DEATHSPELL OMEGA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Parasite
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
Re: DEATHSPELL OMEGA
Wydało się: Morph, to Alsvartr ;) Zapomniałeś się przelogować ;)
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Już niejednokrotnie to pisałem: w przypadkach zespołów spoza krajów anglojęzycznych używanie tego typu słownictwa i konstrukcji to jebana wiocha. Zdanie na ten temat nie zmienię. "Pokażmy ile jesteśmy w stanie posiedzieć nad przekładami z XIII - XV w. tylko po to żeby wrzucić jedno czy dwa słowa do tekstu na który nikt poza garstką podobnych bufonów przekonanych o swojej elitarności nie zwróci uwagi".Morph pisze:No przecież masz, że to Middle English, czemu miałoby występować we współczesnych słownikach? Piszesz jakbyś się dziwił, że używają bufony jebane tych wszystkich giveth, thee, thine i zdań zaczynających się od for :D.
Jak dla mnie to mogła go nawet napisać jego stara. Tego typu zabiegi są napompowane i sztuczne do bólu.Parasite pisze:Poza tym, Alsvartr, jesteś absolutnie pewny, że to Aspa napisał ten tekst?
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Za podejrzenia, że jestem z Sosnowca masz w łeb butelką przy najbliższej okazji
.

Give birth to something dead
Give birth to something old
- Morph
- Kontakt:
+1Alsvartr pisze: Już niejednokrotnie to pisałem: w przypadkach zespołów spoza krajów anglojęzycznych używanie tego typu słownictwa i konstrukcji to jebana wiocha. Zdanie na ten temat nie zmienię. "Pokażmy ile jesteśmy w stanie posiedzieć nad przekładami z XIII - XV w. tylko po to żeby wrzucić jedno czy dwa słowa do tekstu na który nikt poza garstką podobnych bufonów przekonanych o swojej elitarności nie zwróci uwagi".
+1Alsvartr pisze: Jak dla mnie to mogła go nawet napisac jego stara. Tego typu zabiegi są napompowane i sztuczne do bólu.
To już razem +2. Jak uzbierasz 25 punktów to dostaniesz piwo.
- Parasite
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
Sztuczne? Bo?Alsvartr pisze:Jak dla mnie to mogła go nawet napisać jego stara. Tego typu zabiegi są napompowane i sztuczne do bólu.Parasite pisze:Poza tym, Alsvartr, jesteś absolutnie pewny, że to Aspa napisał ten tekst?
Poza tym, jak już wspomniałem, ktoś może sobie z biednych (black) metalowczyków jaja robić, a oni nawet nie są tego świadomi :D
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Bo tego typu język został zarzucony setki lat temu. To tak jakby teraz polski zespół BM zaczął używać archaizmów, które nie były wykorzystywane w języku od XVII w,.Parasite pisze:Sztuczne? Bo?
Oczywiście, nie twierdzę że wszystkie liryki tego typu powinny opierać się na najprostszych i jak najmniej skomplikowanych konstrukcjach, ale wycieczki w rejony Chaucera czy Wycliffe'a zalatywałyby sztucznością nawet w twórczości rdzennych Brytyjczyków.
- Parasite
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
Powiedz to studentom medycyny, którzy np. na farmakologię wkuwają na pamięć tysiące łacińskich nazw leków (TO jest sztuczne ;) )
Jeżeli chodzi o DsO nie widzę, nie słyszę w tym NIC sztucznego. Mają swoją wizję, której się trzymają.
Jeżeli chodzi o DsO nie widzę, nie słyszę w tym NIC sztucznego. Mają swoją wizję, której się trzymają.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
to zes dojebal z ta medycyna...
Asfalt ma racje w tej kwestii. Ogolnie to do tej calej otoczki zaczynam podchodzic z nieco wiekszym dystansem niz kiedys - co oczywiscie nie zmienia faktu, ze te kilka albumow DSO to bezapelacyjna ekstraklasa metalu.
Asfalt ma racje w tej kwestii. Ogolnie to do tej calej otoczki zaczynam podchodzic z nieco wiekszym dystansem niz kiedys - co oczywiscie nie zmienia faktu, ze te kilka albumow DSO to bezapelacyjna ekstraklasa metalu.
this is a land of wolves now
- Sybir
Przez ciekawość, gdzie tak jest? ;)Parasite pisze:Powiedz to studentom medycyny, którzy np. na farmakologię wkuwają na pamięć tysiące łacińskich nazw leków (TO jest sztuczne ;)
Nie wiem, o co chodzi z tymi archaizmami - obrali sobie taką metodę, nie są w tym odosobnieni, można się przyzwyczaić do takiej konwencji i traktować właśnie tylko jako konwencję.
Ostatnio zmieniony 15-07-2012, 22:29 przez Sybir, łącznie zmieniany 1 raz.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Powiedz, że nie porównałeś właśnie zawodu w którym łacińskie nazwy leków i chorób używane są do tej pory, do tekstów zespołu metalowego. Błagam, powiedz.Parasite pisze:Powiedz to studentom medycyny, którzy np. na farmakologię wkuwają na pamięć tysiące łacińskich nazw leków (TO jest sztuczne ;) )
I znowu się powtórzę: teksty napisane dobrą angielszczyzną, pasującą do kontekstu muzyki i tła samego w sobie, bez przesadnej bufonady ma np. Funeral Mist czy Antaeus. Typki z DsO starają się aż za bardzo i dlatego właśnie mam "beef" z ich twórczością. Chcą za dużo, zapominając kim tak naprawdę są.
- Riven
- Kontakt:
- Glene
- weteran forumowych bitew
Carcass wystarczyl jeden podrecznik:D
- Morph
- Kontakt:
Re:
Take thouSkaut pisze:a próbują to przekuć w muzykę? :DParasite pisze:Powiedz to studentom medycyny, którzy np. na farmakologię wkuwają na pamięć tysiące łacińskich nazw leków (TO jest sztuczne ;) )
Of the Quininae Sulphatis, one drachm.
make twelve capsules.
EMULSUM! INFUSUM! OLEUM!
;]
- Parasite
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
Re:
Raczej nie, ale to nic prostszego ;) Każda litera, to określone położenie linii w przestrzeni (teoretycznie w 2D, ale stosunkowo prostymi metodami można to przełożyć na np. 3D), zadajesz bijekcję między odpowiednio zdefiniowanym zbiorem kartezjańskim nut i czasu, a wykresem symbolizującym litery. I masz. ;)Skaut pisze:a próbują to przekuć w muzykę? :DParasite pisze:Powiedz to studentom medycyny, którzy np. na farmakologię wkuwają na pamięć tysiące łacińskich nazw leków (TO jest sztuczne ;) )
To akurat jest prawda ;) Mój brat studiuje medycynę, każą im wkuwać na pamięć tysiące łacińskich nazw. Żaden lekarz tego nie pamięta, nie potrzebuje.Riven pisze:to zes dojebal z ta medycyna...
Edit: Tak jest w Olsztynie ;)
- Sybir
Re: Re:
Zamilknij, duchu nieczysty, apage! :DMorph pisze:Take thouSkaut pisze:a próbują to przekuć w muzykę? :DParasite pisze:Powiedz to studentom medycyny, którzy np. na farmakologię wkuwają na pamięć tysiące łacińskich nazw leków (TO jest sztuczne ;) )
Of the Quininae Sulphatis, one drachm.
make twelve capsules.
EMULSUM! INFUSUM! OLEUM!
;]
Mater, gdzież to tak katują? :DParasite pisze:Mój brat studiuje medycynę
edit: ciekawe, czy gdzieś jeszcze panuje taki archaiczny stosunek do nauki farmakologii, żeby uczyć tysięcy nazw leków po łacinie
Ostatnio zmieniony 15-07-2012, 22:36 przez Sybir, łącznie zmieniany 1 raz.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Riven
- Kontakt:
@Parasite
Ja nie mowie, ze to nieprawda - ale analogia troche nie teges ;] Zreszta niewazne, grunt ze fajna ta epa.
Ja nie mowie, ze to nieprawda - ale analogia troche nie teges ;] Zreszta niewazne, grunt ze fajna ta epa.
this is a land of wolves now
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Pokaż mi inny zespół egzystujący aktualnie na black metalowej scenie, który dochodzi do taki ekstremów w tworzeniu tekstów. Bo może jestem nie na czasie, ale takiego napięcia na sztuczny intelektualizm i anarchiczności nie widziałem nigdzie indziej.Sybir pisze:Nie wiem, o co chodzi z tymi archaizmami - obrali sobie taką metodę, nie są w tym odosobnieni,
- Parasite
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
To nie jest SZTUCZNE! Np. Funeral Mist znaju?
- Drone
Wielka sztuka MA PRAWO przemawiać językiem, jaki uzna za stosowny. Nietzschego odsądzano od czci i wiary po wydaniu "Tako rzecze Zaratustra" - używał wielkich słów, przemawiał w archaizujący i jednocześnie "wysoki" sposób. To ma swoje uzasadnienie psychologiczne, przez dzieło przemawiają wieki bądź w innym ujęciu: twórca daje głos procesowi dystansującemu się od współczesności.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.