TORTORUM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
Re: TORTORUM
no, dobre toto
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- StratvmTerror
- starszy świeżak
wyblakłe i męczące jak dla mnie. perkusja bez urozmaiceń, chwilami jakieś patenty gorgorothowskie przelatują. nie będę do tego wracał.
- Realista
- weteran forumowych bitew
Po kilkunastu przesłuchaniach stwierdzam że to dośc przecietna płyta, tzn posłuchac od czasu do czasu mozna ale zero spustów, spodziewałem się że Paimon zagra wiecej swoich gitarowych "melodii" znanych chocby z Thunderbolt a tu nic, zgrabny BM ot i tyle.
- Scaarph
- zahartowany metalizator
- Realista
Chyba Ty Patryku :DScaarph pisze:przestań się mazać
- Adrian696
Patryku :)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Scaarph
chyba ty, zbigniewie :)Realista pisze:Chyba Ty Patryku :DScaarph pisze:przestań się mazać
- Adrian696
teraz jest poprawnieScaarph pisze:chyba ty, Jusufie :)Realista pisze:Chyba Ty Patryku :DScaarph pisze:przestań się mazać
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- PrzemoC
- postuje jak opętany!
Posłuchałem parę razy - są dobre momenty, ale całość jakby bez polotu. Odpuszczam sobie.
- Realista
tak lepiejScaarph pisze:chyba ty, Adroianie :)Realista pisze:Chyba Ty Patryku :DScaarph pisze:przestań się mazać
- Najprzewielebniejszy
podpisuje sie, fajny material, lubie ten paimonowski sznyt, dzwony i giratowe pochody. Gosc niezmiennie robi dobrą muzyke.Nekromantheon pisze:Pierwsze odsluchy za mna.Bardzo fajny material.Nic odkrywczego, ale tez taki pewnie byl zamiar.
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
Jestem przy trzecim numerze, którego "linię" notabene gdzieś już słyszałem. Czyżby znany i lubiany trop? Solidne granie w celu podtrzymania gatunku.
- Foxhound
- postuje jak opętany!
B. dobra płyta. Tyle po wstępnym zapoznaniu się z materiałem. Słychać, w jakim sosie dusiły się te numery, + szczypta nowego(?) Gorgoroth.
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Właśnie osłuchuję i jest bardzo dobrze :) Zaskoczonym na plus. Tną gitarki moje uszy, aż miło.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Clochard
We are proud to announce that TORTORUM has been invited to take part in Beyond The Gates festival in Bergen! While highly acclaimed Hole In The Sky has
been turned into ashes last year, Beyond The Gates will unleash its fury on the 23rd of August 2012. The band will be an opening act on Thursday, the
23rd of August at Garage. Make sure you won't miss it as TORTORUM will not perform again in Bergen in near future. More info to be found here:
http://www.facebook.com/beyondthegatesbergen
- Lykantrop
Otóż to, idealnie wyważone są tutaj 2 czynniki: melodia i brutalność. Bardzo przyjemnie się tego słucha. Właściwie to od 1szego przesłuchania wchodzi tak gładko jak nafta Kobuszewskiemu. Strasznie taki... sentymentalny ten materiał, ale jednocześnie nie rozwodniony jak kisiel na harcerskiej stołówce. Na początku kręciłem nosem i gdybałem, że "Thunderbolt to se ne vrati", ale na szczęście niepotrzebnie - solidny album i świetna kontynuacja drogi zapoczątkowanej na "Apocalyptic Doom". Barghest nawet specjalnie barwę głosu musiał zmienić chyba, żeby się jak najbardziej upodobnić do NCM'a :-)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Lykantrop
No to mamy powrót Thunderbolt.We want to announce that Barghest (bass/vox) will not be able to perform with TORTORUM at Beyond The Gates festival in Bergen on Thursday,
the 23rd of August due to some important, personal duties... We were trying to work something out, but at the end it was clear that he won't be
able to do it, unfortunately.
The band made a common, tough decision which is: not to cancel the performance, but to find a replacement for the festival. So, all those who will show
up that evening at Garage, will experience TORTORUM with Necrosodom (known from notorious acts like Azarath, Anima Damnata or Thunderbolt) on bass
and vocals.
No remorse!
Hail Satan!
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95