Najgorszy film mojego życia!

Wszystkie chwyty dozwolone - od "Begotten" po "Wejście smoka".

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

Re: Najgorszy film mojego życia!

30-07-2012, 00:20

ale przecież koterski podkreśla, że to nie jest mentalność kobiet a tych wszystkich bab na pudelku chowanych, za to pochwala piękną kobiecość, uczucie, romantyzm i w ogóle, na każdym kroku. poza tym daje do zrozumienia, też na każdym kroku, że z babami jest jak jest, ale bez nich to dopiero byłaby katastrofa. bardzo złej woli trzeba, by do tego jakiś homoseksualizm doczepiać.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Random Apex
weteran forumowych bitew

30-07-2012, 09:04

est pisze:Dziwi mnie to szczególnie z "ust" kobiety, ale nie będę się dopierdalał. To tak samo jak z wypalaniem traw.
Czy moja płeć musi być oznaką zwiększonej tolerancji? :(
You've got nothing to lose but your lives.
Awatar użytkownika
Shamrock
zaczyna szaleć

30-07-2012, 09:56

Bambi pisze:
Shamrock pisze:
yossarian84 pisze:Dzień Świra to na spokojnie mój ulubiony polski film. Obok Misia i Wesela. Niech mi koś wskaże lepsze polskie filmy, czekam.
że życie ma sens, symetria, psy i angelus sa lepsze od dnia swira chociazby... wymieniam tylko po zerknieciu na to, co mam na filmwebie ocenione... co do misia i wesela to tez zaliczam do mojej scislej czolowki. A dzien swira lubie, ale nie az tak.
Niestety wszystkie wymienione przez Ciebie filmy są dość chujowe
haha chyba sobie kpisz, ze symetria czy psy to slabe filmy. Ze zycie ma sens tez rozdaje, slaby to byl dopiero nastepny film tego rezysera, dzien w ktorym umre bodajze. A Angelus jest bardzo fajny, o ile kogos nie odepchne ślunskość. ;))
Awatar użytkownika
Bezdech
weteran forumowych bitew

30-07-2012, 11:30

Ja sie w sumie z Czesławem zgodzę. Gdyby w następnym filmie Koterskiego padło, że ten Miauczyński jest kryptohomosiem, to nie byłbym zaskoczony ;)
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

30-07-2012, 11:40

ludzie, co wy ćpiecie?
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

30-07-2012, 11:40

I to do tego w poniedziałek :D.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Bambi
rasowy masterfulowicz

30-07-2012, 12:15

[quote="Shamrock"
haha chyba sobie kpisz, ze symetria czy psy to slabe filmy. Ze zycie ma sens tez rozdaje, slaby to byl dopiero nastepny film tego rezysera, dzien w ktorym umre bodajze. A Angelus jest bardzo fajny, o ile kogos nie odepchne ślunskość. ;))[/quote]

no tylko psy są w miarę dobre. Reszta to niewychodząca poza polskie podwórko amatorska wieś.

ślunska to jest sól ziemi czarnej, a nie jakiś angelus.
HAILSA!!!!!
est

30-07-2012, 12:19

Ślunski to jest Gustlik. Jedyna wiarygodna postać polskiej kinematografii. I żaden kryptuś;)
ZłyPan

30-07-2012, 19:06

Kac Wawa. Ja pierdyle, ale gniot... Gorzej, że scenariusz napisał Pilot z Bundeswehry...
Awatar użytkownika
Random Apex
weteran forumowych bitew

30-07-2012, 19:12

ZłyPan pisze:Kac Wawa. Ja pierdyle, ale gniot... Gorzej, że scenariusz napisał Pilot z Bundeswehry...
Chciałam to kiedyś obejrzeć, ale nie ma nigdzie na torrentach :(
You've got nothing to lose but your lives.
Awatar użytkownika
Shamrock
zaczyna szaleć

30-07-2012, 19:14

Bambi pisze:[quote="Shamrock"
haha chyba sobie kpisz, ze symetria czy psy to slabe filmy. Ze zycie ma sens tez rozdaje, slaby to byl dopiero nastepny film tego rezysera, dzien w ktorym umre bodajze. A Angelus jest bardzo fajny, o ile kogos nie odepchne ślunskość. ;))

no tylko psy są w miarę dobre. Reszta to niewychodząca poza polskie podwórko amatorska wieś.

ślunska to jest sól ziemi czarnej, a nie jakiś angelus.[/quote]

lol symetria amatorska polska wies na glebne zaraz :D
Awatar użytkownika
yossarian84
rasowy masterfulowicz

30-07-2012, 19:19

myslałem że Symetria podobała się tylko gimbusom zafascynowanym groźnymi chłopcami siedzącymi w pierdlach i cytującym na przerwie teksty z filmu :)
Awatar użytkownika
Skaut

30-07-2012, 21:23

Shamrock pisze:

lol symetria amatorska polska wies na glebne zaraz :D[/quote]
Pewnie, że tak. Zobacz sobie Proroka i poczuj różnicę.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

30-07-2012, 21:56

Zarówno Symetria jak i Prorok są bdb filmami, mało je jednak łączy. Prorok nawet nie jest o więzieniu, a o niebezpiecznym napływie arabów do Europy.
Awatar użytkownika
Skaut

30-07-2012, 22:00

Czesław pisze:Zarówno Symetria jak i Prorok są bdb filmami, mało je jednak łączy. Prorok nawet nie jest o więzieniu, a o niebezpiecznym napływie arabów do Europy.
dlatego Symetria będzie właśnie TYLKO polską wsią :]
Coś tam było! Człowiek!
Bambi
rasowy masterfulowicz

30-07-2012, 23:26

Shamrock pisze:

lol symetria amatorska polska wies na glebne zaraz :D[/quote]

Ale czy chcesz, czy nie, symetria jest amatorską produkcją (do tego nieudolną), nie zmienisz tego żadnym postem. To film na 2/10 - za chęci (bo wszystko w tym filmie leży i kwiczy).
HAILSA!!!!!
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

30-07-2012, 23:27

Czy wy się - do wuja wacława - możecie nauczyć cytować :D?
Give birth to something dead
Give birth to something old
Bambi
rasowy masterfulowicz

30-07-2012, 23:27

:D
HAILSA!!!!!
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

31-07-2012, 00:04

Bambi pisze:
Ale czy chcesz, czy nie, symetria jest amatorską produkcją (do tego nieudolną), nie zmienisz tego żadnym postem. To film na 2/10 - za chęci (bo wszystko w tym filmie leży i kwiczy).
nie zgadzam się. film mimo swoich oczywistych wad i błędów ma też dużo zalet: postacie płaskie - ale wyraziste, historia prosta - ale ładnie nakreślona, bez przestojów, wciąga. późne wejście i wczesne wyjście. konkretny, krótki wstęp - może dla wielu za krótki nawet, ale to jest klasa otworzyć główny wątek w te marne parę minut. pisałeś chyba kiedyś, że główny bohater nie przechodzi zmiany, nie widać tego procesu - a to właśnie wokół tego to wszystko się tu kręci, owszem, jest to ciut pobawione głębi, takie nieco od szablonu rysowane, ale jest. wątki poboczne poboczne po macoszemu, szczątkowe niestety, brakuje czegoś więcej w relacji główny bohater - rodzina, skoro już weszło się w ten temat to powinno sie go pociągnąć, ale z drugiej strony taki chyba był zamysł, by ograniczyć wszelkie wpływy z zewnątrz. temat samego osadzenia, mam wrażenie nie do końca zbadany, powierzchownie muśnięty - to akurat minus spory, bo to kino typowo dysekcyjne.
ogromny plus za to za nastrojową, ponurą muzykę.
2/10 to mocno krzywdząca moim zdaniem ocena. na tle tego co się dzisiaj w polskim kinie wyczynia to spokojnie jeden z lepszych filmów. zwłaszcza, że ten cały niewolski to nie jest chyba jakiś mega gość na scenie. jakby mu pozwolić po swojemu robić filmy to kto wie co by z tego było.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Shamrock
zaczyna szaleć

31-07-2012, 09:47

kuzwa przeciez same zdjecia w symetrii i gra swiatel to jest profesonalizm niespotykany w polskich filmach. Jak mozna to chujnia nazywac nie ogarniam.
ODPOWIEDZ