SPHERE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Sphere - "Homo Hereticus"
Teraz już działa. Wywaliło w momencie gdy psioczycie na chrześcijaństwo. To opatrzność boska:)
-
- zaczyna szaleć
Psioczenie na chrześcijaństwo bardzo ok, ale dlaczego argumenty na poziomie podstawówki lub gimnazjum, powtarzane od niepamiętnych czasów przez większość metalowych muzyków poproszonych o wypowiedzenie się na temat ? Żeby mnie nikt źle nie zrozumiał, nie chodzi o głupotę, ale chyba o brak głębszego zastanowienia się i popadanie w pewien schemat. Ten sam mechanizm, który jest tak potępiany.
- Th0rn
- rozkręca się
- Kontakt:
A ze tak zapytam z ciekawosci...co chcialbys uslyszec zamiast tego, jakis glebszy wywod??
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
metal to napierdalanie a nie wywody, po wywody to na sale wykładowe.
nie trawię tych wszystkich mega wypasionych przekombinowanych konceptów stojących za niektórymi płytami, wymyślane na siłe byle wyróżniało się, chyba głupotą.
Metal to metal, jest przeciwny chrześcijaństwu i silenie się na to, by powiedzieć to w odkrywczy sposób mija się z celem :)
nie trawię tych wszystkich mega wypasionych przekombinowanych konceptów stojących za niektórymi płytami, wymyślane na siłe byle wyróżniało się, chyba głupotą.
Metal to metal, jest przeciwny chrześcijaństwu i silenie się na to, by powiedzieć to w odkrywczy sposób mija się z celem :)
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- panthyme
- w mackach Zła
Niektórzy piszący tutaj powinni sobie to wziąć do serca. :)Analripper pisze:metal to napierdalanie a nie wywody,
011011000110010101110000011100100110100101100011011011110110010001100101
http://www.myspace.com/bloodfeastpl
http://www.facebook.com/bloodfeastpl
http://www.myspace.com/bloodfeastpl
http://www.facebook.com/bloodfeastpl
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
chodzi o to, że kolega o nicku z tytułem jednej z najlepszych płyty Asphyx chciałby przeczytać jakąś głębszą rozprawę nt. faktycznego politeizmu kultu Jehowy, rozstrzygnięcie sporu o faktyczną istotę natury Jezusa, krytykę teologii łaski uświęcającej, polemikę z głównymi założeniami "Veritatis Splendor", rozwinięte obalenie tezy o bezgrzeszności Maryi, czy wreszcie choćby napomknięcie o synkretycznym pochodzeniu większości dogmatów i doktryn chrześcijańskich. Nie wystarczy tylko fakanie na pedofili w sutannach ;)
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- Najprzewielebniejszy
Chlopaki powstrzymali sie w wywiadzie od czestego mowienia 'kurwa', musi mu wystarczyc
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- Th0rn
- rozkręca się
- Kontakt:
No Vivi to strasznie się hamował :)
-
- zaczyna szaleć
Mnie nie chodzi o żadne filozoficzne wywody ani o jakieś koncepty w stylu DsO. Po prostu, można coś powiedzieć z sensem albo nie, a takie wypowiedzi oprócz wpasowania się w konwencję głębszego sensu nie mają. Wyzwalanie się od religijnych norm, "metalowe" pojęcie indywidualizmu lub pogląd jakoby religia przeszkadzała w samodzielnym myśleniu to mit.
(...) "Nie mogę też nie wytknać frontmanowi bluźnierczej aż do przesady konferansjerki. Trudno urazić uczucia niżej podpisanego (tak się zresztą nie stało), w poszczególnych kwestiach zabrakło jednak logiki i konsekwencji (jeżeli kogoś nie ma, to trudno nazwać go kimkolwiek; po prostu go nie ma i tyle), ponadto szafowanie na prawo i lewo tanimi, obraźliwymi hasłami chyba jest zbędne, jeśli muzyka broni się sama. Chcecie być za wszelką cenę źli? To zawrzyjcie zło w dźwiękach, panowie" (...)Rafał Monastyrski
Metal Hammer, 8/2012
Co Wy na to? :)))
Metal Hammer, 8/2012
- SOWIX666
- postuje jak opętany!
Miszcz!Maria Konopnicka pisze: (jeżeli kogoś nie ma, to trudno nazwać go kimkolwiek; po prostu go nie ma i tyle)
A ja w końcu chyba się nie wypowiedziałem o "Homo Hereticus" - więc krótko napiszę, że płyta jest znakomita. Dla mnie to jeden z najlepszych i najbardziej wyróżniających się death metalowych albumów tego roku. Podoba mi się to, że ich muzyka balansuje gdzieś pomiędzy totalnym oldschoolem a technicznym graniem. Dzięki temu z jednej strony nie wpisuje się w ten cały trend odgrzewania starych, piwnicznych patentów (który po początkowej euforii, podobnie jak cały ten retrothrash, zaczyna mnie męczyć), z drugiej zaś nie dryfuje ku muzycznym wygibasom, które bardziej przypominają jakąś manualną grę zręcznościową niż prawdziwy death metal. Jest technicznie, ale przejrzyście i porywająco. Można mówić, że nic oryginalnego, ale mam ok. 20 tys. płyt i jak wyjmę "Homo Hereticus" z odtwarzacza to wcale nie jest mi znaleźć jakiś oczywisty substytut dla tej płyty (pomijając to, że niczego nie jest mi łatwo znaleźć).
Na koncertach widziałem dwa razy i było świetnie - Rafał z Metal Hammera powinien zmienić bieliznę, bo czasami jak czytam jego teksty mam wrażenie, że ma za ciasne majtki, które usiskają go w jajka.
Na koncertach widziałem dwa razy i było świetnie - Rafał z Metal Hammera powinien zmienić bieliznę, bo czasami jak czytam jego teksty mam wrażenie, że ma za ciasne majtki, które usiskają go w jajka.
- Rattlehead
Analny, masz nowego moderatora bez konkursu ;)
support music, not rumors
- Gore_Obsessed
Taka obserwacja - wskoczyliście tą płytą na nowy poziom popularności - siedem recenzji w cztery i pół miesiąca na Metal Archives to naprawdę dużo. Bez cienia ironii.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
-
- rozkręca się
ja sie zgadzam z panem Rafałem.
dla mnie tez słabe te teksty, nieprzystoją kapeli ktora juz cos osiągneła
dla mnie tez słabe te teksty, nieprzystoją kapeli ktora juz cos osiągneła
- Th0rn
- rozkręca się
- Kontakt:
Dzieki wszystkim za mile slowa...oraz za te mniej mile oczywiscie...nie dogodzimy kazdemu...mozemy jedynie kopnac w jape kazdego nastepna plyta czy cos ;)) pzdr !
az zaglądnąłem w te teksty. spoko są - takie klasyczne, deathowe bluźnierstwa. nie ma przecież nic nudniejszego niż "konstruktywna" krytyka chrześcijaństwa :)
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Oj tam, pomądrzyć się też jest przyjemnie :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Scaarph
nie ma się co tłumaczyć, róbta swoje a reszta niech się goni :)Th0rn pisze:Dzieki wszystkim za mile slowa...oraz za te mniej mile oczywiscie...nie dogodzimy kazdemu...mozemy jedynie kopnac w jape kazdego nastepna plyta czy cos ;)) pzdr !
- Th0rn
- rozkręca się
- Kontakt: