Adversarial - All Idols Fall Before the Hammer [2010]
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Re: Adversarial - All Idols Fall Before the Hammer [2010]
No nareszcie ktos z normalnym poczuciem estetyki
!

“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Castor
- weteran forumowych bitew
Nie przesadzajcie z tym że nie da się słuchać. Nie da się, czy się Wam po prostu nie chce? Werbel wali po uszach to fakt, ale reszty i tak nie zagłusza. Nie porównałbym go do werbla ze St. Anger ale raczej z "Resist" Damnation. Co do porównania samego Adversarial do Immolation jak najbardziej na miejscu. Technicznie muzyka również zaawansowana, ale Immolation nie tylko sama technika, dobrze wiecie o czym mowa. Ich geniusz polega na tym iż riffy wbijają się w głowę tak głęboko że ciężko jest je zapomnieć, dodatkowo działają jak bufor i wypierają wszystkie inne riffy "konkurencji". Tak więc, żeby stwierdzić że Adversarial (podobnie jak Immolation) nie jest tylko kolejnym zespołem grającym nudny techniczny death metal, potrzeba czasu.

- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Z tego co widzę, to Ty jestes w stanie słuchać czasem największego syfu, byleby to metal był (vide jakieś teatry of tradżedi lol )Nie chce to mi sie słuchać Satanic Warmaster albo innych tego typu wynalazków. To brzmienie JEST totalnie spierdolone, i chyba jedynie jakiś dobry equalizer mógłby tu uratować sytuację. Chociaż dupa, tez nie, bo to poprostu mastering jest zjebany. Zmusiłem się, posłuchałem tej płyty dzisiaj ze dwa razy i co z tego, że kompozycyjnie jest fajnie, jak sie tego słuchac nie da przez to brzmienie?
- Castor
powiem Ci szczerze, jeszcze nie raz Cię zaskoczę 
Poza tym nie wiem dlaczego wspominasz o ToT, przecież Adversarial to konkretne granie a nie jakieś pitu pitu

Poza tym nie wiem dlaczego wspominasz o ToT, przecież Adversarial to konkretne granie a nie jakieś pitu pitu

- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Piłem akurat do tego, że brzmienie nie przeszkadza Ci znacząco w odbiorze muzyki.
Aha i żeby nie było, że samo malkontenctwo, początek 4 utworu jest zaskakujący i zapadający w pamięc. Może dlatego, że mało tam napierdalania po bębnach.
Aha i żeby nie było, że samo malkontenctwo, początek 4 utworu jest zaskakujący i zapadający w pamięc. Może dlatego, że mało tam napierdalania po bębnach.
- Castor
Przeszkadza, ale nie akurat w tym przypadku. Pod tym względem nie różnię się od CiebieAlsvartr pisze:Piłem akurat do tego, że brzmienie nie przeszkadza Ci znacząco w odbiorze muzyki.

Malta totalnie spierdolił tę płytę

No i gitesAlsvartr pisze:Aha i żeby nie było, że samo malkontenctwo, początek 4 utworu jest zaskakujący i zapadający w pamięc.

-
- rasowy masterfulowicz
No, to rozumiem, konkretny samobój. Czyli przyznajesz się, że słuchasz p2p2?Castor pisze:powiem Ci szczerze, jeszcze nie raz Cię zaskoczę

Odnośnie muzyki- "osłuchałem się" z lekka. Ten cudzysłów to na poczet brzmienia, które nie ułatwia przyswojenia tej muzyki. Podtrzymuje swoja opinię, że muzycznie i kompozycyjnie jest tu bardzo dobrze, z mocnym odniesieniem na -ation Death Metal.
Ale brzmieniowo to jest dramat...
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
jedno jest pewne - na koncertach nie zabrzmią gorzej 

Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
-
- rasowy masterfulowicz
Hehe, w tym szaleństwie jest metoda. "Nagramy fatalnie brzmiący materiał studyjny po to, byście przychodzili na nasze koncerty i padali na kolana gdy ustawimy się w końcu selektywnie."
- ultravox
- zahartowany metalizator
Znakomity album, najlepsza tego typu rzecz od czasu debiutu Impetuous Ritual.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Pokonała mnie ta płyta. Im głośniej robiłem, żeby usłyszeć cokolwiek innego niż ten jebany werbel, tym bardziej zagłuszał on inne instrumenty. Natomiast to co jednak udało mi się usłyszeć było co najwyżej przyzwoite. Stawianie tego obok Immolation albo Impetuos Ritual (w ogóle jak Ty się dosłuchałeś tutaj podobieństw?) jest po prostu nie na miejscu. Nie mam problemu z piwnicznym, zgruzowanym brzmieniem, ale taki wynalazek jak tutaj sprawia, że po prostu nic nie słychać. Trochę bez sensu taka płyta. Szkoda czasu.
The madness and the damage done.
- ultravox
A dosłuchałem się? Podobieństwo jest w podejściu do death metalowej materii, więc wrzucam na tę samą półkę co Impetuous Ritual, Ignivomous, Antediluvian czy Dead Congregation - co nie zmienia faktu, że każda z tych kapel gra inaczej. I podtrzymuję to co napisałem, dla mnie to jest najlepsza rzecz z tej szuflady od czasu debiutu IR. Pod względem energii i pracy gitar zostawia daleko w tyle taki Ignivomous chociażby, a "garnkowaty" werbel już dawno przestał mi przeszkadzać.Kurt pisze: albo Impetuos Ritual (w ogóle jak Ty się dosłuchałeś tutaj podobieństw?)
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
A, faktycznie. Zwracam honor, coś źle przeczytałem. Natomiast Ignivomous dużo fajniejsze od nich, zresztą każda z wspomnianych kapel jest od nich lepsza. Tam ten dźwiękowy atak jest dużo bardziej przemyślany i mimo wszystko lepiej skonstruowany.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
A tu też wrzucę, skoro już jest temat.
28 czerwca ukazał się poprzez Nuclear War Now! split Antediluvian z Adversarial (Link), jakby ktoś chciał sprawdzać. Z tego co wiem, tylko na winylu, na ten moment.
28 czerwca ukazał się poprzez Nuclear War Now! split Antediluvian z Adversarial (Link), jakby ktoś chciał sprawdzać. Z tego co wiem, tylko na winylu, na ten moment.
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
e no nie brzmi to tragicznie :) wszystko slychac selektywnie oprocz basu. perkusja zajebiscie ciupie jak w czeskich grindach :) trzeba kupic.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- ultravox
Doskonały jest ten split.Kurt pisze:A tu też wrzucę, skoro już jest temat.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Chyba nawet część Adversarial lepsza, produkcja nie jest taka spierdolona jak na debiucie, a muzycznie jest to bardziej spójne niż część Antediluvian. Generalnie, nieźle.
- ultravox
Mnie tutaj wszystko pasuje, jestem zachwycony. Takie granie lubię najbardziej. Tak jak z połączenia mocy pięciu żywiołów powstaje Kapitan Planeta, tak ze zderzenia Adversarial z Antediluvian wychodzi Generał Czarna Dziura.
-
- rasowy masterfulowicz
Czemu te chujki nie miały takiej produkcji na debiucie? Nadal nie jest perfekcyjnie, ale w końcu dobrze słychać jaki ta ekipa ma potencjał muzyczny.
I jak bardzo lubi Immolation ;)
I jak bardzo lubi Immolation ;)
- Godplayer
- w mackach Zła
Po bdb splicie z Antediluvian spodziewałem się , że w końcu zabiorą się za nowy album , a te sukinsyny wydali kolejny split , tym razem z Paroxsihzem . Jakby co , to można zamawiać u Hellthrashera .
A tu można posłuchać > " onclick="window.open(this.href);return false;
A tu można posłuchać > " onclick="window.open(this.href);return false;