GÓWNO
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
GÓWNO
Gówno zawsze wypływa na wierzch. O wyższości gówna nad murzynami przesądza też fakt, że i ono z czasem bieleje. Tym razem GÓWNO wypłynęło gdzieś w Zatoce Gdańskiej. Moja przygoda z GÓWNEM jest dość specyficzna, bo jakoś rok temu żona mnie męczyła electro wersją "Spowiedzi Umarłego", która stworzona była do tego, żeby ją polubić na dzień dobry. Niestety, choć nuciłem ją systematycznie, to nawet nie zadbałem o to, żeby wypytać kobietę o autorów tego hitu. Teraz z wybałuszonymi gałami, odsłuchując "Czarne Rodeo", słyszę "Spowiedź..." w wersji punk rockowej i cieszę się jak dziecko.
GÓWNO to bardzo specyficzny i eklektyczny twór. Podstawą jest tutaj obskurny punk rock, który - aż ciężko uwierzyć - grany jest przez gości około albo i po 30 roku życia. Jednak na tym fundamencie wyrasta więcej smaczków, których nie czas i miejsce szufladkować. Bo nie tylko o muzykę tutaj się rozchodzi, GÓWNO przede wszystkim zwraca na siebie uwagę tekstami (a powinno powonieniem... dziwne czasy nastały). Efekt ironicznej obserwacji realiów przeplatany z groteskowym humorem, chwilami typowo punkowe wkurwienie na mainstream i obyczajowy savoir-vivre. Powiedzieć "warto" to za mało. Dla wszystkich tych, którzy przestali wierzyć w polski punk rock po 89' powinni sięgnąć właśnie po "Czarne Rodeo".
GÓWNO to bardzo specyficzny i eklektyczny twór. Podstawą jest tutaj obskurny punk rock, który - aż ciężko uwierzyć - grany jest przez gości około albo i po 30 roku życia. Jednak na tym fundamencie wyrasta więcej smaczków, których nie czas i miejsce szufladkować. Bo nie tylko o muzykę tutaj się rozchodzi, GÓWNO przede wszystkim zwraca na siebie uwagę tekstami (a powinno powonieniem... dziwne czasy nastały). Efekt ironicznej obserwacji realiów przeplatany z groteskowym humorem, chwilami typowo punkowe wkurwienie na mainstream i obyczajowy savoir-vivre. Powiedzieć "warto" to za mało. Dla wszystkich tych, którzy przestali wierzyć w polski punk rock po 89' powinni sięgnąć właśnie po "Czarne Rodeo".
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Lykantrop
Re: GÓWNO
Taki zabieg socjologiczny. Założyłem temat o SILENCE i jest 11 odwiedzeń w ciągu 1,5h. Założyłem temat o GÓWNIE i w ciągu kilkunastu minut mam 24 :D
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
- weteran forumowych bitew
Nie mogę się uwolnić od tego gówna! Kobieta w weekend zrobiła mi nawet aferę o to że już różnych gówien słuchałem ale tym razem lekko przegiąłem i mam tego gówna słuchać wyłącznie na słuchawkach a najlepiej jak nie ma jej w domu hehe... Wczoraj złapałem ją na tym jak nuci fragment tekstu:
Ja cie kurwo nienawidzę,
ja się ciebie kurwa boję,
ja się toba brzydzę,
ja cie kurwa zapierdolęęę...
hehe...
Ja cie kurwo nienawidzę,
ja się ciebie kurwa boję,
ja się toba brzydzę,
ja cie kurwa zapierdolęęę...
hehe...
- Lykantrop
Też mi takie skojarzenie zaświtało, ale jednak wymowa tekstów GÓWNA, a Kukiza to dwa przeciwległe bieguny.
- Morph
- Kontakt:
Jak ja was kurwy nienawidzę
I jak ja wami kurwy gardzę
Jak ja się za was kurwy wstydzę
Gdy za granicę czasem zajrzę
Jak ja się wami kurwy brzydzę
Jak ja was dobrze kurwy znam
Jak ja się bardzo ludziom dziwię
Którzy wybrali taki chłam
I jak ja wami kurwy gardzę
Jak ja się za was kurwy wstydzę
Gdy za granicę czasem zajrzę
Jak ja się wami kurwy brzydzę
Jak ja was dobrze kurwy znam
Jak ja się bardzo ludziom dziwię
Którzy wybrali taki chłam
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- Morph
- Kontakt:
-
DIY

- twoja_stara_trotzky
no... w końcu łapiecie geniusz Gówna.
i wcale nie piszę tak dlatego, że to moi koledzy :D
i wcale nie piszę tak dlatego, że to moi koledzy :D
- Morph
- Kontakt:
-
Kawałek o starej matce i braciach bliźniakach dośc odważny... fragment:
miała matka syna lecz nie jedynego,
chyba czas najwyższy pochować drugiego....
- twoja_stara_trotzky
na koncertach śpiewają to bez zakłóceń w pierwszym zdaniu :DSCREAMBLOODYGORE pisze:Kawałek o starej matce i braciach bliźniakach dośc odważny... fragment:
- twoja_stara_trotzky
było pytanie o pierwszą płytę na CD.
Gówno mówi, że już nie majo niestety.
Gówno mówi, że już nie majo niestety.