MARTIRE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Re: MARTIRE
Johnny Touch jest wykurwisty. Jak wydasz im splita to na pewno się zaopatrzę, ale nie powiem, ten z Doomed Beast brzmi bardziej słodko niż randka z Kasią, co to kocha anal. Sample z nowego Martire brzmią przezakurwiście, a nie powiem żebym się się nie martwił o tę płytę - nie dość że nagrywali ją od 5 lat, to jeszcze żółty niedawno pierdolił że brzmi jak środkowy Death... ale nie, posłuchałem i brzmi jak MARTIRE!!!!
- ultravox
- zahartowany metalizator
Nie ma o co się martwić moim zdaniem. Jeśli będzie w tym technika, to raczej z rejonów Stargazer i wczesnego Sadus niż późnego Death. Tak przynajmniej sugerują sample.
- krz63
- weteran forumowych bitew
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Debiutancki album po 24 latach działalności anemików z Martire i żadnej poruty w temacie? Jestem przed zakupami, więc jakby ktoś już obadał, a się wstydzi to uprasza się o wyzbycie konsternacji i uchylenie rąbka tajemnicy. Zajawka na nadzieję robi, ale że słuchać tylko mogę z laptopa to generalnie wolę się nie wychylać.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- ultravox
Płyta jest zajebista, pisałem już o tym w playliscie kiedyś ;)
- Lykantrop
Cios przeokrutny... na tę chwilę ciężko jeszcze stwierdzić czy poziom jest taki sam jak EP "Martire" czy jednak minimalnie gorzej, ale zaprawdę powiadam, że ci kolesie nie dali dupy i warto było czekać te niecałe ćwierć wieku na taki pocisk.
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Góral
- w mackach Zła
Wziąłem w ciemno tego długograja. Oby był tak dobry jak piszecie.
Trust no one is the absolute Law.
P.J.E.C.
Don't call me your brother
Cause I ain't your fuckin' brother
We fell from different cunts
And your skins an ugly color
P.J.E.C.
Don't call me your brother
Cause I ain't your fuckin' brother
We fell from different cunts
And your skins an ugly color
- Lykantrop
Zamiata równo. W kategorii thrashujący oldskul blek metal dzierżą wespół z GotH w tym roku berło, diadem i koronę. Dwubiegunowe rozbicie dzielnicowe, a w każdej z nich terror, posoka, dziewki gwałcone, a domostwa palone. Znikąd pomocy i próżno wołać o azyl, bo anihilacja obejmuje wszystkich bez wyjątku. Maniek, rób przetasowania w kolejce płyt do odsłuchu - nadeszła kolejna płyta, która Ci się zatnie w szufladzie odtwarzacza.
- Lykantrop
Trochę niezręcznie mówić o zapożyczeniach w kontekście takiej kapeli jak Martire. Istnieją sobie od późnych lat 80 i zdążyli już dawno temu wypracować własny styl. Po prostu na debiucie podali nowe ścierwo, ale w zalewie o znanym smaku i recepturze, którą zna tylko szef kuchni. Po takich kapelach powinno się ustalać kryterium tego kto pozer, a kto metalowiec :D
-
- w mackach Zła
Jakby kogos interesowalo - pisalem o tym juz wyzej, ze goscie z Martire maja na boku Heavy Metalowy zespol Johnny Touch. Split 7"EP'ka z Stryker jest juz dostepna.
A samo Martire - moc okrutna, wprawdzie najbardziej lezy mi chyba EP z 1991, ale na debiut i tak warto bylo czekac.
A samo Martire - moc okrutna, wprawdzie najbardziej lezy mi chyba EP z 1991, ale na debiut i tak warto bylo czekac.
- Gore_Obsessed
O ile dobrze pamiętam obok GRAND SUPREME BLOOD COURT druga tegoroczna płyta po której sobie najwięcej obiecuję.Lykantrop pisze:Maniek, rób przetasowania w kolejce płyt do odsłuchu - nadeszła kolejna płyta, która Ci się zatnie w szufladzie odtwarzacza.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Lykantrop
No i, co tu będę pierdolił, po którymś z kilkudziesięciu przesłuchań "Brutal Legions of the Apocalypse" dojrzałem do tego, żeby powiedzieć prawdą jaką ona jest. Prawda nas wyzwoli, jak mawia prezes JarKacz, tak więc podług jego woli voilla, oznajmiam, że debiut Martire to pierdolony OBŁĘD. Niby oldskul, niby wszystko oczywiste, a jednak nie chwyta to tak jak serce i wątrobę przeciętnego zjadacza chleba z kraju nadwiślańskiego, który wybrał się na festyn z atrakcją główną w postaci Full Bayer. Rzekłbym, że to taki wyrafinowany ochłap mięcha, kontrolowany chaos, tak typowy dla nietypowego Martire, ale na debiucie wspięli się o stopień wyżej. Chciałbym w ich wieku mieć jeszcze tyle wigoru. Bo wigor i energia aż tryska z tych utworów, zero smęcenia i kryzysu wieku średniego. Ci kolesie mentalnie... kurwa, mentalnie, oni się po prostu zatrzymali w rozwoju na poziomie 18-19 latka. REVENGE i MARTIRE w roku bieżącym desekrują, a kto nie podziela tego poglądu ten buc i niedzielny metalowiec w koszulce Anathema.
- Lykantrop
a tutaj niespodzianka, 30 minutowy koncert z 99 r. Jakość podła, ale ogląda się pięknie :)
- Lykantrop
http://utsogp.otwarte24.pl/1429,MARTIRE ... Apocalypse - jakby ktoś jeszcze nie miał to zakup obowiązkowy.
- Lykantrop
Traktowane to jest jak pełniak, ale połowa numerów to już repertuar znany od 20 lat :)
Spoko, mam tylko mCD, więc i tak git majonez.Lykantrop pisze:Traktowane to jest jak pełniak, ale połowa numerów to już repertuar znany od 20 lat :)
- Lykantrop
W LSS za 2 dychu z mini hakiem można mieć ostatni Martire. Oczywiście nie muszę mówić, że kto taką okazję przepuści ten głosuje na Palikota, chodzi na marsze feministek, legalizacji marychyuanny, woodstock, ma podstępowe poglądy i płakał po Miecugowie.