Ridley Scott - Prometheus
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- zekke
- weteran forumowych bitew
Re: Ridley Scott - Prometheus
to juz kwestia semantyki ;) ja np ogladajac bylem 100% skupiony na mozliwie kazdym detalu, wylapywalem co tylko moglem. bezposrednio po wyjsciu z kina mialem lekko mieszane uczucia (ale chyba nadal byly pozytywne) - teraz widze ze wrecz podszedlem do tego filmu z zbyt duzym kredytem jesli chodzi o jego ocene, po prostu uwielbienie calej tej tematyki wywodzacej sie z a1 i designu gigera spowodowalo to ze na prometeusza patrzylem chyba przez "rozowe okulary". Teraz moja ocena leci w dol w stosunku do ilosci rosnacego czasu po seansie, i tak jak bylem na nim w piatek to dzisiaj stety niestety moge o tym smialo napisac ze bylo to gowno z fajnym intro i niezla rola fassbendera.
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
Adrian696 pisze:szkoda kasy - powaznie - tym bardziej ze pojdziesz z polowicą wiec 50 zł psu w dupeDCI Hunt pisze:kurwa, przerażacie mnie. aż się boje iść do kina...
He, he, u mnie 2 x 25 zł + 4 zeta za jebane okularki 3d. plus Popcorn i Cola: 25 zeta.
Czyli jebane prawie 8 dych za tzw eye-candy (bo tego Prometeuszowi odmówić nie można, szczególnie w trójwymiarze).
O treści, w właściwie jej braku, to się Koledzy już wypowiedzieli.
Za to laska stawia mi Batmana. Ale będzie grubo do przodu z sałatą, bo nie w 3d, nie w weekend i w promocji Orange.
Pieprzone "równouprawnienie" :-)
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- Sgt. Barnes
He, he, u mnie 2 x 25 zł + 4 zeta za jebane okularki 3d. plus Popcorn i Cola: 25 zeta.Adrian696 pisze:szkoda kasy - powaznie - tym bardziej ze pojdziesz z polowicą wiec 50 zł psu w dupeDCI Hunt pisze:kurwa, przerażacie mnie. aż się boje iść do kina...
Czyli prawie 8 dych za tzw eye-candy (bo tego Prometeuszowi odmówić nie można, szczególnie w trójwymiarze).
O treści, w właściwie jej braku, to się Koledzy już wypowiedzieli. Dodam tylko tyle, że motyw z cesarką to jeden z największych absurdów w historii kina. W sumie wycieczka bohaterki w poszukiwaniu ptotoplastów gatunku, bez uzbrojenia, bez wiedzy, gdzie ich szukać, wiedząc, że nie są przyjaźnie nastawieni oraz mając za przewodnika gadającą głowę Davida, to też śmiech na sali.
Za to laska stawia mi Batmana. Ale będzie grubo do przodu z sałatą, bo nie w 3d, nie w weekend i w promocji Orange.
Pieprzone "równouprawnienie" :-
Ostatnio zmieniony 24-07-2012, 10:39 przez Sgt. Barnes, łącznie zmieniany 1 raz.
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Nie miało być czasem odwrotnie :D?Sgt. Barnes pisze: Za to laska stawia mi Batmana.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- Sgt. Barnes
Że Batman stawia mi laskę? :-)Morph pisze:Nie miało być czasem odwrotnie :D?Sgt. Barnes pisze: Za to laska stawia mi Batmana.
- zekke
http://www.howitshouldhaveended.com/ ogladajcie do konca, niby parodia ale koncowka lepsza niz w oryginale lol
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
ultravox pisze:Nie wiem czego się spodziewaliście, film jest dokładnie taki jak sugerowały to trailery
Po trailerach spodziewałem się holywoodzkiego blockbustera bez głębszej treści, ale za to porządnie wykonanego i trzymajacego w napięciu. Dostałem rozwleczony, sztampowy badziew z takimi momentami, że aż wstyd było oglądać (chodzi głównie o te bezdennie głupie dialogi i nudne jak pies postaci). Oczekiwania nie były wysokie (w żadnym wypadku nie spodziewałem się klimatu na poziomie a1),a zawód i tak spory. Te trailery w żadnym wypadku na to nie przygotowały ;)
this is a land of wolves now
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Piesek? Jaka rasa?Riven pisze:nudne jak pies postaci
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
E, jak nie Lyzew to nie biore.
- moonfire
http://www.fronda.pl/news/czytaj/tytul/ ... der__22743
Najlepsze są komentarze użytkownika o nicku Gabriela.
Cytat: Pochlebna recenzja takiego filmu na Frondzie? Potworne!
Przeciez sam recenzent stwierdza ze Prometeusz to "hedonizm w czystym rozumieniu tego słowa".
Czy katolikowi przystoi spedzac dwie godziny swojego zycia na czyms co ma przynosic WYLACZNIE przyjemnosc dla zmyslow?!
Najlepsze są komentarze użytkownika o nicku Gabriela.
Cytat: Pochlebna recenzja takiego filmu na Frondzie? Potworne!
Przeciez sam recenzent stwierdza ze Prometeusz to "hedonizm w czystym rozumieniu tego słowa".
Czy katolikowi przystoi spedzac dwie godziny swojego zycia na czyms co ma przynosic WYLACZNIE przyjemnosc dla zmyslow?!
-
no właśnie.już lepiej byłoby gdyby to był zwykły blockbuster.Riven pisze:ultravox pisze:Nie wiem czego się spodziewaliście, film jest dokładnie taki jak sugerowały to trailery
Po trailerach spodziewałem się holywoodzkiego blockbustera bez głębszej treści, ale za to porządnie wykonanego i trzymajacego w napięciu. Dostałem rozwleczony, sztampowy badziew z takimi momentami, że aż wstyd było oglądać (chodzi głównie o te bezdennie głupie dialogi i nudne jak pies postaci). Oczekiwania nie były wysokie (w żadnym wypadku nie spodziewałem się klimatu na poziomie a1),a zawód i tak spory. Te trailery w żadnym wypadku na to nie przygotowały ;)
-
genialny ten film jest.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Scaarph
- Adrian696
nie dronizuj :)[V] pisze:genialny ten film jest.
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
-
kurwa coś przespałem??[V] pisze:genialny ten film jest.
-
daj mi ludzi powkurwiac troche:)Adrian696 pisze:nie dronizuj :)[V] pisze:genialny ten film jest.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
wróciłem z "seansu" - jestem zażenowany....brak mi słów.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- zekke
no to witamy w klubie ; )
V kogo myslisz ze powkurwiasz?
V kogo myslisz ze powkurwiasz?
-
Czyli co, przerost formy nad treścią?
Waham się, czy wydac dwie dychy na bilet na Prometeusza czy też załatwić jakąs połówkę i zrobić sobie seans z Galaxy of Terror, którego fabuła zdaje się nie odbiega specjalnie od bohatera tego tematu, na ile się orientuję...
Waham się, czy wydac dwie dychy na bilet na Prometeusza czy też załatwić jakąs połówkę i zrobić sobie seans z Galaxy of Terror, którego fabuła zdaje się nie odbiega specjalnie od bohatera tego tematu, na ile się orientuję...
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies