HELL UNITED

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

Re: HELL UNITED

28-07-2012, 22:05

Ale ja nie tym żyję, po prostu zaliczyłem "odpytkę" po koncercie i zostałem mężczyzną, a "staruchy" z Tarnowa zaczęły mnie poznawać:)
Kerosene keeps me warm.
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

28-07-2012, 22:06

muszę sobie ich kiedyś sprawdzić, bo ilekroć widzę tę nazwę, to miga mi przed oczami SIID promujący "epeczkę" HELL DARKNESS :)))
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Blackult
rasowy masterfulowicz

28-07-2012, 22:07

bardzo współczuję :)
Awatar użytkownika
maciek z klanu

14-08-2012, 08:27

wg mnie okladka jest bardzo dobra tylko taka troche za religijna jak na nich :) co do napisow to masz racje zamienic miejscami i jest git... szczegolnie dziwi fakt ze maja bardzo fajne logo, a tutaj pisza je normalnie.. no chyba, ze chca zeby ktos to kupowal jako album zespolu Aura Damage... idzie do empiku szuka aura noir i biere to :)
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
koreaniec
w mackach Zła

15-08-2012, 11:11

Życzyłbym sobie, żeby nowy Behemoth miał taki flow jak ten nowy wałek HU. Panowie pokazują, że w ramach starej konwencji można grać troszkę inaczej.
Lefthandpathyoga
Awatar użytkownika
Blackult
rasowy masterfulowicz

15-08-2012, 11:46

numer z dźwiękochmury wyborny
Awatar użytkownika
mythrone
zaczyna szaleć
Kontakt:

23-08-2012, 09:49

Trochu propagandy:

Do premiery Aura Damage, najnowszego albumu death metalowców z HELL UNITED pozostało niespełna trzy tygodnie, a tymczasem formacja udostępniła do odsłuchu drugi po Deathlike Cold premierowy utwór Let Sleeping Dogs Lie, z którym można zapoznać się w serwisach Soundcloud ( Youtube ( oraz na stronach zespołu.

Obrazek

Aura Damage ukaże się w oficjalnym obiegu 11 września 2012 w formie limitowanego do 666 sztuk, klasycznego jewel case CD. Album będzie zawierał 36 minut zajadłego, obskurnego death metalu i zamknie się w dziewięciu brutalnych strzałach. Lista utworów przedstawia się następująco: Red Limitations, Apostle of Plague, Deathlike Cold, Let Sleeping Dogs Lie, Aura Damage, Hinterland, Maelstorm’s Gravity, In Odore Sanctitatis oraz Totality of I. Winylowa, wzbogacona o dodatkowy numer edycja płyty ukaże się w 2013 r. W oficjalnym sklepie wydawcy materiału - Hellthrasher Productions ruszyła już przedsprzedaż płyty. Zamówienia można składać tutaj: hellthrasherproductions.bigcartel.com lub mailowo pod adresem bartdeath@interia.pl.

Za doskonałą oprawę graficzną krążka odpowiada znany ze współpracy z Demonic Slaughter, Abigail, Goat Tyrant czy Ulcer niezwykle zdolny, ekspansywny grafik Bartłomiej Kurzok, który tak komentuję kooperację z HELL UNITED:

Wiedziałem, że to będzie wymagający projekt, a chciałem uniknąć "ozdabiania" stron oklepanymi symbolami i fotografiami z Internetu. Z jednej strony miałem pewną swobodę przy pracy nad grafiką, z drugiej, nad postępem prac niezmiennie czuwał zespół. Skupiłem się na oddaniu i rozwinięciu klimatu albumu, przede wszystkim poprzez niepokojącą, niedosłowną oprawę. Poza tym, przyjemnie było pracować tuszem i pędzlami.

Pierwsze, przedpremierowe recenzje pozwalają sądzić, że Aura Damage będzie jedną z najmocniejszych death metalowych płyt, jakie ukażą się w tym roku na polskim rynku wydawniczym:

Na dzień dzisiejszy Aura Damage to przykład odwagi, pewności obranej drogi i otwartości w głoszeniu swoich poglądów. (...) Zdecydowanie jaśniejszy (tzn. mroczniejszy…) kawałek naszego, metalowego pół-światka. (Arek Lerch - Violence Magazine)

Aura Damage to okrutnie mocny strzał i mój osobisty pretendent do miana płyty roku w polskim death metalu. Nie mam pytań. (Paweł Ozon - Limiter)

Niewiarygodnie wściekły to materiał i bezkompromisowy. Myślę, że można porównać te dźwięki do Azarath z takiego choćby Diabolic Impious Evil. Najnowszy krążek ekipy z Tarnowa niesie podobny ładunek agresji, przemocy i diabła. (Pathologist - Chaosvault)

Duszny klimat Aura Damage w połączeniu z wysoką techniką muzyków i umiejętnością pisania dobrych utworów sprawiają, że wiara w polski death metal musi zostać podtrzymana. (Kamil Trombik - Metal Mundus)

Więcej informacji na:

http://www.hellunited.com
http://www.myspace.com/hellunitedofficial
http://www.facebook.com/hellunited
http://www.hellthrasher.com
Ostatnio zmieniony 23-08-2012, 09:50 przez mythrone, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
zawlekacz
w mackach Zła

23-08-2012, 09:50

udane numery. Duzo lepsze niz poprzednie wcielenie Eclypse.
Warto tez wspomniec, ze w szeregach Hell Junajtet udziela sie dwóch masakratorów z kurewsko niedocenionego i dawno zapomnianego Ortank. Działali w okolicy 2001 roku i napierdalali zajebiscie slusznie!
http://www.metal-archives.com/bands/Ortank/12718
http://www.myspace.com/ortankpl
nie ma to tamto
Awatar użytkownika
mythrone
zaczyna szaleć
Kontakt:

23-08-2012, 09:53

Czyli ktoś jeszcze pamięta te czasy. Mam wyryty pod czaszką koncert Ortank w tarnowskim Przepraszam.
Nakurw był jak ta lala. Dzisiejszy cherlawy brutal death można sobie w dupę wsadzić!
Awatar użytkownika
zawlekacz
w mackach Zła

23-08-2012, 09:58

dokładnie. Zajebisty stuff grali, az dziw bierze, ze NIKT im duzego cedeka nie wydal, choc był juz nagrany i masakrował dupsko niewąsko!
nie ma to tamto
Awatar użytkownika
mythrone
zaczyna szaleć
Kontakt:

23-08-2012, 10:02

Kto ma mieć płytę Ortank ten ma.
Przy okazji puszczę farbę, że po cichu szykuje się wydanie nigdy nie opublikowanego albumu Eclypse z 1999 roku 'The Human Abstract'. Będzie dym!
Awatar użytkownika
beastov23
weteran forumowych bitew

23-08-2012, 14:45

zawlekacz pisze:Dokładnie. Zajebisty stuff grali, az dziw bierze, ze NIKT im duzego cedeka nie wydal, choc był juz nagrany i masakrował dupsko niewąsko!
Akurat była osoba/y zainteresowane wydaniem tego materiału (debiutu Mental Diaspora Association), ale w ostatniej chwili lider Ortank się rozmyślił i założył nowy zespół. :)
maciek z klanu pisze:Wg mnie okladka jest bardzo dobra tylko taka troche za religijna jak na nich :)
To zależy jak na to spojrzysz. :D
maximum walrus yields maximum walrus

:3
Vitriol
weteran forumowych bitew

23-08-2012, 14:50

beastov23 pisze: To zależy jak na to spojrzysz :D
:D

a mnie śmieszo fragmenty recenzji. pospuszczajmy się, bo jakiemuś czesiowi ze zjebzina się spodobało:D
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

23-08-2012, 15:01

Normalna praktyka, nie widzę w tym nic dziwnego.
Vitriol
weteran forumowych bitew

23-08-2012, 16:40

ultravox pisze:Normalna praktyka, nie widzę w tym nic dziwnego.
Wię, wię, po prostu jako pan niby-PRowiec z wykształcenia, podśmiechuję się z takich reklam, bo wszystkie wyglądają i brzmią tak samo, czyli właśnie "normalna praktyka".
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
Hellthrasher
postuje jak opętany!

23-08-2012, 16:49

Dla nas najważniejsze żebyś był bardzo aktywny w tym temacie i podbijał do góry to jakoś się odwdzięczymy : )
Awatar użytkownika
beastov23
weteran forumowych bitew

23-08-2012, 22:37

beastov23 pisze:
zawlekacz pisze:Dokładnie. Zajebisty stuff grali, az dziw bierze, ze NIKT im duzego cedeka nie wydal, choc był juz nagrany i masakrował dupsko niewąsko!
Akurat była osoba/y zainteresowane wydaniem tego materiału (debiutu Mental Diaspora Association), ale w ostatniej chwili lider Ortank się rozmyślił i założył nowy zespół :).
Żeby nie być gołosłownym:
Obrazek
maximum walrus yields maximum walrus

:3
Awatar użytkownika
Lykantrop

23-08-2012, 23:30

Coś mi się a propos Ortank przypomniało... w 1 albo 2 numerze Bomber zine był nawet art napisany przez któregoś z ex-members, że został przez resztę wychujany, że tak nie po przyjacielsku go wyjebali, że atmosfera w kapeli do dupy była i kwestią czasu było zakończenie działalności... Poszukam gdzieś i zeskanuję. Btw. kogo tak ładnie potraktowano? :D
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
ODPOWIEDZ