CANNIBAL CORPSE - 29.06, Wrocław, Alibi

zareklamuj koncert / wrazenia z koncertow...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Death in another way
weteran forumowych bitew

Re: CANNIBAL CORPSE - 29.06, Wrocław, Alibi

28-06-2012, 16:15

Maria Konopnicka pisze:Ja już się na Polskiego Busa zdecydowałem - jedziemy wesołą kompanią :)
Napisz mi, o której wyjeżdżacie Polskim Busem z Metra Wilanowska i o której dokładnie wracacie-pojadę tam z Wami!!!:-)))
Moj nr telefonu: 794356723 lub 668041638; na forum będę dziś tylko do 18-tej!!!:-)))
Death in another way
weteran forumowych bitew

28-06-2012, 16:19

Husar pisze:fisher
Jesteś monotematyczny, a powtarzanie tego samego w kółko jest po prostu strasznie nudne-nie masz niczego ciekawszego
do powiedzenia!!!???:-)))
Awatar użytkownika
MinT
weteran forumowych bitew
Kontakt:

28-06-2012, 16:27

aniola pisze:MinT jakis problem z Pw przypominam ze chce 2 opis mojego wygladu gdzies powyzej
No rzeczywiście. Twoje dostałem, ale nie mogę odpowiedzieć.
Dwójkę będę miał (normalna czy digi?).
MCD nie mam chwilowo.
Jak co to pisz mail: mnt at bloodthirst pl
*poznański Goldman Sachsman metalu*
LEFT HAND SOUNDS - http://facebook.com/lefthandsoundsorg
Death in another way
weteran forumowych bitew

28-06-2012, 16:42

Będę na tym koncercie także do wyjątkowo miłego zobaczenia!!!:-)))
aniola
weteran forumowych bitew

28-06-2012, 16:59

Ano do zobaczenia. :)))
aniola
weteran forumowych bitew

28-06-2012, 17:01

MinT pisze:
aniola pisze:MinT jakis problem z Pw przypominam ze chce 2 opis mojego wygladu gdzies powyzej
No rzeczywiście. Twoje dostałem, ale nie mogę odpowiedzieć.
Dwójkę będę miał (normalna czy digi?).
MCD nie mam chwilowo.
Jak co to pisz mail: mnt at bloodthirst pl
Wez digi:)))
Mort
rasowy masterfulowicz

28-06-2012, 17:48

przypominam, ze jutro bedziemy tanczyc do:
Mort pisze: Demented Aggression
Sarcophagic Frenzy
Scourge of Iron
Disfigured
Evisceration Plague
The Time to Kill is Now
Crucifier Avenged
Covered With Sores
Born in a Casket
I Cum Blood
Savage Butchery
Encased in Concrete
As Deep as the Knife Will Go
The Wretched Spawn
I Will Kill You
Priests of Sodom
Unleashing the Bloodthirsty
Make Them Suffer
Hammer Smashed Face
Stripped, Raped and Strangled
Jestem doskonale przygotowany do tego koncertu. Przez ostatnie kilka lat regularnie slucham kazdej z ich plyt. Bedzie zajebiscie.
I AM MORBID
Death in another way
weteran forumowych bitew

28-06-2012, 18:00

Ano będzie-przy kawałkach z "Bleeding" bedę niamal mordował ludzi wokół!!!:-)))
Awatar użytkownika
metalized
weteran forumowych bitew

28-06-2012, 18:41

To dobrze chyba że misie odwidziało jechać, zresztą jutro do16 orka. Nie chciałbym byc niemal zabity, albo całkiem albo wogle a nie tak jakoś ni w dupe ni w oko. Nbdb i niesympatyczny pomysł według mojej skromnej niewysublimowanej osoby. Powinno na CC być wszystko w wiadomym bdb klimacie.
P.J.E.C.
Maria Konopnicka

28-06-2012, 19:06

Sarcophagic Frenzy
Scourge of Iron
Disfigured
Evisceration Plague
The Time to Kill is Now
Crucifier Avenged
Covered With Sores
Born in a Casket
I Cum Blood
Savage Butchery
Encased in Concrete
The Wretched Spawn
I Will Kill You
Priests of Sodom
Make Them Suffer
Hammer Smashed Face
Obrazek
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

28-06-2012, 19:11

Sarcophagic Frenzy
Scourge of Iron
Disfigured
Evisceration Plague
The Time to Kill is Now
Crucifier Avenged
Covered With Sores
Born in a Casket
I Cum Blood
Savage Butchery
Encased in Concrete
The Wretched Spawn
I Will Kill You
Priests of Sodom
Make Them Suffer
Hammer Smashed Face
nie ma Ecstasy in Decay nie jade hehe
a na powaznie

widzimy sie pod scena!! Gramy jako drudzy i liczymy na wsciekly młyn pod sceną, bo my na pewno damy z siebie wszystko!!!!
effendi360
świeżak

29-06-2012, 09:53

Też będę z wami a moje "oregano" wraz ze mną :D
Maria Konopnicka

30-06-2012, 10:07

Właśnie dotarłem do domu - wyjazd świetny, koncert doskonały, brzmienie idealne, ludzi dużo - klub pękał w szwach, set lista wymarzona. Brzmienie było wręcz nieludzkie - bas chodził pięknie, przywodząc na myśl gotującą się smołę, gitary ciężkie, mięsiste, selektywne, wokale przewspaniałe, perkusja przypominała odgłosy ogromnego młota, który jakiś olbrzym poowijał w prześcieradła i wali nim bez opamiętania wbijając ludzi w ziemię.
Człowiek bez szyi to jakiś terminator - monstrum do wydobywania dźwięków - na żywo robi wrażenie jeszcze większe niż na płytach. Publika reagowała bardzo żywiołowo - jeden wielki pulsujący, ociekający potem organizm, w szaleńczych konwulsjach próbujący rozsadzić ściany klubu. Gorąco było przeokrutnie - po koncercie wszyscy wyglądali jakby wyszli spod prysznica. Co warto jednak podkreślić - nie śmierdziało i nie było duszno (jak np. na Mgła ostatnio w Krakowie).
Gdy opadłem z sił po pierwszych zrywach w szalejącym tłumie stanąłem sobie z boku sceny na podwyższeniu i przeżywając te nieludzkie, precyzyjne ciosy serwowane przez Amerykanów przez moment pomyślałem o tych wszystkich smutnych cipach, nieudacznikach i dyletantach z tego forum, którzy wypisywali tu kilka lat temu jakoby CC był zespołem przeciętnym, nie wartym uwagi i poza okładkami nic nie wnoszącym do death metalu. Trzeba wczoraj było być we Wrocławiu i przeżyć te 20 absolutnie genialnych i mistrzowsko odegranych kawałków. A później wyjść przed klub, położyć głowę na jezdni i czekać aż nadjedzie pierwszy samochód.
Nie mam żadnych wątpliwości, że ten zespół to absolutny top death metalu. Dla mnie to aktualnie chyba nawet numer jeden w tej stylistyce.
[V]
mistrz forumowej ceremonii

30-06-2012, 10:41

Maria ma ponad trzy dychy na karku a pisze jak nastolatek hehehe
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
535

30-06-2012, 10:45

Maria Konopnicka pisze:...Gdy opadłem z sił po pierwszych zrywach w szalejącym tłumie stanąłem sobie z boku sceny na podwyższeniu i przeżywając te nieludzkie, precyzyjne ciosy serwowane przez Amerykanów przez moment pomyślałem o tych wszystkich smutnych cipach, nieudacznikach i dyletantach z tego forum, którzy wypisywali tu kilka lat temu jakoby CC był zespołem przeciętnym, nie wartym uwagi i poza okładkami nic nie wnoszącym do death metalu...
Mimo tego całego zamieszania i szaleństwa, był jednak czas na przemyślenia i refleksje, a słyszałem, że CC prezentuje tylko bezmyślny łomot.
Mort
rasowy masterfulowicz

30-06-2012, 11:41

Zwiedzalem Media Markt i Saturna i do klubu wbilem kiedy Sphere dogrywal ostatni kawałek. Cannibal Corpse rozpierdolil dwudziestoma strzalami, ktore sa w tym temacie gdzies powyzej. Koncert byl wysmienity ale szkoda, ze nie wykrecono bardziej selektywnego brzmienia gitar, ktore w walcach jak Scourge of Iron, The Wretched Spawn czy I Cum Blood sprawdzalo sie wysmienicie, jednak w szybkich partiach bylo troche nieczytelne. Totalnemu zaangazowaniu zespolu odpowiedziala publika, byla ladna zabawa pod scena i nieco stagedivingu. Ci troche niesmiali i mniej bojowi ograniczali sie do darcia mordy w przerwach miedzy numerami i skandowania: "KANIBAL!" Klub byl zapchany po brzegi, a potu bylo tyle, ze bez kaloszy pod scene podchodzili tylko najdzielniejsi. Na 3 ostatnie kawalki ucieklem sprzed sceny zeby sie napic wody i pozegnalem CC machajac glowa niedaleko baru i odspiewujac razem z Fisherem Hammer Smashed Face i wienczacy koncert Stripped, Raped And Strangled. Z Masterfula widzialem: Mańka, Klemensa, Marię, Death in another way, goscia z Sacrofuck. Trockiego chyba nie było.
Po koncercie zmieniłem t-shirta na swiezo kupionego w klubie, bo dwa ktore mialem ze soba sa mokre jeszcze teraz. Wracając na dworzec zahaczyłem o Noc Filmów w Multikinie, gdzie zobaczyłem filmy tak chujowe, że zapamiętałem ich tytuły aby przestrzec innych. Nie oglądajcie Człowieka na krawędzi i Terytorium Wroga.
I AM MORBID
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

30-06-2012, 11:58

:D

terytorium wroga wcale takie najgorsze nie było. ot przeciętniak
Agony
postuje jak opętany!

30-06-2012, 12:19

Maria Konopnicka pisze:Nie mam żadnych wątpliwości, że ten zespół [Cannibal Corpse] to absolutny top death metalu. Dla mnie to aktualnie chyba nawet numer jeden z tej stylistyce.
Sądzę, że jeśli za sto lat w muzycznych opracowaniach będzie się wspominać o takim zjawisku, jak death metal, to właśnie Kanibale będą przedstawiani jako największy, najważniejszy reprezentant tego gatunku. Żaden inny zespół deathowy nie osiągnął sukcesu na miarę Cannibal Corpse. Oni mają najbardziej obszerną dyskografię, w dodatku nic nie wskazuje na to, by w najbliższej przyszłości mieli zaniechać nagrywania znakomitych albumów. Jak myślicie, ile znakomitych albumów nagra jeszcze Morbid Angel albo Deicide? Ja obstawiałbym, że te dwa zespoły słabnąć będą coraz bardziej aż do czasu, gdy wyniosą ich z pola bitwy w worku foliowym. Tymczasem formacja A. Webstera posiada wszelkie predyspozycje, by trwać jeszcze dłuuugo. I być weteranem sceny na tyle żywotnym, że pojawiające się co roku młode zespoły będą porównywać własne dokonania z nową w danym momencie płytą mistrzów z Cannibal Corpse.
Wraz z upływającymi latami i wydłużającą się perspektywą czasową coraz mniejsze znaczenie będzie mieć fakt, że Autopsy czy Morbid Angel o kilka miesięcy wyprzedzili Kanibali ze swoimi debiutami płytowymi. Im dłużej trwa szaleństwo o nazwie ''death metal'', tym bardziej wzmacnia się pozycja Cannibal Corpse na tej części sceny muzycznej.
In God We Trust
Azrik
rozkręca się

30-06-2012, 12:28

Bardzo fajny koncert dali panowie z CC, szaleństwo jednym słowem tylko strasznie duszno w klubie było no i brak klimatyzacji sprawił że pot lał się strumieniami. A najlepiej to było w pociągu z Wrocka do Gliwic - cały zapchany, ani odrobiny miejsca trzeba było stać koło jakichś meneli.
Awatar użytkownika
Dragazes
w mackach Zła

30-06-2012, 12:41

Potwierdzam to co wyżej napisane. Bardzo zaskoczyło mnie świetne brzmienie bo po Alibi spodziewałem się ściany hałasu. Corpsegrinder to bardzo miły człowiek, przywitał nas mówiąc "kurwa". To sympatyczne, że obcokrajowcy uczą się polskich powitań.

Pozdrawiam pana, który tańczył na stoliku po prawej stronie pod sceną i starł w proch wszystkie stojące tam szklanki! ;)
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
ODPOWIEDZ