Pogadamy jak pobiegasz regularnie przez sezon-dwa ;)antek_cryst pisze: Pomykałem dziś pod "snuff" slejerka i wszystko fajnie, ale przez 1,5h takiego tempa by człowiek się zwyczajnie zarżnął- a takie bujane rytmy, jak w/w, czy cover łyski w słoiku w wykonaniu Hetfielda i spółki sprawdzają się znakomicie.
LAKE OF TEARS,PAIN,MOONSPELL,SWALLOW THE SUN 18.11 Progresja
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Brązowy Jenkin
- w mackach Zła
Re: LAKE OF TEARS,PAIN,MOONSPELL,SWALLOW THE SUN 18.11 Progr
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Mam nadzieję, że uda wybrać się na koncert. Ostatnio coś za dużo odpuszczam :-( LOT bardzo lubię, nawet ten cukierkowy okres. Zajebiście się tego słucha.
-
- mistrz forumowej ceremonii
właśnie obok Headstones to najlepszy ich albumosMorbid Marcin pisze:nawet nie wiedzialem, ze taka plyte nagrali. skonczylem z LOT w latach 90.Karkasonne pisze:Morbid Marcin pisze:potem ilosc lukru przekroczyla stezenie nawet bliklowskich paczkow.
Tyle mam do powiedzenia w kwestii lukru. Żeby nie było wątpliwości - ciężar rozłożony równo na całej płycie.
-
- weteran forumowych bitew
LAKE OF TEARS jest znakomity!!!:-)))
-
O cholera-dzięki za info!!!:-)))empir pisze:no co ty
byłem na lake of tears w 1995 na koncercie w Sosnowcu. True beliefe festival to się nazywało a skład był następujący: VADER, CHRIST AGONY, LAKE OF TEARS, ISCARIOTA, AMAZEROTH, OVERLORD, EMPTINESS
-
Nagrali 3 świetne płyty: Headstones, Crimson Cosmos i Forever Autumn, ostatnia-najostrzejsza ze wszystkich teżBlock69 pisze:A to LAKE OF TEARS nagrało coś słuchalnego ? Nie znam, ale nazwa strasznie gejowa.
jest znakomita; nigdy nie nagrali złego albumu; co najwyżej dobry jak debiut i Neonai; dwie poprzednie są bdb,
chociaż w innej, bardziej mrocznej stylistyce!!!:-)))
-
Chociaż najlepsza jest moim zdaniem czwórka, potem dwójka i trójka!!!:-)))
-
- rozkręca się
- Kontakt:
Ja też najbardziej cieszę się z występu Lake OF Tears
-
I TO JEST BARDZO SŁUSZNA KONCEPCJA!!!:-)))Prezes pisze:Ja też najbardziej cieszę się z występu Lake OF Tears
- MinT
- Kontakt:
A dzień wcześniej ma być w Pro Katatonia z Alcest i czymś tam jeszcze.
*poznański Goldman Sachsman metalu*
LEFT HAND SOUNDS - http://facebook.com/lefthandsoundsorg
LEFT HAND SOUNDS - http://facebook.com/lefthandsoundsorg
-
To pięknie-na tym koncercie również będę!!!:-)))MinT pisze:A dzień wcześniej ma być w Pro Katatonia z Alcest i czymś tam jeszcze.
-
Setlista Lake of Tears z 30-go czerca br. z pewnego festu w Rosji (całkiem całkiem):
Taste of Hell
Illwill
Raven Land
The Greymen
Demon You / Lily Anne
House of the Setting Sun
Boogie Bubble
So Fell Autumn Rain
Sweetwater
Taste of Hell
Illwill
Raven Land
The Greymen
Demon You / Lily Anne
House of the Setting Sun
Boogie Bubble
So Fell Autumn Rain
Sweetwater
-
W-ko wskazuje na to, że taką właśnie zagrają u nas setlistę 18-go bm.!!!:-)))
-
Setlista Pain:
Same Old Song
I'm Going In
Monkey Business
Walking on Glass
Zombie Slam
Dirty Woman
Crashed
The Great Pretender
It's Only Them
End of the Line
Let Me Out
On and On
Shut Your Mouth
Same Old Song
I'm Going In
Monkey Business
Walking on Glass
Zombie Slam
Dirty Woman
Crashed
The Great Pretender
It's Only Them
End of the Line
Let Me Out
On and On
Shut Your Mouth
-
Pełna setlista Moonspell (jak grają jako główny zespół):
Axis Mundi
Alpha Noir
Love Is Blasphemy
Finisterra
Night Eternal
Opium
Awake
Mephisto
Lickanthrope
Nocturna
Scorpion Flower
Abysmo
New Tears Eve
Em Nome Do Medo
Vampiria
Ataegina
Alma Mater
Encore:
Wolfshade (A Werewolf Masquerade)
Trebaruna
Full Moon Madness
ps. brakuje mi Erotic Alchemy i czegokolwiek z "Under the Moonspell"!!!
Axis Mundi
Alpha Noir
Love Is Blasphemy
Finisterra
Night Eternal
Opium
Awake
Mephisto
Lickanthrope
Nocturna
Scorpion Flower
Abysmo
New Tears Eve
Em Nome Do Medo
Vampiria
Ataegina
Alma Mater
Encore:
Wolfshade (A Werewolf Masquerade)
Trebaruna
Full Moon Madness
ps. brakuje mi Erotic Alchemy i czegokolwiek z "Under the Moonspell"!!!
-
Setlista LAKE OF TEARS z aktualnej trasy-nieco inna od tej powyżej, ale moim zdaniem jest idealna:
Taste of Hell
Illwill
Demon You / Lily Anne
Raven Land
The Greymen
Boogie Bubble
So Fell Autumn Rain
House of the Setting Sun
Crazyman
Taste of Hell
Illwill
Demon You / Lily Anne
Raven Land
The Greymen
Boogie Bubble
So Fell Autumn Rain
House of the Setting Sun
Crazyman
-
To są znakomicie dobrane kawałki-dynamiczne, klimatyczne, a zarazem bardzo przebojowe-idealnie pasujące na Ich koncerty,
a tak wogóle to LAKE OF TEARS dla mnie jest najważniejszym zespołem na tej trasie-może się narażę paru osobom, ale tak
to właśnie czuję w głębi serca!!!:-)))
a tak wogóle to LAKE OF TEARS dla mnie jest najważniejszym zespołem na tej trasie-może się narażę paru osobom, ale tak
to właśnie czuję w głębi serca!!!:-)))
- kocurejro
- postuje jak opętany!
Dosko koncert Moonspell
bdb setlista :
Axis Mundi
Alpha Noir
Opium
Awake
Wolfshade
Lickanthrope
Em Nome Do Medo
Vampiria
Alma Mater
FullMoon Madness
bdb setlista :
Axis Mundi
Alpha Noir
Opium
Awake
Wolfshade
Lickanthrope
Em Nome Do Medo
Vampiria
Alma Mater
FullMoon Madness

-
Na razie bardzo krótko-jutro postram się napisac relację dogłębną!:-)))
Było ZNAKOMICIE pod każdym względem i wreszcie nareszcie zobaczyłem na żywo LAKE OF TEARS, a także poznałem
i dostałem w prezencie również do zrobienia recencji promo debiutanckiego albumu bardzo sympatycznych i miłych Greków
z zespołu Scar Of The Sun!!!:-)))
Było ZNAKOMICIE pod każdym względem i wreszcie nareszcie zobaczyłem na żywo LAKE OF TEARS, a także poznałem
i dostałem w prezencie również do zrobienia recencji promo debiutanckiego albumu bardzo sympatycznych i miłych Greków
z zespołu Scar Of The Sun!!!:-)))
-
Trochę to trwało, ale wreszcie nareszcie napiszę wyczerpującą relację z tego koncertu:
Pain-najlepszy z trzech koncertów tego zespołu jaki widziałem na żywo-kiedyś w Proximie i na Brutalu kilka lat temu było tylko bdb; moc, energia, potęga brzmienia, idealna, bardzo zróżnicowana setlista, koncert zagrany od serca i na luzie, znakomici muzycy i genialny perkusista, zachowanie i strój Petera odpowiednie, naturalne i idealnie pasujące; co z tego, że polowa osób wyszła z klubu przed Ich koncertem; w tym momencie żałuję, że nie widziałem nigdy Hypocrisy na żywo, a byłu ku temu u Nas dwie okazje; to był koncert wieczoru i słusznie byli headlinerem na całej trasie!!!:-)))
Moonspell-widzialem Ich na żywo wcześniej z 10 razy; zagrali super, od serca, z dużym zaangażowaniem, chwała Im za zagranie Alma Mater, Vampirii, Full Monn Madness, Opium i Wolfshade; mi osobiście bardzo zabrakło jeszcze do pełni szczęścia usłuszenia na żywo: Oratorium Tenebrarum part I z intro z "Under The Moonspell" oraz An Erotic Alchemy
i Love Crimes z jedynki oraz Mephisto z dwójki, ale nie zawsze można mieć w-ko; połowa z około 500 osób przuszła
specjalnie dla Nich!!!:-)))
Swallow The Sun-ciekawy, bdb, przekrojowy koncert, tylko jest jedno ale: jak grają spokojniej, bardziej klimatycznie ta muzyka
do mnie bardziej przemawia i ma swój klimat, jak grają szybciej, brutalniej a la black metal z klawiszami w stylu Catamenii jest już niestety gorzej-widocznie nadal szukają stylu-poprzednie dwa koncerty u boku Amorphis i Katatonii bardziej mi się podobaly!!!:-)))
Lake of Tears-tyle lat czekania (16 czy nawet 17), żeby u Nas znowu zagrali i to marzenie się spełniło-koncert super, zagrany na luzie i w pełni profesjonalnie z bdb setlistą z wiadomymi kawałkami z wiadomych płyt, mi osobiscie zabrakło prawdziwego koncertowego killera w Ich wykonaniu, czyli Devil's Dinner z trójki, ale i tak było super-miejmy nadzieję, że na kolejny Ich koncert u Nas nie przyjdzie nam czekać kolejne naście lat; wogóle należy się bardzo cieszyć, że wogole zagrali jakąkolwiek trasę od lat, bo zazwyczaj graja tylko na Wacken po wydaniu plyty albo na rockowych festach w Szwecji; szkoda, że nie wyszli
do swoich fanów po koncercie i mieli tak skromny i kiepski merchendise-mówi się trudno i żyje się dalej!!!:-)))
Scar of The Sun-bdb koncert zespołu debiutanta, ktory ma na koncie jedno demo i jeden ciekawy album, prywatnie Grecy to bardzo mili l sympatyczni ludzie-wyjątkowo miło sobie porozmawialiśmy po koncercie o Greckiej Scenie i nie tylko, a przy okazji dostaliśmy razem z kolegą Andriejem z Bialorusi po Ich promo (ciekawy album ze świetna oprawą graficzną z mnóstwem super Gości)!!!:-)))
Bdb i w pełni profesjonalna organizacja koncertu, jak zresztą zawsze w przypadku Knock Out Productions, bardzo miła
i przyjazna atmosfera, nikogo przypadkowego na koncertach-oby wszystkie takie były!!!:-)))
Pain-najlepszy z trzech koncertów tego zespołu jaki widziałem na żywo-kiedyś w Proximie i na Brutalu kilka lat temu było tylko bdb; moc, energia, potęga brzmienia, idealna, bardzo zróżnicowana setlista, koncert zagrany od serca i na luzie, znakomici muzycy i genialny perkusista, zachowanie i strój Petera odpowiednie, naturalne i idealnie pasujące; co z tego, że polowa osób wyszła z klubu przed Ich koncertem; w tym momencie żałuję, że nie widziałem nigdy Hypocrisy na żywo, a byłu ku temu u Nas dwie okazje; to był koncert wieczoru i słusznie byli headlinerem na całej trasie!!!:-)))
Moonspell-widzialem Ich na żywo wcześniej z 10 razy; zagrali super, od serca, z dużym zaangażowaniem, chwała Im za zagranie Alma Mater, Vampirii, Full Monn Madness, Opium i Wolfshade; mi osobiście bardzo zabrakło jeszcze do pełni szczęścia usłuszenia na żywo: Oratorium Tenebrarum part I z intro z "Under The Moonspell" oraz An Erotic Alchemy
i Love Crimes z jedynki oraz Mephisto z dwójki, ale nie zawsze można mieć w-ko; połowa z około 500 osób przuszła
specjalnie dla Nich!!!:-)))
Swallow The Sun-ciekawy, bdb, przekrojowy koncert, tylko jest jedno ale: jak grają spokojniej, bardziej klimatycznie ta muzyka
do mnie bardziej przemawia i ma swój klimat, jak grają szybciej, brutalniej a la black metal z klawiszami w stylu Catamenii jest już niestety gorzej-widocznie nadal szukają stylu-poprzednie dwa koncerty u boku Amorphis i Katatonii bardziej mi się podobaly!!!:-)))
Lake of Tears-tyle lat czekania (16 czy nawet 17), żeby u Nas znowu zagrali i to marzenie się spełniło-koncert super, zagrany na luzie i w pełni profesjonalnie z bdb setlistą z wiadomymi kawałkami z wiadomych płyt, mi osobiscie zabrakło prawdziwego koncertowego killera w Ich wykonaniu, czyli Devil's Dinner z trójki, ale i tak było super-miejmy nadzieję, że na kolejny Ich koncert u Nas nie przyjdzie nam czekać kolejne naście lat; wogóle należy się bardzo cieszyć, że wogole zagrali jakąkolwiek trasę od lat, bo zazwyczaj graja tylko na Wacken po wydaniu plyty albo na rockowych festach w Szwecji; szkoda, że nie wyszli
do swoich fanów po koncercie i mieli tak skromny i kiepski merchendise-mówi się trudno i żyje się dalej!!!:-)))
Scar of The Sun-bdb koncert zespołu debiutanta, ktory ma na koncie jedno demo i jeden ciekawy album, prywatnie Grecy to bardzo mili l sympatyczni ludzie-wyjątkowo miło sobie porozmawialiśmy po koncercie o Greckiej Scenie i nie tylko, a przy okazji dostaliśmy razem z kolegą Andriejem z Bialorusi po Ich promo (ciekawy album ze świetna oprawą graficzną z mnóstwem super Gości)!!!:-)))
Bdb i w pełni profesjonalna organizacja koncertu, jak zresztą zawsze w przypadku Knock Out Productions, bardzo miła
i przyjazna atmosfera, nikogo przypadkowego na koncertach-oby wszystkie takie były!!!:-)))