OM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- rasowy masterfulowicz
Re: OM
Po takiej płycie jak ostatnia aż wstyd przyznać, że wcześniej zlewałem ciepłą strugą ten zespół, pomimo Sennych korzeni. Kajam się i biegnę nadrabiać braki we wcześniejszych albumach. Płyta akurat w takim klimacie i nastroju jaki uwielbiam. Całkowicie subiektywnie, ale dla mnie jeden z kandydatów do płyty roku.
- megawat
- weteran forumowych bitew
Wszystko co piszecie o tej płycie to prawda. Choć na początku zareagowałem na ten album alergicznie postanowiłem się nie poddawać i dać mu jeszcze kilka szans w innym czasie. Opłaciło się bo wcześniej myślałem, że "God is Good" jest mocny a tu taki cios. Narkotyczny trans w oparach mistycyzmu, tyle w temacie. :D
Aha, z tym Dead Can Dance w numerze otwierającym jest mocno coś na rzeczy, nie razi to, ale chyba dobrze, że nie ma na tej płycie więcej takich tropów.
Aha, z tym Dead Can Dance w numerze otwierającym jest mocno coś na rzeczy, nie razi to, ale chyba dobrze, że nie ma na tej płycie więcej takich tropów.
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
-
Wszystko tylko nie to, niech nagrywają krótkie a skondensowane strzały. 30 - 40 minut to naprawdę maksimum w jakim ta muzyka ma IMO sens, dłuższy czas tylko to wszystko prawdopodobnie rozwodni.
Niedosyt >>>>>>>>> przesyt
Niedosyt >>>>>>>>> przesyt
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
- Adrian696
- zahartowany metalizator
zgadzam sie z Batonem - ja tez wole płyty góra 40 minutowe - wole uczucie, ze musze jeszcze raz to odpalic, niz ok, ale moze cos innego ;)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
-
- zaczyna szaleć
Winyl ma byc podwojny.Wódz 10 pisze:Albo podwójny album :DNerwowy pisze:No i mogliby dobić do tej godziny w końcu na następnym albumie.
Bardzo dobry album, poki co ich najwieksze osiagniecie coraz wiecej wplywow Grails.
A z innej paki to mozna w koncu lykac reedycje Sleep - "Dopesmoker" w Melissa69 albo na Allegro.
- grot
popieram zdecydowanieAdrian696 pisze:zgadzam sie z Batonem - ja tez wole płyty góra 40 minutowe - wole uczucie, ze musze jeszcze raz to odpalic, niz ok, ale moze cos innego ;)
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Chodziło mi bardziej o podwójną dawkę tak samo dobrej muzyki :)
Nie mam problemu z długimi, dobrymi wydawnictwami. Nie mam też problemu z zapuszczeniem takiego OM w pętli. Wtędy jest prawdziwy OMMMMMMMMMMMMMMMMM
Nie mam problemu z długimi, dobrymi wydawnictwami. Nie mam też problemu z zapuszczeniem takiego OM w pętli. Wtędy jest prawdziwy OMMMMMMMMMMMMMMMMM
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
And the intricacies of the machines that make it possible