BELZEBONG

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Baton
weteran forumowych bitew

Re: BELZEBONG

26-07-2012, 17:53

Glene pisze:MERKABAH /wawa + MAJOR KONG /lbn - zapewne jeszcze kogos zwerbuja. Major Kong to chyba juz z 5 raz bede ogladal jesli mi sie uda wybrac. Jesli Ty tez bys sie zdecydowal, to mozna zrobic jakas rozgrzewke, rozpalic bongo i takie tam:D
No to jesteśmy wstepnie umówieni na trawoholokaust, odezwę się pewnie bliżej terminu jak będe wiedział gdzie będę tego dnia, w Lublinie czy gdzieś indziej.
Nerwowy pisze:EW, Sleep - wiadomo, a przez te sample momentami mi się to z Ufomammut mocno kojarzy.
Rzeczony BELZEBONG zdaje się być taką ogólną wypadkową stoner/doomowego grania, a że korzenie tegoż tkwią w ELECTRIC WIZARD czy SLEEP to i skojarzenia z ÓFOMAMÓTEM wydają się na miejscu, bo on też czerpie z tychże kapel całkiem sporo.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Awatar użytkownika
Glene
weteran forumowych bitew

26-07-2012, 17:59

Spoko, mi MOZE sie uda dostac jakas prace to tez nie wiem czy bede wolny, ale wstepnie termin zgadamy.
Ufomammut ma zajebista nazwe, fajne arty, ich muzyka jest fajna, ale mnie szybko nuzy, bo nieustannie mam wrazenie, ze juz gdzies to slyszalem.
HAL_9000
zaczyna szaleć

27-07-2012, 10:18

Takie tam granie dla pizdryków, którym trochę za zielono przed oczami, a którzy i tak są za ciency, żeby z Heleną zatańczyć.
Sarenka na mrozie nie może

Czeka na ciepły oddech

Leśniczy ją głaszcze po udzie

Niech się naje do syta
Awatar użytkownika
Pigvomit
świeżak

27-07-2012, 12:13

Obrazek
and the dead will...........MOSH!!!
HAL_9000
zaczyna szaleć

27-07-2012, 13:09

Moszna fajter się znalazł.
Sarenka na mrozie nie może

Czeka na ciepły oddech

Leśniczy ją głaszcze po udzie

Niech się naje do syta
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

02-08-2012, 22:31

Z każdym kolejnym przesłuchaniem materiał zyskuje coraz bardziej. Aż zaczynam żałować, że nie mogę spalić tłustego porka, co by móc chłonąć te dźwięki bardziej wydajnie. Buja aż miło.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

20-08-2012, 11:27

wyśmienity materiał...
Lykantrop pisze:Buja aż miło.
zakup poczyniony, czekam na nośnik fizyczny i T-Shirta
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Awatar użytkownika
yossarian84
rasowy masterfulowicz

20-08-2012, 13:41

Kolejny zajebisty band związany z Kielcami. Rośniemy w siłę na metalowej mapie Polski!
Awatar użytkownika
Lykantrop

20-08-2012, 20:18

Że niby z kim ten Belzebong tworzy tą potężną kielecką scenę? Sorcerer, Kelthuzem i Warrachą? :-)
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
yossarian84
rasowy masterfulowicz

20-08-2012, 20:39

Sorcerer nie był zły. Ale miałem na myśli Cultes Des Ghoules, Doombringer, Bestial Raids. Co prawda to wszystko są ci sami ludzie i część z nich jest chyba z radomia, ale radom się nie liczy :) Mamy tu jeszcze takie wynalazki jak Soma Process, Spiritual Demise, Brainwashed... Kiedyś byl dobry Nathaniel... No dobra, nie jest to może jakaś mocna scena, ale wiochy też nie ma.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

21-08-2012, 11:20

Lykantrop pisze:Że niby z kim ten Belzebong tworzy tą potężną kielecką scenę? Sorcerer, Kelthuzem i Warrachą? :-)

+ Liroy
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Lykantrop

21-08-2012, 11:29

yossarian84 pisze:Sorcerer nie był zły. Ale miałem na myśli Cultes Des Ghoules, Doombringer, Bestial Raids. Co prawda to wszystko są ci sami ludzie i część z nich jest chyba z radomia, ale radom się nie liczy :) Mamy tu jeszcze takie wynalazki jak Soma Process, Spiritual Demise, Brainwashed... Kiedyś byl dobry Nathaniel... No dobra, nie jest to może jakaś mocna scena, ale wiochy też nie ma.
Aż tak nie wnikam w to skąd kto jest, ale właśnie Cultes i Doombringer jakoś tak bardziej ze stolicą PiSowców mi się bardziej kojarzył, niż ziemią żelaza i piaskowca. Resztę średnio kojarzę, Brainwashed gdzieś nawet kiedyś widziałem, ale to taka mocna, polska 3cia liga amatorów mi się wydawała. Nathaniel kojarzę z demówek, jak na swoje czasy fajne to było, ale bez obsrania. Niemniej, fajnie by było sobie obadać ten krążek co nagrali dla Demonic Rec. Znaczy się... o ile to w ogóle w końcu wyszło, bo jak wiadomo przy tej wytwórni to nawet Dziuba byłby za wzór rzetelnego biznesmena stawiany :-)
Awatar użytkownika
yossarian84
rasowy masterfulowicz

21-08-2012, 13:28

Tak, wyszła ta płytka Nathaniela. Mam ją nawet, aczkolwiek przegrywaną.
Jeszcze z takich w miarę znanych rzeczy był blackowy Vim Patior.
aryman
postuje jak opętany!

21-08-2012, 13:40

Lykantrop pisze:Choć stażem młodzieniaszki, to jednak nazwa warta odnotowania w tym dziale. Chłopcy, za pewne w przerwach między paleniem konopi, zgrabnie wymieszali wpływy Iron Monkey, Electric Wizard, Bongzilla i podobnych bujaczy, a następnie to utrwalili na nośniku cyfrowym. Brzmienie jest tu tak tłuste, jak grubo nabity joint, którego spalić w pojedynkę dałby radę za pewne sam Marley, a wisienką na torcie jest wyjebana w kosmos praca basu. To też co odróżnia tę kapelę od reszty stoner/ doom metalowych brodaczy i wykolejeńców to fakt, że zamiast użerać się z wokalistą, woleli aby jego partie zostały zastąpione samplami z filmów. Pomysł ciekawy i zasługujący na aprobatę, tym bardziej, że wyszło to wszystko całkiem zgrabnie i absolutnie nie przeszkadza w odbiorze ich muzyki. Właściwie jedyny mankament to fakt, że debiut trwa zdecydowanie za krótko i pozostawia spory niedosyt. Po wysłuchaniu takiego "Acid Funeral" (btw. chyba najbardziej trepanującego czachę numeru na płycie) aż chce się więcej, ale jedyne co pozostaje to przycisk "replay" na pilocie i powtórka z rozrywki. Szkoda w chuj, że tak powiem, bo 30 minut to zdecydowanie za mało, żeby się dobrze rozkołysać i poczuć klimat jebiących ulic Luizjany i Seattle (a jak się okazuje - i Kielc).

Nie wiem czy jestem w pełni uprawniony do prawidłowego odbioru BELZEBONG, wszak stronię od suszonych używek i za pewne z należytym szacunkiem nie przystąpiłem do rytuału odsłuchiwania zawartości ich debiutu, tj. "Sonic Scapes & Weedy Grooves". Mam jednak nadzieję, że udało mi się co poniektórych przekonać do zapoznania się ze stuffem, który wysmażyli. A zapoznanie się jest możliwe za friko pod adresem internetowym, o tu - http://belzebong.bandcamp.com/album/son ... dy-grooves. A jakby ktoś chciał dzierżyć w łapskach debiut, ew. przywdziać szaty z logiemi i innymi rycinami Belzebongów to musi udać się tu - http://belzebong.8merch.com.
Jeden opis i aż trzy razy "za pewne" Ci się udało wcisnąć. I zamiast na treści, to się na ortografii skupiłem. To taka maniera z tym "zapewne"?
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
Awatar użytkownika
Lykantrop

21-08-2012, 13:59

Nie wiem, to już silniejsze ode mnie zapewne :D Ale drugi raz zwracasz mi uwagę, więc w końcu chyba się zawstydzę i zatrudnię korektora, co by sprawdzał poprawność gramatyczną każdego posta przed wysłaniem.
Ostatnio zmieniony 21-08-2012, 14:04 przez Lykantrop, łącznie zmieniany 1 raz.
aryman
postuje jak opętany!

21-08-2012, 14:04

E nie, to raczej o poprawność ortograficzną i stylistyczną chodzi, z gramatyką jest ok. Ale wybacz - zboczenie zawodowe.
P.S. Kilka przecinków do poprawki.
A tak w temacie ten Belzebong, to za dużo "bong", a za mało "belze" - jak dla mnie.
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
Awatar użytkownika
lucass
weteran forumowych bitew

21-08-2012, 15:06

Belze = Bong , dla mnie przynajmniej :D
LEGALISE DRUGS & MURDER
Awatar użytkownika
Deviant
w mackach Zła

21-08-2012, 15:08

Tak sobie słucham na zmianę z ostatnim materiałem o.d.r.a. i to drugie bardziej mnie biere.
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

27-08-2012, 21:25

A ruski 'odpowiednik' belzebonga Państwo znają? Prosiem:

http://www.metal-archives.com/bands/%D0 ... 3540339063

Sam nie wiem co lepsze czy belzebong czy kamni...
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Demonic Swamper
zaczyna szaleć

27-08-2012, 23:13

EP'ka zajebista, ale nowa, cała płyta Kamni jest mega słaba, zmieniony styl, jakieś dziwne dźwięki - jeden wielki chuj.
ODPOWIEDZ