KOMMANDANT
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
KOMMANDANT
Bezkompromisowy wojenny black metal z USA grany przez ludzi z deathmetalowymi umysłami.
Póki co nagrali kapitalne miażdżące demo (pod WAR, może niektóre najbrutalniejsze momenty MARDUK) w 2006 a niedawno wyszła ich pełna płyta, granie może nieco bardziej poukładane ale to nie znaczy że ściana dźwięku tudzież poziom napierdolu zmalał w chociaż jednym procencie! Po pierwszym przesłuchaniu już będziesz wiedział czy się podoba czy nie, ale co tam tak naprawdę się dzieje usłyszysz później. Polecam.
jedna song live: sporo też jest na fagspejsie
Póki co nagrali kapitalne miażdżące demo (pod WAR, może niektóre najbrutalniejsze momenty MARDUK) w 2006 a niedawno wyszła ich pełna płyta, granie może nieco bardziej poukładane ale to nie znaczy że ściana dźwięku tudzież poziom napierdolu zmalał w chociaż jednym procencie! Po pierwszym przesłuchaniu już będziesz wiedział czy się podoba czy nie, ale co tam tak naprawdę się dzieje usłyszysz później. Polecam.
jedna song live: sporo też jest na fagspejsie
-
- zaczyna szaleć
Re: Kommandant
Czesław pisze:Bezkompromisowy wojenny black metal z USA grany przez ludzi z deathmetalowymi umysłami.

kurwa deathmetalowy umysł. wary roku.
szacun maski gazowe!jedna song live:
Pociągają mnie nie te rzeczy, co trzeba: lubię pić, jestem leniwy, nie mam boga, polityki, idei ani zasad. Jestem mocno osadzony w nicości, w swego rodzaju niebycie, i akceptuję to w pełni - Bukowski
-
- mistrz forumowej ceremonii
e tam, dobry tekst, ale jesli mnie pamięć nie myli, to były już lepsze w tym roku 

- Czesław
- rasowy masterfulowicz
No, dobry tekst, 3 dni go rozkminiałeś. Pod blackmetalową sieką kryją się dethmetalowe konstrukcje kawałków - lubisz jak wszystko jest opisane tymi samymi słowami?
-
jakie kurwa 3 dni ? ja go nadal nie rozkminiłem 

- metalized
- weteran forumowych bitew
**BREAKING NEWS*** Chicago’s KOMMANDANT has announced that it has signed with Italian record label Aeternus Tenebrarum Music Foundation.
The band had the following statement: “KOMMANDANT has grown tremendously as a band over the last year and has really come into its own. We view ATMF as important allies and look forward to flying under their banner.”
The band's upcoming full-length album, "The Draconian Archetype", will be released in early 2012. The album is being recorded and engineered by Chris Djuricic at Belle City Sound in Racine, Wisconsin.
"The Draconian Archetype" preliminary track listing:
01. Hate is Strength
02. Call of the Void
03. Arbiter of Enslavement
04. Obsidian Gravitational Torrent
05. The Transition
06. Atavistic Species
07. We Are The Angels of Death
08. Of Blood and Iron
09. Fore-Aft Synthesis
10. Downfall
KOMMANDANT guitarist James Bresnahan previously said about the band's new album, "We have been constantly pushing the KOMMANDANT sound into new extremes. “The Draconian Archetype” is the best representation yet of who we are and what we stand for. [“Draconian archetype”] is the idea of applying an older or more traditional set of values or rules to modern situations. [The] songs explore the concept of promoting strength, decisiveness and traditional virtues instead of coddling weakness and obfuscation. Obviously metal in general promotes stripped-down hyper-masculine concepts like war, and in that respect we are similar, but that’s where the similarity generally ends. I think it would be rather short-sighted to classify us as simply a “war metal” band, since our songs range quite a bit beyond conflict in their subject matter.”
The band had the following statement: “KOMMANDANT has grown tremendously as a band over the last year and has really come into its own. We view ATMF as important allies and look forward to flying under their banner.”
The band's upcoming full-length album, "The Draconian Archetype", will be released in early 2012. The album is being recorded and engineered by Chris Djuricic at Belle City Sound in Racine, Wisconsin.
"The Draconian Archetype" preliminary track listing:
01. Hate is Strength
02. Call of the Void
03. Arbiter of Enslavement
04. Obsidian Gravitational Torrent
05. The Transition
06. Atavistic Species
07. We Are The Angels of Death
08. Of Blood and Iron
09. Fore-Aft Synthesis
10. Downfall
KOMMANDANT guitarist James Bresnahan previously said about the band's new album, "We have been constantly pushing the KOMMANDANT sound into new extremes. “The Draconian Archetype” is the best representation yet of who we are and what we stand for. [“Draconian archetype”] is the idea of applying an older or more traditional set of values or rules to modern situations. [The] songs explore the concept of promoting strength, decisiveness and traditional virtues instead of coddling weakness and obfuscation. Obviously metal in general promotes stripped-down hyper-masculine concepts like war, and in that respect we are similar, but that’s where the similarity generally ends. I think it would be rather short-sighted to classify us as simply a “war metal” band, since our songs range quite a bit beyond conflict in their subject matter.”
P.J.E.C.
-
- świeżak
Re: KOMMANDANT
Ciekawe co z tego wyniknie, pozostaje czekac. Pewnie mocna sprawa, muzyka na ostatnim EP jest imo bardziej rozbudowana od debiutu, brzmieniowo też o klase wyżej, zakładam że kaszany nie będzie więc pozostaje nie przegapić wydania i sobie przysposobić tą płyte jak wyjdzie
- FENIKS
- w mackach Zła
od początku jestem fanem tej kapeli. świetna murze graja i nie mogę doczekać się jak przyjadą do europy. na nowym albumie spodziewam się zagłady w iście perfekcyjnym precyzyjnym stylu. mam nadzieje ze brzmienie będzie syfiaste i będzie trochę znamion industrialu i odhumanizowanych dźwięków a po za tym klasyczny karabin maszynowy zamiast perkusji, bo kto nie zauważył że na "srom legion" perkusja chodzi jak karabin ten hujec... hehehe
- krz63
http://www.arachnophobia.pl/index.php?p ... chetype-cd
Zapraszszszsz. Jak ktoś chce taniej, to zawsze można się dogadać: sklep@arachnophobia.pl
Zapraszszszsz. Jak ktoś chce taniej, to zawsze można się dogadać: sklep@arachnophobia.pl
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
-
- rozkręca się
zdecydowanie taniej to można we Włoszech kupic i to jest paradoks Polskich "sprzedawców"
http://www.ebay.pl/itm/KOMMANDANT-THE-D ... 1c25e6e490
polecam, taniocha, płyta była u mnie w niewiele ponad tydzień od wykonania przelewu
http://www.ebay.pl/itm/KOMMANDANT-THE-D ... 1c25e6e490
polecam, taniocha, płyta była u mnie w niewiele ponad tydzień od wykonania przelewu
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
- metalized
Jakoś nadal mam ambiwalentne odczucia wzgledem ostatniej płyty - poprzednie rzuciły mi sie do gardła od razu a nówka jakoś jeszcze nie zaskoczyła i nie słucham jej tak często jak np Stormlegion. Jeszcze bedę gryzł, bo w sumie coś w sobie ta płyta ma, co nie pozwala mi jej spuścić w klop. Pierwszy odsłuch był eee co to kurwa ale im dalej w odsłuch tym więcej znajduje fajności. Może autosugestia że Komediant przeciez jest zajebisty a może jednak powolutku zatruwa organizm i sie wpierdala w krew??
P.J.E.C.
- beastov23
Bazuję na promo cd "The Draconian Archetype", bo ripy z sieci brzmią okrutnie płasko. Bardzo sympatyczne granie, jednak niestety, choć to pewnie moje prywatne zboczenie, za dużo słyszę pewnych Francuzów.
maximum walrus yields maximum walrus
:3
- Lykantrop
Też na tę chwilę miałem tylko przyjemność dzięki Adrianowi z R'lyeh zapoznać się z "The Draconian..." i spoko. Co prawda z żadnymi Francuzami skojarzenia nie miałem, a raczej przyszła mi na myśl inna, trochę zapomniana już dzisiaj kapela, a mianowicie norweskie Myrkskog (ale to z płyt długogrających, nie demówek). Jakoś ciśnienia nie ma, żeby drążyć temat dalej, ale może kiedyś to nadrobię...
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
naprawdę nie słyszysz tam kurewskich inspiracji Arkhon Infaustus?
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
- Lykantrop
Kurewskich to nie, bardziej mi to właśnie jebało na kilometr dwójką Myrkskog i takie było pierwsze skojarzenie. No, ale ostatni raz słuchałem tego grubo ponad pół roku temu, więc na tę chwilę ciężko ferować wyroki, przeproszę się z tym promo jeszcze raz za chwilę i zobaczę czy faktycznie Amerykanie mają bdb kolegów we Francji.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- beastov23
Może to dlatego, że Myrkskog jakoś mnie ominął. No, debiut raz słyszałem, ale nic z tego nie pamiętam. Mimo wszystko, nie będę się upierał, ale sporo Francji. TEJ Francji.
-
dla mnie jeden z najlepszych materiałów tego roku, ale posłuchałbym całości z CD, bo te mp3 z sieci faktycznie są jakieś dziwnie płaskie. na początku tego nie zanotowałem, ale po porównaniu z promówką zasysają pałkę po same kule.
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
- beastov23
Mówiłem, mówiłem :D. Hate is Strenght z CD zmiata. Z mp3 (rip 256kbps jest dostępny u kolegów ze Wschodu) to jak pykanie komarka.
- Clochard
Coś mi się już obiło o uszy, wezmę się za to głębiej.