MY DYING BRIDE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- rasowy masterfulowicz
Re: MY DYING BRIDE
Jednak podoba mi się, płytę kupiłem, posłuchałem kilka razy i jest nawet fajna. :)
HAILSA!!!!!
-
- mistrz forumowej ceremonii
Dalej jest. Mam te wszystkie ep na półce, fantastyczna sprawa. My Dying Bride korzystał na samym początku (Symphonaire i As the flowers...) z uslug Dave Mckean'a który ma na swoim koncie wiele fajnych rzeczy:ultravox pisze:
To było super.

If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
- rasowy masterfulowicz
- Pöstmörtem
- postuje jak opętany!
widze odniesienia do grafik Tool, Nirvana i Slayer. to takie moje wolne skojarzenia.
- empir
- zahartowany metalizator
fajna ta nowa EPka
- longinus696
Dave McKean jest też autorem zajebistych okładek do komiksu Sandman (wydanego również w Polsce) i generalnie rysownikiem komiksowym.[V] pisze:Dalej jest. Mam te wszystkie ep na półce, fantastyczna sprawa. My Dying Bride korzystał na samym początku (Symphonaire i As the flowers...) z uslug Dave Mckean'a który ma na swoim koncie wiele fajnych rzeczy

...oraz autorem okładek do innych znanych Wam płyt, chociaż zapewne nie kojarzyliście autora

The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Pöstmörtem
- postuje jak opętany!
pojechałem znowu z "The Barghest O' Whitby". jedna z lepszych rzeczy które nagrało MDB, z resztą czy oni kiedyś nagrali coś bez drugiego dna lub nie nadającego się do słuchania? miszcze!
- WaszJudasz
Słyszałem tylko pierwsze dwie, obie nie nadają się do słuchania.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Pöstmörtem
- postuje jak opętany!
Jak dla kogo.
- WaszJudasz
Oczywiście. Z pewnością ktoś to kupuje i komuś się podoba, w sumie o niewielu projektach muzycznych da się w ścisłym sensie powiedzieć, że ''nie nadają się do słuchania''.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
-
http://www.blabbermouth.net/news.aspx?m ... mID=177342
Jak myślicie, będzie czego słuchać?
- empir
nie wiem, oby tak
-
- zaczyna szaleć
Nie.
Sarenka na mrozie nie może
Czeka na ciepły oddech
Leśniczy ją głaszcze po udzie
Niech się naje do syta
Czeka na ciepły oddech
Leśniczy ją głaszcze po udzie
Niech się naje do syta
-
No kurde, okładka i te pierdoły, które powtarzają od lat nie napawają serca mego zdrowym pesymizmem...
- zawlekacz
- w mackach Zła
- Sgt. Barnes
A mi się okładka podoba i tytuły też fajne. Szczególnie ten o presence of absence. :-)
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
-
Dobra tracklista to połowa sukcesu.
longinus696 pisze:Dave McKean jest też autorem zajebistych okładek do komiksu Sandman (wydanego również w Polsce) i generalnie rysownikiem komiksowym.[V] pisze:Dalej jest. Mam te wszystkie ep na półce, fantastyczna sprawa. My Dying Bride korzystał na samym początku (Symphonaire i As the flowers...) z uslug Dave Mckean'a który ma na swoim koncie wiele fajnych rzeczy
![]()
...oraz autorem okładek do innych znanych Wam płyt, chociaż zapewne nie kojarzyliście autora
![]()
![]()
![]()
A to ciekawe - zawsze kojarzyłem go z komiksów, nie sądziłem, że robi też okładki i to do płyt, których część mam na półce
- moonfire
Na poprzednim albumie niespecjalnie było czego, tak więc bez szału podchodzę do nowej płyty, nie spodziewając się niczgo powyżej 6/10. Starzeje się ta muzyka, może nie tak jak Tiamat czy Moonspell, bo mniej tu złego gustu, a niektóre płyty są jeszcze sensowne, w zasadzie cała twórczość do "Turn Loose..." włącznie.est pisze:http://www.blabbermouth.net/news.aspx?m ... mID=177342
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Uważam, że nigdy nie zeszli poniżej dość wysokiego poziomu, więc ja jestem na TAK!est pisze:http://www.blabbermouth.net/news.aspx?m ... mID=177342
all the monsters will break your heart