INTESTINAL - Human Harvest

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
maciek z klanu
mistrz forumowej ceremonii

Re: INTESTINAL - Human Harvest

12-04-2012, 19:38

wlasnie slucham. swietny album !!!
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
DCI Hunt

16-07-2012, 19:05

Dobry. Zajebisty ciężar i groove. Jedynki nie słyszałem, ale spodziewałem się nieco innej muzyki i ostatecznie jestem bardzo pozytywnie zaskoczony.
Peebuls
w mackach Zła

02-08-2012, 11:55

Obrazek

We are glad to announce the first of our vinyl plans for the nearest future – THE GROTESQUERY / INTESTINAL split containing about 20 minutes of music with all lyrics written for both bands by KAM LEE! Check out very interesting story about the lyrical background of this exceptional split below:

With the upcoming release of the second full length album by THE GROTESQUERY- THE FACTS AND TERRIFYING TESTAMENT OF MASON HAMILTON: TSATHOGGUA TALES… we are proud to announce that we are already fast working on our new split with the band INTESTINAL that should be out later in the year.

So what can you expect from the split?

The first track “THE LURKING FEAR {IV. THE HORROR IN THE EYES}” is lyrically based upon the H.P. Lovecraft story of the same name. It comes directly from the fourth and final chapter of that horrific tale with the dialog intro being the actual last paragraph read from that very story. Musically this track is pretty much just the straight fowards style of ‘old school’ traditional 90′s sounding death metal.

The next track is taking THE GROTESQUERY into more of an avant-garde direction musically, while lyrically being rooted in the realms of H.P. Lovecaft’s Cthulhu mythos fiction – the story that reaches back to the second album. This track entitled THE CULT OF CTHULHU CALLING – involves the words of the very cult itself… during a ritual to call upon Cthulhu.

Also – I thought the best title for the split would be “CTHULHUIAN CRAFT” – it explains the sort of cross between CTHULHU and LOVECRAFT, but also sounds a bit like the word witch-craft – and thus implies some sort of occultic magick at work.

More info soon…
Awatar użytkownika
maciek z klanu

02-08-2012, 13:40

ZAJEBISSTY NJUSS !!! ZAJEBISSTA OKLADKA MUSS ZEBY WYSSZLO NA WINYLU
Peebuls
w mackach Zła

02-08-2012, 14:04

Ano wyjdzie, wyjdzie. Czekam w chuj :)
Peebuls
w mackach Zła

07-08-2012, 20:26

Chujowe wieści - Cyclone Empire, wydawca Grotesquery zabronił uczestniczyć kapeli w splicie z Intestinal i nie ma już tego wydawnictwa w planach Hellthrasher :/.
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

07-08-2012, 21:00

lol, ale kretynizm :)
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
maciek z klanu

08-08-2012, 07:25

Peebuls pisze:Chujowe wieści - Cyclone Empire, wydawca Grotesquery zabronił uczestniczyć kapeli w splicie z Intestinal i nie ma już tego wydawnictwa w planach Hellthrasher :/.
To trzymac kciuki, zeby Bartek Śmierć wydał to jako EP albo cos, bo taka okladka nie moze sie zmarnowac !!!
Awatar użytkownika
Lykantrop

18-08-2012, 15:17

Właśnie mialem pierwszą randkę z "Human Harvest". Szkoda mi tego albumu, bo gdybym nie słuchał go z perspektywy debiutu Martwych Kozłów, który ostatnią mną mocno pozamiatał to może by mi bardziej podeszło to salami robione przez Szwedów. Swoją drogą, do czego to doszło, żeby Polacy lepiej grali szwedzki śmierć metal niż Olafy. Wstyd. Bardzo fajnie grajo, właściwie nie mogę się do niczego przypierdolić, bo i wokale, i brzmienie i kawałki są przepisowo i w swej konwencji dobre. Ale zabrakło im tej spontaniczności, która się objawiła chłopakom z Białegostoku. Niemniej będę miał na oku. 2ka lepsza czy gorsza w mniemaniu szanownych masterfulowiczów?
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

18-08-2012, 20:47

a to zalezy, jest ciut inna - lepiej wyprodukowana i numery maja wiekszy groove, obydwie bardzo dobre, jednak teraz bardziej sklanialbym sie w kierunku jedynki, ta surowizna mi pasuje :)
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
maciek z klanu

20-08-2012, 09:29

obie zajebiste ale wlasnie jedynka jest bardziej surowa. 2jka duzo bardziej przypomina martwe kozły.
Awatar użytkownika
Lykantrop

24-08-2012, 12:29

No przyznam, że mocno zajebisty ten debiut Intestinal i z każdym kolejnym przesłuchaniem jeszcze bardziej zyskuje (a przesłuchań było już naście). Aż kłuje w serce, kiedy widzi się takie coś: http://arachnophobia.pl/index.php?p99,i ... harvest-cd. Jakieś gwizdki z lasu, Arkony, Decliny i inne piwniczne widziadła mają lepszą sprzedaż niż rasowe chłopy, które mają pomysł na siebie i granie :-) Aż się teraz boję po 2kę sięgać, co by dobrego wrażenia nie stracić. To szwedzkie "hell" mi pasuje w chuj.
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
maciek z klanu

24-08-2012, 12:40

Bierz dwójkę !!! Nie zawiedzie Cie !! brzmienie ma bardziej mięsiste niż grobowe, ale jest zajebista !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

24-08-2012, 12:42

sam wydawca sprzedaje jeszcze taniej, za dyszke. Po dwojke mozesz spokojnie siegac, nie jest to slaby album, po prostu nie tak surowy.

edit: o, macius dobrze to ujal - jedynka przenosi do grobu, dwojka do rzezni ;)
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Lykantrop

30-11-2012, 14:22

No i pasuje. Dwójka po stokroć bardziej skoczna i "koncertowa", ale tak jak na początku niespecjalnie byłem przekonany do mniej grobowego oblicza Intestinal, tak teraz się już przeprosiłem z "The Rottening". Wtórne w chuj, ale mam słabość do Szwedów. Chyba moi przodkowie musieli podczas potopu w XVII w. walczyć nie po stronie polaków biedaków cebulaków kuuhwa.
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

30-11-2012, 17:03

bo to bardzo dobry material, proste :)
Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ