discharge vs voivod
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: discharge vs voivod
Zawsze powtarzam, że gdyby nie punk/hc nie byłoby ekstremalnych odmian metalu. Najlepszym tego przykładem jest wspomniany tu niejednokrotnie Slayer.
-
- weteran forumowych bitew
Autopsy, Deathstrike, Repulsion, Impetigo, Abscess...
-
- Headcrab
- Kontakt:
Głos na Discharge, bo ta nazwa kojarzy mi się z Disgorge, które lubię bardziej niż Voivod.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
- metalized
Głos na Wrathprayer bo obie kapele mi wiszą koło klamry pasa w spodniach :P
P.J.E.C.
- ultravox
- zahartowany metalizator
Dziwne zestawienie, nie umiałbym wybrać.
- moonfire
Discharge w zasadzie nie znam, jak poznam, to się wypowiem.
- Mistrz
- postuje jak opętany!
a co jest takiego niby na debiucie DISCHARGE czego nie ma na debiucie VENOM?
- olo1972
- postuje jak opętany!
Z tych samych powodów również głos na Voivod.535 pisze:U mnie oczywiście VOIVOD. Dlaczego? Dlatego, że VOIVOD usłyszałem wcześniej. Tyle wystarczy, by oddać na nich swój głos.
- Parasite
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
Mógłbym się podpisać, ale Discharge prócz Hear Nothing, See Nothing, Say Nothing nie znam dobrze ;) Poza tym Voivod>>>>>>>>>>>>>Metallica, więc wiadomo na co idzie głos.olo1972 pisze:Z tych samych powodów również głos na Voivod.535 pisze:U mnie oczywiście VOIVOD. Dlaczego? Dlatego, że VOIVOD usłyszałem wcześniej. Tyle wystarczy, by oddać na nich swój głos.
- Glene
DIscharge to wyzszy poziom agresji, wkurwienia, szybkosci i ciezaru to slychac przeciez od razu.Mistrz pisze:a co jest takiego niby na debiucie DISCHARGE czego nie ma na debiucie VENOM?
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
ja zaglosowalem na discharge, chociaz oczywiscie wole voivod, ale myslalem, ze ta ankieta to tak dla jaj, nie? ;]
this is a land of wolves now
- Glene
Byla :D
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Ja bym to ujal inaczej. Co jest na debiucie Venom, czego nie ma na debiucie Discharge i po chuj sie to tam znajduje? ;)Glene pisze:DIscharge to wyzszy poziom agresji, wkurwienia, szybkosci i ciezaru to slychac przeciez od razu.Mistrz pisze:a co jest takiego niby na debiucie DISCHARGE czego nie ma na debiucie VENOM?
Wieszcze rychly poczatek napinki :DGlene pisze:Byla :D
- Scaarph
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Mistrz
- postuje jak opętany!
takie tam pierdolenie.Glene pisze:DIscharge to wyzszy poziom agresji, wkurwienia, szybkosci i ciezaru to slychac przeciez od razu.Mistrz pisze:a co jest takiego niby na debiucie DISCHARGE czego nie ma na debiucie VENOM?
http://www.youtube.com/watch?v=yRpikSZHHRY
i DISCHARGE pozamiatane :D
ale tak na serio - lubię, doceniam, wyobrażam sobie nawet, że doskonały "Protest and Survive" mógł być pierwowzorem dla jeszcze lepszego "Messiah" HELLHAMMER.
- Scaarph
jak najbardziej.Triceratops pisze:ale jak najbardziej?
- Drone
Ta ankieta może jedynie oddać nastrój chwili wśród użytkowników forum. Dlaczego nie pójść dalej i nie zrobić ankiety THE STOOGES vs DISCHARGE? Albo CHUCK BERRY vs THE STOOGES? Czy to daje asumpt do pisania potem nierówności CHUCK BERRY > VOIVOD? Oczywiście, że nie. Porównywanie tak ważnych zjawisk w muzyce jest pozbawione jakiegokolwiek sensu. Mamy do czynienia ze zjawiskami podstawowymi, wręcz atomowymi. Dyskusja, co jest lepsze: atom wodoru czy atom tlenu. Zależy dla kogo i zależy kiedy. Nie ma tutaj jednej obowiązującej prawdy.
EDIT: A i zakładając temat wypadałoby go napisać DUŻYMI LITERAMI. Taka konwencja, która się tu przyjęła, a jest miła dla oka.
EDIT: A i zakładając temat wypadałoby go napisać DUŻYMI LITERAMI. Taka konwencja, która się tu przyjęła, a jest miła dla oka.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- twoja_stara_trotzky
jakiś czas temu napisałe:
stwierdzam autorytarnie, że w pierwszej połowie lat 80 metal brzmiał zwyczajnie śmiesznie, gdy się go zestawiło z ówczesnymi płytami Misfits, Dead Kennedys, Discharge czy Black Flag. Może Venom i Motorhead mogły stawać z nimi w szranki, reszta była po prostu na kompletnie innym poziomie radykalizmu. Na chwilę się o wyrównało, jak się pojawiły Slayer, Celtic Frost czy Voivod, ale później znów wróciło do normy. PUNK > METAL
i są to słowa mędrca.
stwierdzam autorytarnie, że w pierwszej połowie lat 80 metal brzmiał zwyczajnie śmiesznie, gdy się go zestawiło z ówczesnymi płytami Misfits, Dead Kennedys, Discharge czy Black Flag. Może Venom i Motorhead mogły stawać z nimi w szranki, reszta była po prostu na kompletnie innym poziomie radykalizmu. Na chwilę się o wyrównało, jak się pojawiły Slayer, Celtic Frost czy Voivod, ale później znów wróciło do normy. PUNK > METAL
i są to słowa mędrca.