nic sensownego do powiedzenia, zero sensownych argumentów z twojej strony, zero sensownej treści, przykro ci się zrobiło bo narzekam na twój super zajebisty trendowaty zespół, który się po prostu stacza. Mi też przykro, więc przestań sam się dokarmiać trollu jak nic konstruktywnego nie potrafisz napisać.
- Piotr Rybak
- Piotr Rybak
-
- zaczyna szaleć
na FB Behexen jest opcja wyslania prywatnej wiadomosci zespolowi, pisz co ci w dupie strzyka. a teraz idz pierdolnij sobie atomic coming Darkthrone i nie rob z siebie wiekszego klauna niz juz jestes.
- Anthropophagus
- w mackach Zła
Ale tak tylko ci przypominam, że nie rozmawiasz z ojcem więc ogarnij bajer. Poza tym skończ pierdolić o tym żałosnym FB, jeszcze sobie słit focie pierdolnij a później z innymi stólejarzami klikajcie sobie lajki. Na NK też masz swoje blackmetalowe konto klaunie?
- Piotr Rybak
- Piotr Rybak
-
- zaczyna szaleć
oj gul widze już skacze coraz bardziej, zapocone paluchy niezgrabnie klikają w literki, uważaj bo zaraz ci łeb pęknie z wrażenia.
- Anthropophagus
- w mackach Zła
Nie zesrałeś się jeszcze? Z mojej strony eot, szkoda mi czasu na monolog skierowany do pajacyka z pejsbooka, + za to, że ogarnąłeś w końcu polskie znaki, może niebawem też nauczysz się stawiać przecinek i kropkę tam gdzie ich miejsce, trzymam kciuki :*
- Piotr Rybak
- Piotr Rybak
-
- zaczyna szaleć
chcesz sie pozalic ale nie masz do kogo biedaku. a co do Behexen - jezeli chcieli kogokolwiek zaszokowac to swoje osiagneli, bo zmusili ciebie galganie do wylewania lez, nagraj filmik jak Kanwulf z Nargaroth i opowiedz wszystkim jak to cie kondycja sceny BM bardzo wkurwia i w jakim kierunku to wszystko aktualnie podaza.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Ten zespół zawsze był gówniany i mógłby nie istniec.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Anthropophagus
- w mackach Zła
Miał być eot ale nie mogę nie zareagować na te bzdury ;) Ja się nie żale hultaju tylko wyrażam swoje zdanie na forum ale widzę, że to jest dla ciebie zbyt skomplikowane. Behexen szokuje? Nigga plizzz... Kogo i czym niby mają szokować? Tym, że z niezłego BM wyziewu z własną tożsamością stali się kolejnymi xero-boyami? To nie szok, tylko głupia polityka pogoni za tymi, którzy od paru lat dyktują warunki na tej scenie. Żeby nie zostać z tyłu, podpinają swój wagonik do tej ciuchci, nie zważając na to że mają inny rozstaw kół - nie wiem czy bardziej obrazkowo i infantylnie mogę to wytłumaczyć komuś takiemu jak ty. W jakim kierunku to wszystko podąża każdy kto nie ma cipy na oczach widzi i wysuwa stosowne wnioski, no chyba, że się nazywa Zephyrous i próbuję tak kurewsko nieudolnie bronić swoich racji, że wywołuję tylko salwy śmiechu.
- Piotr Rybak
- Piotr Rybak
-
- zaczyna szaleć
pokaz mi druga podobną do tej okladke abstrahujac od coveru DsO gdzie zauwazyles podobienstwa do plodu, zaprzegneli z tego co widze kogos z Ixaaxar do jej namalowania bo najwyrazniej sa pod wplywem okultystycznej ideologii jak sporo innych zespolow i tyle, dla mnie nie ma dyskusji. z rzewnym biadoleniem poczekaj na muzyke.
- Anthropophagus
- w mackach Zła
Generalnie to mam wrażenie, że BM od samego początku jest pod silnym wpływem okultyzmu i satanizmu. - No co ty kurwa nie powiesz? :) Nie wiem czy zauważyłeś Behexen od początku istnienia jest pod silnym wpływem okultyzmu/satanizmu ale nie rozmawiamy tu o tym jakie BM atrybuty wizualne, dźwiękowe i liryczne musi mieć BM zespół żeby był BM. "Najwyraźniej są pod wpływem"? Najwyraźniej cała ta scena od zarania dziejów jest pod tym wpływem bo w dużym stopniu ten właśnie wpływ określa czy dany zespół jest tworem Black Metalowym czy jakimś innym. Bez okultyzmu, satanizmu, anty-judeo-chrześcijaństwa w ogóle wszelkie dywagację na temat Black Metalu by nie miały miejsca bo jako taki ten gatunek by bez tego po prostu nie zaistniał. Przecież to jest logiczne, że jak ci amputują obie ręce to konia już nie zwalisz. Dla mnie również nie ma dyskusji - wiadomo, że taki wpływ jest wręcz wymogiem w tych ramach gatunkowych ale tu nie o to się rozchodzi, chodzi o głupi owczy pęd za tłumem, pozbawienie się indywidualnych cech na rzecz seryjnej masy. Można iść swoją drogą po utartym szlaku grając leśny BM spod krzaka, można robić to samo kontemplując transcendentalne myśli w habicie i z kielichem w ręce, można grać brudny, prymitywny i chamski D/BM z toną gwoździ na klacie ale niech każdy robi to co czuje a nie pędzi jak skończony frajer za tłumem bo banda nastolatków podnieconych geniuszem DsO tego oczekuje. Wiadomo, zaraz możesz odwrócić kota ogonem i spytać na chuj komu 40 klon Blasphemy? Tyle, że tam się nikt inspiracji nie wstydzi, to są tak naprawdę worship-bandy a nie schizofrenicy płynący na fali religijnej mody, nazywający się oryginalnymi, niepowtarzalnymi i chuj wie jakimi jeszcze a będący w rzeczywistości średnio udaną kopią czegoś co zaczęło się ponad 10 lat temu ale jest teraz kurewsko trendy. Bo ani to oryginalne, ani szczere ani konsekwentne. Po prostu modne i buraczane. Ku wojnie o/
- Piotr Rybak
- Piotr Rybak