MASTER'S HAMMER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
- Drone
Re: MASTER'S HAMMER
Nowa płyta świetna. Nie mogę oprzeć się wewnętrznej pokusie - rozpoczynam transmisję matematyczną z planety PRAWDA:
Vracejte konve na místo > Šlágry > Jilemnický Okultista => Ritual = Mantras
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- boroowa
- weteran forumowych bitew
takie równanie może ułożyć tylko ten, kto Endless Pain poznał w 2012 r :D
hierarchia jest jedna
Ritual... > Jilemnický Okultista >>>> demówki >>>>>>>>>>>>>>> reszta w dowolnej kolejności
przy czym demówki
Jilemnický Okultista > The Fall of Idol > The Mass >>>>>> Finished = The Ritual Murder
drugi krąg wtajemniczenia:
Jilemnický Okultista demo > Jilemnicky Okultista LP
hierarchia jest jedna
Ritual... > Jilemnický Okultista >>>> demówki >>>>>>>>>>>>>>> reszta w dowolnej kolejności
przy czym demówki
Jilemnický Okultista > The Fall of Idol > The Mass >>>>>> Finished = The Ritual Murder
drugi krąg wtajemniczenia:
Jilemnický Okultista demo > Jilemnicky Okultista LP
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- Adrian696
- zahartowany metalizator
ciezko odbierac Ciebie inaczej niz debila - powaznie, bez złosliwosciDrone pisze:Nowa płyta świetna. Nie mogę oprzeć się wewnętrznej pokusie - rozpoczynam transmisję matematyczną z planety PRAWDA:
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Drone
Kwestia dostrojenia odbiornika na fale merytoryki.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- moonfire
Okultisto, nihilisto, vracejte nam konve na misto - tytułowy kawałek nieźle się wkręca do głowy. Reszta płyty faktycznie niezła, lepsza niż "Mantras". Jeszcze posłucham sobie, może kupię.
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
noooo kurwa tytułowy masakruje szare komórki :D
OKULTISTO
NIHILISTO
VRACAJTE NAM
KONVE NA MISTO!
OKULTISTO
NIHILISTO
VRACAJTE NAM
KONVE NA MISTO!
- moonfire
Wczoraj go sobie kilkanaście razy zapętliłem. Przebój lata normalnie.
- Shamrock
- zaczyna szaleć
otwieracz to niezły hit, ale album jako całość średni.
- maciek z klanu
ROFLMAO !!!Shamrock pisze:otwieracz to niezły hit, ale album jako całość średni.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Shamrock
- zaczyna szaleć
nie wiem czym sie tu zachwycac, miejscami wyszlo to fajnie, ale miejscami nie kupuje tego poczucia humoru, ostatnie dwa utwory to gowno na przyklad.
o zajebiste to sa takie momenty jak w otwierajacym miedzy 1:00 a 1:30. A z nietrafionych rzeczy jeszcze to te czyste wokale - kompletna pomyłka.
o zajebiste to sa takie momenty jak w otwierajacym miedzy 1:00 a 1:30. A z nietrafionych rzeczy jeszcze to te czyste wokale - kompletna pomyłka.
- Shamrock
- zaczyna szaleć
widzę, ze uciekamy się do zlosliwosci, byle tylko bronic swojego gustu jaki chujowy by on nie byl :D
- Shamrock
- zaczyna szaleć
moge sie zgodzic, ze niezła co najwyzej. O jakies 3 klasy gorsza od Ritual czy Jilemnice Occultist...
- Shamrock
- zaczyna szaleć
to o 2 klasy, mniejsza z tym :D
- moonfire
Poczucie humoru to było na "Mantras". Tu jest w miarę "normalnie".:)
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Ja kupuję ich poczucie humoru i kupuję ich płyty. Jak komuś nie leży czeska groteska to niech się od Master's Hammer trzyma z daleka. Nie rozumiem ludzi, którzy wielbią jedynkę i Jilemnickiego, a mieszają z błotem ostatni album. Przecież to zbliżony muzycznie poziom oraz te same jaja i odloty.Shamrock pisze:nie wiem czym sie tu zachwycac, miejscami wyszlo to fajnie, ale miejscami nie kupuje tego poczucia humoru, ostatnie dwa utwory to gowno na przyklad.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- boroowa
Jak bardzo trzeba mieć zryty czerep żeby twierdzić że "Ritual..." i "Jilemnicky..." to ten sam poziom muzyczny ?
O ile pamiętam sporadycznie udzielane wywiady z tamtego okresu, to jedynka była jeszcze "na poważnie" - o ile Czesi w ogóle potrafią być poważni. Oczywicie image nawet wtedy zahaczał o groteskę, ale co w takim razie powiedzieć o dzisiejszych misiach panda? No chyba ze sam język czeski rozpatrujesz w kategoriach "jaj i odlotów"?
O ile pamiętam sporadycznie udzielane wywiady z tamtego okresu, to jedynka była jeszcze "na poważnie" - o ile Czesi w ogóle potrafią być poważni. Oczywicie image nawet wtedy zahaczał o groteskę, ale co w takim razie powiedzieć o dzisiejszych misiach panda? No chyba ze sam język czeski rozpatrujesz w kategoriach "jaj i odlotów"?
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Jak spory trzeba mieć problem ze wzrokiem by znaleźć w moim wpisie sformułowanie "ten sam poziom muzyczny"?boroowa pisze:Jak bardzo trzeba mieć zryty czerep żeby twierdzić że "Ritual..." i "Jilemnicky..." to ten sam poziom muzyczny ?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- boroowa
zakładając, że "Death Megnetic" i "Master of Puppers" to zbliżony muzycznie poziom, to mogę się zgodzić
- Shamrock
- zaczyna szaleć
Nie mieszam z błotem, napisałem, ze jest sredni. Bardzo lubie 1wszy numer i kilka innych jest nawet fajnych, ale sa tez mielizny. Te wszystkie popierdówy: flety i chorki, wyszly zenujaco i tyle. I nie sa to te same jaja, w zamierzeniu co najwyzej, ale nie w praktyce.Pacjent pisze:Ja kupuję ich poczucie humoru i kupuję ich płyty. Jak komuś nie leży czeska groteska to niech się od Master's Hammer trzyma z daleka. Nie rozumiem ludzi, którzy wielbią jedynkę i Jilemnickiego, a mieszają z błotem ostatni album. Przecież to zbliżony muzycznie poziom oraz te same jaja i odloty.Shamrock pisze:nie wiem czym sie tu zachwycac, miejscami wyszlo to fajnie, ale miejscami nie kupuje tego poczucia humoru, ostatnie dwa utwory to gowno na przyklad.
Btw, nie orientuje sie, co oni sobie mysleli w czasach tworzenia "The ritual", ale teledyski do numerow z tej plyty jak dla mnie nie moga byc na powaznie. W teledysku do "Cerna Svatozar" ewidentnie wygladaja mi kolesie na najebanych. ;) No i tak czy inaczej z naszej perspektywy ich muzyka jest zabawna, bo czeski brzmi dla nas smiesznie. No i nic, dla mnie to i tak jedne z najlepszych plyt z black metalem jakie znam ("Ritual" i nastepna). Są smieszne, ale jednoczesnie tez totalnie zajebiste. Solówka w "Cerna Svatozar" to esencja zajebistości na przykład. :D
Swoją drogą w tym otwieraczu na ostatniej plycie slychac w 1:58 "Zapacha swego gówna" LOL zawsze mnie to rozwala.