TERRORIZER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- megawat
- weteran forumowych bitew
Re: TERRORIZER
Ohoho! Gdyby jeszcze zmienili basistę to wyszedłby z tego przyzwoity, wtórny do bólu i nudny album nikogo nieobchodzącego zespołu na poziomie. ;D
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
- ultravox
- zahartowany metalizator
Nawet nie zauważyłem, że tam jest jakiś basista ;). Prawda jest taka, ze jest na tej płycie sporo fajnych riffów, ale z taką produkcją, plastikowymi garami (już na poprzednim krążku było to irytujące, ale tutaj przekracza granicę przyzwoitości) i wokalistą anemikiem (któremu nie pomaga nawet pięć efektów nałożonych na wokal) to nie miało prawa "zagrać"...
Jakoś nie mogę zacząć słuchać tej płyty - w złym czasie się ukazała. Przyszła z Napalm Death i Asphyx, teraz mam już Mgłę, idzie Cannibal Corpse, a i inne nowości szczerzą niebezpiecznie kły na mojej półce. Na domiar złego naszło mnie na ostatni Death in June. Panie premierze, jak żyć?
- H-K44
Warta.Castor pisze:A dwójka jest warta uwagi, czy też można sobie darować??
Nie kłam. ;-)Lykantrop pisze:Darować.
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
-
W niczym nie ustępuje ani Asphyx, ani Napalm Death, kupiłem te trzy płyty jednocześnie i na tę chwilę idą łeb w łeb.Maria Konopnicka pisze:Jakoś nie mogę zacząć słuchać tej płyty - w złym czasie się ukazała. Przyszła z Napalm Death i Asphyx, teraz mam już Mgłę, idzie Cannibal Corpse, a i inne nowości szczerzą niebezpiecznie kły na mojej półce. Na domiar złego naszło mnie na ostatni Death in June. Panie premierze, jak żyć?
Co do premiera... premier powinien znać wszystkie premiery.
- megawat
Poniższa recenzja bardzo ładnie podsumowuje temat ostatniej płyty.
http://www.violence-online.pl/recenzje/ ... n-of-mist/
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
doskonała recenzja.
- vicek
ale pieprzenie, płyty mi się słucha świetniemegawat pisze:Poniższa recenzja bardzo ładnie podsumowuje temat ostatniej płyty.
....a ja jak nie mogłem się zabrać do słuchania tej płyty, tak wciąż nie mogę... Codziennie sobie obiecuję, że włącze i codziennie słucham czegoś innego. Jak tak dalej pójdzie to nim się obejrzę płyta będzie do kupienia za 20 zł, a zapłaciłem za nią ok. 50 zł. Premierze, jak żyć?
-
- mistrz forumowej ceremonii
Tragiczna nie jest, jest slaba, bez wyrazu, nie takich rzeczy sie oczekuje od zespolu o kultowym statusie który kiedys rzadzil i dzielil.kregozmyk pisze:Nie słyszałem jeszcze nowej płyty, ale po przeczytaniu tej recenzji mogę sobie wyobrazić, jak musi być tragiczna. Oczywiście zapoznam się z materiałem, bo swój rozum i gust mam:) "nieistniejące partie basu" hehe
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
Bez Pintado i Garcii to w zasadzie nie jest ten sam zespól, więc poprzeczka jest ustawiona właściwie jeszcze wyżej.
Nie słyszałem i tak jakoś nie czuję się zbyt zachęcony, chociaż kawałek promujący w sumie jakiś nadzwyczaj biedny nie był.
Nie słyszałem i tak jakoś nie czuję się zbyt zachęcony, chociaż kawałek promujący w sumie jakiś nadzwyczaj biedny nie był.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
- ultravox
Fajny wywiad z masą informacji dla "kronikarzy" ;)
http://www.voicesfromthedarkside.de/Int ... -7673.html
http://www.voicesfromthedarkside.de/Int ... -7673.html
-
- rasowy masterfulowicz
- megawat
To jak? Płyta roku czy nie?
- vicek
prawie że tak
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Do płyty roku trochę brakuje. Solidny materiał, tyle i tylko tyle.
- ultravox
Re:
Skaut pisze:Leży to w MM i Saturnach, wciąż się waham z kupnem, bo nie chcę sobie psuć o nich opinii. Niech mi ktoś szczerze napisze, czy warto sobie dupę zawracać?
megawat pisze:Poniższa recenzja bardzo ładnie podsumowuje temat ostatniej płyty.
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Moim, jak zwykle, skromnym zdaniem- warto. Już odpowiadam, dlaczego. Ano dlatego, że choc ten album muzycznie mało ma wspólnego z debiutem( i dobrze!) to jest naprawdę kawałkiem, niezłego, kopiącego po tyłku napierdolu. Ja wiem, większosć 'autorytetów' olała tą płytę, ale moim zdaniem niesłusznie.Warto samemu sobie zdanie wyrobić. Mi się bardzo podoba to ich parcie do przodu, nie jest to ten wczesny grind, ale jednak muzyka która potrafi porwać.
Płyta jest słabsza od poprzedniej, do debiutu litościwie nie będę porównywał. Nie mniej jednak nie jest to jakiś chłam, słucha się przyjemnie - to naprawdę solidny, bardzo przyzwoity krążek. Gdyby ukazał się pod jakimś nowym szyldem to powiedziałbym, że to jeden z fajniejszych tegorocznych debiutów. Inna sprawa, że nie chce mi się do niego wracać - przesłuchałem kilka razy po zakupieniu i tyle... Tymczasem do ostatniego Napalm Death wracam często i regularnie.