Ja jakoś teraz bardziej na Batmana i Hobbita czekam szczerze mówiąc. Odką się dowiedziałem, że Prometeusz ma tak naprawde niewiele wspólnego z Alienem to zredukował mi sie do poziomu "zwykłego" sci-fi ;)
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
hahaha. batmana bym zlukal, ale nie wiem czy do kina na to sie wybiore, wkurwia mnie hardy jako bane, ta aseksualna pizda jako catwoman i ogolnie jakas hujnia pachnie ta czesc, moim zdaniem nie ma szans przeskoczyc 1/2.
a hobbita to nie wiem nawet czy ripa sciagne, jebac tolkiena i nudne bajki.
generalnie - http://www.filmy-dokumentalne.pl i jedziesz. wiadomo ze w tym temacie (starozytne religie, technologie, etc - czyli taki powiedzmy 'premise' okolo-prometeuszowy) to wiekszosc trzeba traktowac z przymrozeniem oka ale jako paradokumenty i rozrywka jak najbardziej. jak znajde dobry stuff to leci po kilka godzin pod prace zamiast muzyki.
Ja mam wybranych autorów/badaczy, bo większość to bajki. W tym dokumencie o Ozyrysie wszystko pokrywa sie z teoriami Alforda i ma sens, więc mi odpowiada jak najbardziej.
gdzies czytalem jeszcze fajny art o blokowaniu badan przez rzad egipski - jak wymieniaja osoby na poszczegolnych stolkach i blokuja badania w danych terenach, ale za huj nie znajde juz. tak czy siak jak siedzisz w temacie to pewnie slyszales o tym. jak masz cos ciekawego czy to video czy artykuly to rzuc