PESTE NOIRE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Re: PESTE NOIRE
ja tez chcialem te dema :((((
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
- Lykantrop
No przeca pisałem Ci, że nie idzie wziąć 2óch naraz. Pisałem nawet, że nie jestem spekulantem, tylko chcę dla znajomego wziąć. Ni chuj, no ale zobaczymy co SiiDowi odpowie...maciek z klanu pisze:ja tez chcialem te dema :((((
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- wombat
- zaczyna szaleć
krotka pilka: co ten zespół nagrał dobrego, a na co nawet nie naszczać? bo obadałbym sobie.
- Lykantrop
A to zależy od preferencji, czy szanowny pan purysta czy też lubi finezje i kabaret. Ale śmiało można zacząć od Ballad, a jeśli Ci się spodoba to jak leci.
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- maciek z klanu
Wszystko super, dwójka najsłabsza i jeśli miałbym olać jakiś album to 2jke.wombat pisze:krotka pilka: co ten zespół nagrał dobrego, a na co nawet nie naszczać? bo obadałbym sobie.
Szczerze polecam ci zaczac od 1dynki, potem 4ka i 3ka (3ka najdziwniejszy klimat i muzyka).
- wombat
- zaczyna szaleć
ok, dzieki wielkie!
- maciek z klanu
Wiem wiem :) tak tylko pisalemLykantrop pisze:No przeca pisałem Ci, że nie idzie wziąć 2óch naraz. Pisałem nawet, że nie jestem spekulantem, tylko chcę dla znajomego wziąć. Ni chuj, no ale zobaczymy co SiiDowi odpowie...maciek z klanu pisze:ja tez chcialem te dema :((((
- Lykantrop
Hmm, jak dla mnie jeśli już o dziwach rozprawiać mamy to właśnie na ostatniej płycie polecieli równo po bandzie. Tak, że aż chwilami to kompletnie metalu nie przypomina. A 3ka jest, jakby nie patrzeć, bardziej klasyczna, "średniowieczna", minimalistyczna. W ogóle z perspektywy czasu to ten album uważam za "naj", potem debiut, L'Ordure, a 2ka wcale zła nie jest - ale się nie umywa do reszty. Znam jednak takich co to właśnie "Folkfuck Folie" uważają za pierwszorzędną... no kontrowersyjne, ale odmówić jej nie można też specyficznego, "narkotycznego" klimatu, który może urzekać.maciek z klanu pisze:Wszystko super, dwójka najsłabsza i jeśli miałbym olać jakiś album to 2jke.wombat pisze:krotka pilka: co ten zespół nagrał dobrego, a na co nawet nie naszczać? bo obadałbym sobie.
Szczerze polecam ci zaczac od 1dynki, potem 4ka i 3ka (3ka najdziwniejszy klimat i muzyka)
- maciek z klanu
Tutaj się z Tobą zgadzam, tylko 3ka może też słuchacza zniechęcić jeśli nie wie, że PN to jajcarze. Jakby niebyło 3ka to bardzo, podkreslam BARDZO SPECYFICZNA płyta, ze specyficzną muzyką. I jednak pozostałe wydawnictwa są technicznie bardziej rozbudowane, niż właśnie wyżej wspomniana płyta, genialna płyta, ale jednak nie polecałbym jej sprawdzać przed debiutem :)
- Random Apex
- weteran forumowych bitew
Folkfuck Folie najlepsza w moim mniemaniu, chyba najczęściej jej słucham.
Edit: no i jeszcze Ballade cuntre... też jest ekstra :) Rance Black Metal de France nauczyłam się na pamięć.
Edit: no i jeszcze Ballade cuntre... też jest ekstra :) Rance Black Metal de France nauczyłam się na pamięć.
Ostatnio zmieniony 23-08-2012, 14:49 przez Random Apex, łącznie zmieniany 1 raz.
You've got nothing to lose but your lives.
- maciek z klanu
to tłumaczy Twoja płeć
- Random Apex
Peste Noire to przecież bardzo kobieca muzyka :Dmaciek z klanu pisze:to tłumaczy Twoja płeć
-
edziu, z całym szacunkiem, ale chuja się znasz:( ostatni album kasuje wszystko, co nagrali wcześniej. masa ciekawostek, zero zamulaczy.
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
- Random Apex
Jest naprawdę fajny, ciekawy, ale i tak sentymentem darzę inne :)Vitriol pisze:edziu, z całym szacunkiem, ale chuja się znasz:( ostatni album kasuje wszystko, co nagrali wcześniej. masa ciekawostek, zero zamulaczy.
-
nie kocham cię już ;__;
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
- Random Apex
W życiu liczy się różnorodność - mógłbyś nie kochać, gdybym napisała, że Peste Noire jest niefajne. A to jest nieprawda :)Vitriol pisze:nie kocham cię już ;__;
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Famine pisze, że zgadza się na takie zamówienie. Teraz zapytałem, czy każdy z osobna ma mu wysłać potwierdzenie, że chce dla siebie kopie czegoś tam. Może uda się wziąć taką pake, żeby załapało się więcej osób.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Scaarph
- zahartowany metalizator
tak właśnie, w chuj ciekawy album, świetne rozwinięcie formuły z ballade cośtam cośtam i oczywiście najlepsze kpn, bezdyskusyjnie.Vitriol pisze:edziu, z całym szacunkiem, ale chuja się znasz:( ostatni album kasuje wszystko, co nagrali wcześniej. masa ciekawostek, zero zamulaczy.
- Loathe
- postuje jak opętany!
4. mam najmniej osłuchaną, ale pod sufitem świta, że jestem zauroczony tym materiałem. Takowoż zgadzam się z inteligentną częścią tego zacnego forum, że Folkfuck to najsłabsza pozycja.
Nic, naprawdę nic nie pomoże
jeśli Ty nie pomożesz dziś miłości
jeśli Ty nie pomożesz dziś miłości